גולאש הונגרי

גולאש הונגרי עם טוויסט שוודי-ישראלי
|
הדפס
|
שמור

גולאש הוא אחד המאכלים האהובים על הילדים שלי. אני מגישה להם אותו בצלחת עמוקה, על מצע אורז לבן ועם הרבה רוטב וטבעות גזר. הם אוהבים את טעמו, את צבעו ואת המרקם שלו. בקיצור, לוקח קצת זמן על האש (כשעה וחצי), אבל שווה את ההמתנה. אפשר גם להכין יום קודם כדי שהבשר והגזר יספגו היטב את כל התבלינים ואת הרוטב.

צילום: נעמי גטניו

מצרכים:

  • 1 ק"ג בשר בקר (באטליז אפשר לבקש שיחתכו בחתיכות בגודל אחיד שמתאים לגולאש)
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 7 גזרים גדולים פרוסים לטבעות
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מעט שמן קנולה לטיגון
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור טחון
  • רבע כפית פלפל לבן טחון
  • רבע כפית פלפל אנגלי (ריחני) טחון
  • רבע כפית פפריקה חריפה
  • כף פפריקה מתוקה
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • חצי כף סוכר לבן
  • חצי ליטר מים רותחים

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל על אש קטנה, במעט שמן קנולה בסיר נאופלם או טפלון גדול.
  2. מוסיפים את הבשר ואת התבלינים - פלפל שחור, לבן, אנגלי, פפריקה חריפה ומתוקה - וסוגרים את הבשר מכל הצדדים.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, את הרסק, הסוכר ואת המים ומערבבים. על המים לכסות את כל הבשר.
  4. מוסיפים את הגזר, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה למשך שעה וחצי. 
  5. חשוב: יש לבדוק כל 20 דקות שעדיין יש מספיק נוזלים בגולאש. אם חסר יש להוסיף עד לכיסוי הבשר.
  6. עשרים דקות לפני שהתבשיל מוכן יש להכין אורז לבן (פרסי).

 

טיפ: אפשר להגיש את הגולאש בתור מרק, עם או בלי אורז או בתור מנה בשרית עם רוטב על מצע אורז לבן. 

תגובות הגולשים