מדוע יורד החשק המיני לאחר הלידה

סיבות רבות לתופעה: נפשיות, הורמונאליות, פיזיות וזוגיות
|
הדפס
|
שמור

 

בחרנו הפעם להציג שאלה שכיחה בנושא החשק אחרי הלידה:


אני בת 31. נכנסתי להריון אחרי טיפולי פוריות, שבהם במשך שנה וחצי קיימתי יחסי מין בזמן נתון כי הייתי צריכה בלי קשר לחשק מיני. בהריון בעלי חשש לקיים איתי יחסי מין בגלל ההיריון ולכן קיימנו מעט מאוד יחסי מין. מאז הלידה, לפני חצי שנה, החשק המיני שלי פשוט לא קיים ואני לא יודעת מה לעשות. הבעיה היא שאם הילדה ישנה ויש לנו הזדמנות להיות ביחד, אני מעדיפה לישון. בעבר נהנינו מאד לשכב וחסרות לנו האינטימיות וההנאה. בעלי ואני דיברנו על הנושא שיחה מאוד כואבת והבנתי שהוא חושב שהוא לא מושך אותי יותר. עכשיו הוא מבין שקשה לי עם העניין, לכן הוא הפסיק ללחוץ עליי לשכב איתו. אני מלאה ברגשי אשם ומאוד מפחדת על הנישואים שלי. אנחנו מוכנים גם ללכת לייעוץ אבל לא יודעים לאן. אודה לכם על העזרה, רוני

 

 

תשובה לרוני:
נשים רבות מספרות שאחרי הלידה, באופן פתאומי הן אבדו את החשק המיני שלהן, בדיוק כפי שאת מספרת. יש הרבה סיבות לתופעה הזו, נפשיות, הורמונאליות, פיזיות וזוגיות. אז, בואי ננסה להבין מה קרה אצלך. ראשית, טיפולי הפוריות- אם לא אמרו לכם את זה קודם, אתם בודאי יודעים כבר מניסיונכם האישי, שטיפולי פוריות הם מתכון מצוין להזיק גם ליחסי מין טובים. הצורך לעשות סקס לפי לוח זמנים ותוכנית עבודה, כאשר צוות שלם יודע מה עשיתם ומתי, מספיק בשביל להרוס את זה לגמרי. בנוסף הרצון לשמור על היריון יקר גרם להימנעות מיחסי מין, כך שבמשך תקופה ארוכה נושא יחסי המין ביניכם הפך לבעייתי. אחרי הלידה מופיעים עוד גורמים מקלקלי חשק. למשל, מתח הקשור במטלות הטיפול בתינוק, הנקה, עייפות עד תשישות גמורה, שיבוש סדר היום ואבדן שעות שינה רבות.

 

בהנקה יש שינויים הורמונאליים הגורמים לירידה בחשק המיני. דיכוי של הפרשת אסטרוגן מהשחלות מתבטא לעיתים ביובש ואי-נוחות בנרתיק בעת קיום יחסי מין. במקביל, הפרשת הורמון החלב, פרולקטין, משפיעה לרעה על החשק המיני.

 

החזרה לתפקוד מיני תקין לאחר תקופה כה ארוכה צריכה להיות הדרגתית ותוך בחירת הזמן המתאים.

 

בשלב הראשון מומלץ להקדיש זמן לפינוק הדדי, כדי שתתרגלו ליהנות יחד ללא לחץ של יחסי מין. אפשר להמשיך מפינוק לגירוי ועד לפורקן מיני לפי בחירתכם. בשלב שני יש לתכנן קיום יחסי מין בתנאים משופרים, כאשר לא עייפים או כשהילדה ישנה או להיעזר בהורים/ חברים שייקחו את הילדה אליהם למספר שעות. אם את סובלת מגירוי נמוך בקשי מבן זוגך לעסות אותך לאט ובסבלנות עד שאת מרגישה רגועה ומרוכזת. אם יש לך בעיה להיכנס לאווירה מינית, לפעמים קריאה בספר או צפייה בסרט רומנטי או ארוטי יעזרו. ביחסי מין מומלץ להשתמש בג'ל לסיכת הנרתיק (למשל, קיי-ויי, טופ, סרגילוב או פמינה ג'ל) שניתן לרכוש בכל בית מרקחת.

 

טיפול סקסולוגי ניתן לקבל כמעט בכל מרכז רפואי. לא צריך לקבל הפנייה מרופא, פשוט מצלצלים לבית החולים ומבקשים מרפאה סקסולוגית. רשימת המרפאות מופיעה באתר של ארגון הסקסולוגים הישראלי.

צילום: מאיה אהרוני

תשובה לבעלה של רוני:
ממכתבה של רוני נראה שיש ביניכם קשר מצוין, פתיחות וניסיון טוב ביחסי מין בעבר. כיום אתם נמצאים בתקופה הדורשת הסתגלות וכוחות נפש. המצב החדש עשוי להתפרש כאילו אינך מושך אותה יותר. האמת היא שונה קצת. חשוב לדעת שהטיפול בתינוקת וההנקה נותנים לאישה הזדמנות לקבל ולתת מגע רך, חום וקירבה אינטימית. כתוצאה נמצאת האישה בתחושה של סיפוק מיני (ללא אורגזמה וללא יחסי מין) והצורך המיני שלה מופחת. אם אתה מחוץ לעניין וגם לא מקיים יחסי מין, הרי שאתה נמצא במצב של חסך ורעב. זה דורש מספר שינויים. בשלב ראשון מומלץ שתשתתף במטלות הטיפול בתינוקת. אתה תיהנה יותר ממגע, חום ואינטימיות בחיי היום-יום שלך.במקביל אתה יכול להקל על המטלות של רוני וזה יקרב ביניכם, יחזק את הזוגיות ויפחית את המתח והעייפות שלה.

 

החזרת החשק המיני יכולה להיעשות בהדרגה, על ידי תכנון מפגשים מפנקים, התעלסות, ליטוף ועיסוי של הגוף מבלי לנסות בכלל להוביל ליחסי מין. בשלב שני תוכל להמשיך את ההתעלסות עד אורגזמה ללא כניסה לנרתיק ורק אם הכול מסתדר אפשר להמשיך לקיום יחסי מין עם כניסה לנרתיק. ובינתיים אתה יכול לפרק את החשק המיני שלך על ידי אוננות או שתוכל לבקש ממרוני לגרות אותך באופן חד צדדי.

 

פתרון נוסף:

בימים אלה אנו פותחים במרכז לרפואה מינית קבוצה לטיפול בחזרה לחיי מין אחרי לידה. פרטים בטלפון: 03-5305970. הטיפול הקבוצתי יוצר אנרגיות חזקות של כוח נשי ותמיכה חוויתית. אתן מוזמנות להתקשר.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה