ירקות טופו עם שעועית ואורז

ארוחה צמחונית, מהירה וטעימה לגדולים ולקטנים
|
הדפס
|
שמור

את המתכון הזה לירקות עם טופו ואורז, קל להכין גם כשממהרים. מדובר במנה שכולם אוהבים, גדולים כקטנים. ארוחה  משביעה ובריאה ללא כולסטרול, שניתן להכין תוך 20 דקות.

צילום: נעמי גטניו

מצרכים:

200 גרם טופו חתוך לקוביות (סנטימר על סנטימטר)
2 כפות רוטב טריאקי
מעט אבקת צ'ילי
מלח גרוס
2 זוקיני חתוכים לרצועות
1 פלפל כתום חתוך לרצועות
1 בצל יבש גדול חתוך לקוביות
1 בצל ירוק חתוך
3 שיני שום קצוץ
רוטב סויה
רוטב אננס וצ'ילי חריף מתוק
שעועית ירוקה עדינה (אפשר גם קפואה) כמנת צד


אופן ההכנה:

  1. להשרות את קוביות הטופו חמש דקות ברוטב הטריאקי ולהוסיף מעט אבקת צ'ילי ומלח גרוס.
  2. לחתוך ולקצוץ את הירקות.
  3. לטגן את הטופו המושרה במעט שמן זית מכל הצדדים. להוציא את הטופו ולהחזיר למרינדה.
  4. לטגן את הירקות במעט שמן: רצועות הזוקיני והפלפל הכתום, הבצל היבש והשום. את הבצל הירוק יש להוסיף לקראת סוף הכנת המנה.
  5. כשהירקות שחומים קלות, להוסיף את הטופו למחבת ולטגן יחד. להוסיף שתי כפות רוטב סויה ומעט רוטב אננס וצ'ילי חריף מתוק. כשהכל כבר משתלב, להוסיף את הבצל הירוק ולהשאיר על אש קטנה לעוד דקה.
  6. לחלוט קלות את השעועית במי מלח.
  7. להגיש את המנה לצד השעועית הירוקה ועם אורז לבן.
  8. אפשר לגוון ולהחליף את סוגי הירקות בתבשיל או להוסיף פטריות או ירקות אהובים אחרים. ניתן להגיש עם נודלס או תפוחי אדמה אפויים.

 

בתיאבון!!

תגובות הגולשים