לזניה בולונז של נעמי

מי ששומר כשרות יכול להחליף את הבולונז ברוטב עגבניות
|
הדפס
|
שמור

לזניה בולונז היא אמנם מנה שדורשת קצת זמן והשקעה, בגלל שצריכים להכין שני רטבים, להרכיב את הלזניה, ואז לאפות אותה בתנור, אבל מי שזכה לטעום אותה, יודע שכל רגע שתשקיעו בלזניה הזו הוא השקעה ממש כדאית. 

צילום: נעמי גטניו

להכנת הלזניה שלי, אתם צריכים תבנית פיירקס מלבנית, חבילת פלטות לזניה (אני מעדיפה את ברילה אבל בטח יש עוד סוגים טובים, ויש בוודאות גם פלטות לזניה ללא גלוטן לא רעות בכלל), סיר רוטב בולונז וסיר רוטב בשמל פרמזן, והרבה גבינת פרמזן מגוררת.

 

רוטב בולונז

 

מרכיבים:

  • קילו בשר בקר טחון
  • 2 גזרים גדולים מגוררים דק
  • 2 בצלים קצוצים דק (או מגוררים אם הילדים לא אוהבים בצל)
  • 1 שן שום כתושה
  • 4 עגבניות מגוררות (או 2 קופסאות שימורים עגבניות איטלקיות מרוסקות)
  •  כוס וחצי מיץ עגבניות
  • 1 רסק עגבניות
  • פטרוזיליה קצוצה דק
  • תיבול (לפי הטעם - לא להגזים אם מיועד לילדים):
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • פלפל אנגלי טחון
  • פלפל לבן טחון
  • אגוז מוסקט טחון
  • מיורן
  • בזיליקום
  • טרגון
  • כף שמן לטיגון


אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הגזר המגורר בשמן על אש קטנה עד לקבלת מרקם רך.
  2. מוסיפים את הבצלים המגוררים או הקצוצים וממשיכים לטגן על אש קטנה עד שנעשה שקוף ורך ואז מוסיפים את השום.
  3. מוסיפים את התבלינים ואת הבשר הטחון על להבה בינונית ומפוררים אותו עם כף עץ.
  4. כשהבשר כבר שחום מוסיפים את הפטרוזיליה ואת העגבניות המגוררות. מבשלים כדקה ומוסיפים את מיץ העגבניות ואת הרסק ומערבבים היטב.
  5. מכסים את הסיר, מחלישים את הלהבה ומבשלים כשלושים דקות עד שהרוטב הופך סמיך. לפי הצורך אפשר להוסיף עוד קצת מיץ עגבניות או מעט מים לרוטב.
  6. הרוטב מוכן.

 

רוטב בשמל פרמזן

 

מרכיבים: 

2 כפות חמאה

7 כפות קמח חיטה

1.2 ליטר חלב

כפית מלח

חצי כפית פלפל לבן טחון

כוס וחצי גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר (בלי לשרוף אותה) על אש נמוכה.
  2. מורידים את הסיר מהאש לרגע ו"מרטיבים" את כל הקמח בחמאה בעזרת מטרפה שטוחה.
  3. כאשר כל החמאה מעורבבת עם החמאה, מוסיפים מעט חלב ומערבבים מהר וללא הפסקה עד שמתקבל רוטב לבן שמתחיל להסמיך. מתבלים.
  4. מוסיפים בכל פעם עוד קצת חלב ומערבבים היטב ומוודאים שאין בכלל גושים ברוטב. מוסיפים את שאר החלב. מערבבים כל הזמן ללא הפסקה עד שהרוטב מסמיך. חשוב לערבב היטב בכל תחתית הסיר כדי שהרוטב לא יישרף, ולא ייווצרו גושים.
  5. כשהרוטב כבר סמיך וחלק, מוסיפים את הפרמזן וממשיכים לבשל עוד חמש דקות (עדיין על אש קטנה). 
  6. זהו - רוטב הבשמל גם הוא מוכן. 

 

הרכבת הלזניה

הגענו למלאכת ההרכבה, אך לפני כן נמקם את הרשת במדף התחתון של התנור ונחמם אותו ל-225 מעלות.

 

ועכשיו אפשר להתחיל להרכיב:

 

  1. משמנים את התבנית במעט חמאה.
  2. מורחים מעט רוטב בשמל על תחתית התבנית.
  3. מניחים פלטות לזניה בצורה מסודרת זו באחר זו עם חפיפה של כסנטימטר אחד בקצה הארוך.
  4. יוצקים שכבה של רוטב בולונז באופן שווה על כל הפסטה. אמור ממש לכסות את הפסטה עד שלא רואים אותה. אל תתרגשו אם הנוזלים של הרוטב זולגים לצידי התבנית. זה ממש בסדר.
  5. יוצקים רוטב בשמל פרמזן באופן שווה פחות או יותר על רוטב הבולונז. אין צורך לכסות את כל שכבת הבולונז.
  6. מוסיפים עוד שכבת פסטה, ומעליה בולונז, ובשמל וממשיכים כך עד שמגיעים כמעט לגובה התבנית.
  7. על השכבה העליונה יוצקים את שארית רוטב הבשמל (ללא בולונז) ומפזרים הרבה גבינת פרמזן מגוררת מעל.
  8. אופים בתנור במדף התחתון במשך כ-25 דקות. בחצי הזמן להנמיך את חום התנור ל-200 מעלות.
  9. ריח מטריף חושים בכל הבית מובטח

 

בתיאבון!

 

זהירות - הלזניה ממש חמה וכדאי להזהיר את הילדים כדי שלא יקבלו כוויה בלשון או בחיך.

 

קרה נס ונשאר קצת מהלזניה? היא ממש טעימה גם למחרת (אפשר לחמם במיקרו) ואפשר גם לשמור מנות במקפיא ולהפשיר בפעם אחרת. הלזניה נשמרת כשלושה חודשים בהקפאה עמוקה.

 

אהבתם את המתכון? מוזמנים להגיב כאן ולשלוח את הקישור למתכון לחברות ולחברים שלכם.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה