מרק מינסטרונה של נעמי

אין כמו מרק מינסטרונה איטלקי ביתי ביום חורף קריר וגשום
|
הדפס
|
שמור

המרק הזה נולד ממש היום. חזרתי מהעבודה וידעתי שעוד רגע הילדים יגיעו רעבים וכנראה גם רטובים מהגשם אם הם שכחו לקחת איתם מטריות כשיצאו לבית הספר הבוקר.

צילום: נעמי גטניו

מבט מהיר לתוך המקרר גילה שיש מבחר מספיק גדול כדי להכין מרק, אבל איזה מרק הכי יתאים דווקא ביום שגרירי וגשום כזה? הכרוב והגזר רמזו לי שבא להם להפוך למרק מינסטרונה ומי אני שאנתגד לבקשה של גזר דקיק וחתיך וכרוב שמנמן וחמוד?

 

החלטתי לחתוך את כל הירקות לקוביות בינוניות כדי לשמר את המרקם של כל ירק ובכל זאת לאפשר להם להתמזג ולקבל את הטעם של כל חבריהם למרק.


מצרכים:

חצי כרוב לבן
3 גזרים גדולים
1 תפוח אדמה
1 בטטה בינונית/גדולה
1. זוקיני בינוני
1 כוס שעועית לבנה קפואה

1 בצל גדול
1 שן שום
רסק עגבניות
מעט מלח
פלפל שחור
אבקת ג'ינג'ר
פפריקה חריפה
מעט בזיליקום יבש
מעט מיורן
כורכום
מעט כמון
בצל ירוק
פטרוזיליה קצוצה
1 עלה דפנה


הפסטה מבושלת בנפרד (הכנתי סוג אחד של אורז וכוסמת ללא גלוטן ואחד מקרוני רגיל)

 

אופן ההכנה: 

1. מרתיחים מים בקומקום חשמלי או בסיר המרק.
2. חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל זהה/דומה (את השום יש להשאיר שלם).
3. קוצצים את הפטרוזיליה דק.
4. פורסים את הבצל הירוק.
5. מכסים את קוביות הגזר ותפו"א במים רותחים ומבשלים 8 דקות עם התבלינים.
6. מוסיפים את שאר הירקות, את השעועית, שתיים שלוש כפות רסק ומחצית הפטרוזיליה ומבשלים עוד 10 דקות.
7. מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הבצל הירוק ומבשלים עוד דקה שתיים.
8. את הפסטה רצוי להוסיף לאחר המזיגה לצלחת. כך כל אחד מהסועדים יוכל לבחור את כמות הפסטה שהוא אוהב ורוצה וכך המנה עם הפסטה המיוחדת נשארת נטולת גלוטן.

בתיאבון!
 

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה