פילה סלמון בחמאה ופטרוזיליהסלמון מטוגן שפשוט נמס בפה
זהו מתכון שוודי קלאסי שהופך את הסלמון לעסיסי במיוחד וממש נמס בפה. את הסלמון אני מעדיפה לקנות טרי בחנות דגים איכותית ולבקש שכבר יפלטו ויסירו את העור. מי שאוהב סשימי, יכול לבקש חתיכה נוספת להכנת סשימי כמנה ראשונה (אבל זה כבר מתכון אחר). אם אין לכם אפשרות לקנות סלמון טרי, הסלמון הקפוא טוב גם הוא, אך קחו בחשבון שהמרקם שלו משתנה במעט לאחר תהליך ההקפאה וההפשרה. צילום: נעמי גטניו אם אתם מגישים את המנה לילדים צעירים מומלץ להעביר את פילה הסלמון בדיקת מישוש בבית, על מנת לוודא שלא נשארו בו עצמות. אם מצאתם עצמות, יש להסירן בשלמותן באמצעות פינצטת דגים.
דג הסלמון בריא מאוד ועשיר באומגה 3 שכולנו כל כך זקוקים לה ושגם נמצאה כתורמת מאוד להתפתחות מוח העובר בהריון, ובהתפתחות מוחם של תינוקות וילדים. חלק מהמחקרים אף מצביעים על שיפור יכולת הריכוז של ילדים שהוסיפו דגים לתפריט הקבוע שלהם. מומלץ לצרוך מנת דגים בין פעמיים לשלוש פעמים בשבוע.
את המנה הזו אני ממליצה להגיש עם תפוחי אדמה מבושלים ורוטב שמיר. אופציה נוספת להגשה, היא עם תפוח אדמה אפוי ורוטב שמיר, עירית ופטרוזיליה על בסיס יוגורט. בחגים או באירוח חגיגי יותר, אפשר להגיש עם גראטן תפוחי אדמה שוודי.
מצרכים (4 מנות):
לרוטב שמיר:
טיגון הסלמון
הכנת הרוטב
אם אתם מעדיפים להגיש את הסלמון עם תפוח אדמה אפוי (או מבושל) עם רוטב קר על בסיס יוגורט, הכינו רוטב ברגע באופן הבא:
בתיאבון! |
כתבות בנושא:
|