טונה צרובה ברוטב וואסבי

מתכון קלאסי לטונה צרובה עם רוטב וואסבי חריף ומרענן
מאת 
|
הדפס
|
שמור

מאת: השפית ג'סיקה אהבה ואוכל
צילום: pdphoto

רכיבים

  • טונה טרייה

לרוטב

  • ½ כוס שמן זית
  • ½ כפית ג''ינגר טרי מגורד
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח/פלפל
  • 1 כף סויה
  • שן שום כתושה


אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  2. משרים את הטונה בחצי מכמות הרוטב כחצי שעה.
  3. צורבים את הטונה על מחבת פסים עד לרמת העשייה הרצויה.


מתכון קלאסי לטונה צרובה
מתבלים את נתח הטונה האדומה במעט מלח גס והרבה פלפל שחור. (ממש שכבה שתצפה את דפנות הטונה) משמנים מחבת, מחממים את השמן ומניחים את הטונה לצריבה של כחצי דקה לכל צד.

רוטב וואסבי

רכיבים

  • 300 גרם יוגורט, לפחות 3% שומן
  • 1 כפית אבקת ואסבי
  • לקישוט: עירית קצוצה


עוד מתכון לרוטב וואסבי

  • כוס רוטב סויה טוב (קיקומן)
  • 1 כפית אבקת וואסבי
  • 1/2 כפית ג''ינג''ר מגורר
  • מעט מיץ תפוזים
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • מעט שמן שומשום להגשה.

הכנת הרוטב

  1. בקערית מערבבים את הסויה עם וואסבי, ג''ינג''ר ומיץ תפוזים, לקבלת מירקם משחתי.
  2. לפני ההגשה מוסיפים לרוטב הבצל הירוק,
  3. מטפטפים מעט שמן שומשום ומגישים מיד.

בתיאבון!
ג'סיקה

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה