רפלקסולוגיה בהריון

טיפול ברפלקסולוגיה בתקופת ההריון
|
הדפס
|
שמור

מי מאתנו לא חולם אחרי יום עבודה עמוס ועמידה ממושכת על הרגליים- לו רק יכולתי לשכב ברגליים מורמות ושמישהו יעסה לי את כפות הרגליים... עכשיו דמיינו מצב דומה עם תוספת משקל של אי אלו קילוגרמים.

צילום: מאיה אהרוני

האם מותר בכלל לקבל טיפול רפלקסולוגיה בהריון? רפלקסולוגיה היא שיטת טיפול שעיקרה עיסוי ולחיצות בכפות הרגליים בנקודות ואזורים המשקפים את איברי הגוף ותפקודם. הטיפול עובד על הנעה של מערכות כמו דם, לימפה, מערכת העיכול ועוד מתוך הנחה שכאשר יש תנועה וזרימה בגוף- יש בריאות [זורם = מזור]. כאשר אין זרימה נוצרת חסימה שמשפיעה על התפקוד הן הפיזי והן הרגשי.

כאב למשל או לחילופין רגש, כמו פחד יוצר כיווץ הן ברמה האנרגטית והן ברמה השרירית. כיווץ אינו מאפשר למשככי הכאבים הטבעיים של הגוף להגיע למקום הכאב ולהרגיע אותו. לאורך זמן גם פחות חמצן ומזון מגיעים למקום ונוצרת חסימה קשה יותר/ כאב גדול יותר שיוצר כיווץ נוסף וכן הלאה. טיפול רפלקסולוגי בהיותו מניע ומרפה מאפשר למקום המכווץ להתרחב ולגוף להחלים את עצמו.

הריון היא תקופה שהשינויים בה הם רבים ומגוונים החל משינויים ביציבה בעקבות עליה במשקל, דרך שינויים בגוף עצמו שמשתנה ללא שליטה וכלה בשינויים מהותיים יותר כמו שינוי בזהות, ממי שאני מכירה שאני לאמא שאין לי מושג איך אהיה. שינויים שחלקם באים לידי ביטוי בכאבים פיזיים וחלקם ברגשות כמו פחד, חוסר ביטחון, ספקות וחששות מהעתיד. כל אלו יוצרים כאמור כיווץ. ולכאן נכנס הטיפול הרפלקסולוגי. הטיפול עובד על הנעה והרפיה של הגוף ולא שוכח כמובן גם את גורם ההנאה, תוך שימת דגש על סימפטומים ספציפיים אצל כל אחת ואחת.

מתי מותר להתחיל בטיפולי רפלקסולוגיה? – מכיוון שזו טכניקה של מניעה רצוי ב-12 השבועות הראשונים של ההיריון להימנע מטיפולי רפלקסולוגיה. ניתן לקבל טיפולים קצרים ועדינים מאד אצל מתמחה בטיפול בהריון. תחילת הריון עשויה להיות מאד סוערת, פיזית ורגשית וחבל לעבור אותה לבד. אפשר לשלב טיפול בפרחי באך שמתאים מאד לתקופת הריון.

משבוע 12 ואילך ניתן לקבל טיפולים , כדאי לשאול את המטפל/ת אם הם מתמחים בהריון מכיוון שיש טכניקות טיפוליות שאסורות בהריון. מעבר לכך, מניסיוני עוברים מאד אוהבים רפלקסולוגיה ומגיבים לטיפולים. לקראת הלידה הטיפול הופך משמעותי יותר מכיוון שהוא מכין ומרכך את אזור האגן, מרפה שרירים וגידים, מגמיש את האזור וממקד את תשומת הלב של הגוף לאזורים אלו. שפת המגע היא שפה של הגוף. הגוף הוא זה שאמור להוביל את הלידה. תשומת הלב של המטופלת בזמן הטיפול לתחושות ולתגובות של הגוף יעזרו לה בזמן הלידה לסמוך עליו ופחות לחשוב ולנתח.

כמובן שככל שיולדת לומדת ומכירה בעצמה את היכולת להירגע, לנשום ולהרפות בטיפול, סיכוי סביר שתוכל להשתמש בידע הזה גם בלידה. בזמן הלידה ניתן במידת הצורך להשתמש בנקודות לחיצה שעשויות להשפיע על הפרשת אוקסיטוצין במידה ותכיפות ואורך הצירים נבלמים בשלב כלשהו.

לא תמיד צריך לזרז צירים. כמו כל התערבות בלידה גם טיפולים טבעיים לא תמיד נחוצים לזירוז התהליך. לכל אישה ולכל גוף הקצב שלהם. לעיתים הגוף מבקש לנוח מעט יותר זמן בין ציר לציר וחשוב לאפשר ליולדת לתת לגוף להוביל אותה.

בלידות אפידורל יש מקום נרחב לטיפול רפלקסולוגי דווקא בגלל הירידה ביכולת התנועה ולפעמים ירידה באיכות הצירים. למרות שהגוף נמצא ללא תנועה אפשר להמשיך ולעסות את כפות הרגליים באזורים שמייצגים את הרחם והאגן וזאת על מנת להמשיך וליצור תנועתיות יחד עם הרפיה והרגעה.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה