איך לשפר את היחסים עם בן הזוג אחרי הלידה

להיות קצת לבד ביחד
|
הדפס
|
שמור

 

במשפחות לא מעטות, לאחר לידת תינוק, נוצר זוג חדש בבית: האם והתינוק. הבעל, האב, מרגיש מחוץ למעגל הזוגיות, והוא חש דחוי ולא רצוי. לעתים המצב מוביל לפרידה בין בני הזוג, פשוט כי לא מדברים על זה עד שהנתק כבר לא ניתן לגישור.

 

בניית הזוגיות אינה צריכה להיפסק עם הלידה. האם צריכה למצוא את הזמן לעשות דברים יחד עם בן הזוג, לשתף אותו בגידול הילד ולא להרחיק אותו. הזוגיות רק יכולה להתחזק אם שני בני הזוג עוברים יחד את חוויית ההורות, ואת כל הפרטים הקטנים הנלווים לה.

 

קושי גדול יותר נוצר כשיש שני ילדים שנולדו בהפרש זמנים קצר יחסית. בשל ריבוי המטלות של ההורות לעתים קשה לזכור מה בעצם גרם לאב ולאם לחבור זה לזו. כל המיקוד הוא בגידול הילדים, ונותר מעט מאוד זמן שאפשר להקדיש זה לזו. אם אתם הורים צעירים לתינוקות מאוד רכים, ייתכן שתזדקקו לכמה דקות טובות כדי להיזכר מתי בפעם האחרונה יצאתם לבד לסרט, או להצגה, או אפילו למסעדה, בלי הילדים. במצב כזה התקשורת בין בני הזוג "מחלידה" ויש להם מעט מאוד דברים "חדשים" לדבר עליהם ולחדש זה לזה, כי הם עסוקים מאוד בשיגרה, במטלות של הבית, של הדאגה לילדים, של מחלות חורף, של קניית בגדים, החלפת חיתולים, הכנת אוכל, ניקיון הבית, ועוד שורה של דברים שאינם מותירים זמן לשום דבר אחר.

 

הפתרון למצב הזה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה. רוצים להיות קצת לבד ביחד? קבעו מועד לצאת, תתארגנו עם בייבי סיטר, וצאו מהבית. בהתחלה לכמה שעות, ואחר כך, כשתראו שהשד אינו נורא כל כך, אפשר גם מעבר לזה. לנסוע אולי לסופשבוע בצימר, או ליום טיפולי ספא. כשהמצב ישתפר עוד יותר, ותמצאו מי שיהיה מוכן לעזור, אולי לצאת לגיחת סופשבוע לרומא הרומנטית, לפאריז, ואפילו לקניות בלונדון. אבל להתחיל בקטנה, ולא לוותר.

 

לפחות פעם בחודש, ובעצם רצוי גם יותר, תתארגנו עם בייבי סיטר כדי שתוכלו לצאת להתאוורר. בחודשים הראשונים לאחר הלידה, הורים טריים אינם מרגישים נוח לעזוב את התינוק, והם גם סחוטים מהלילות חסרי השינה, השכמות בשעות הקטנות והנקות ארוכות. אבל כשהתינוק בן 5-6 חודשים, אפשר לעזוב אותו עם בייבי סיטר ולצאת, אפילו אם זה רק למזללה הקרובה או למסעדה שכונתית של מזון מהיר, שלא תרגישו לא בנוח אם תוזעקו בדחיפות לחזור. כשיש טלפון סלולרי אתם אף פעם לא רחוקים מידיי. אם התינוק רוצה לשמוע את קולכם המרגיע, אפשר להפעיל את הדיבורית לידו ולדבר אליו גם מרחוק. זה עובד, ברוב המקרים.

צילום: מאיה אהרוני

וכשאתם מתכננים לצאת, אל תשכחו את חיי המין שלכם. זה אולי נשמע מאוד לא רומנטי, אבל אם לא מתכננים מראש ערב סקסי, יכול להיות שלא תגיעו בכלל לסקס. עדיף מתוכנן מאשר בכלל לא.

 

עוד כמה עצות לחיזוק הזוגיות:

 

  • הקדישו לפחות 15 דקות ביום לשיחה על נושאים שאינם קשורים לתינוק. זה לא קל כפי שזה נשמע, וצריך להיזהר ולא להיסחף ולחזור לדבר עליו.
  • עשו משהו זה למען זו. אבל היו גמישים ומבינים. אם הכנתם תוכנית בהפתעה, ובן הזוג מותש ואינו מסוגל לשתף פעולה, אל תיפגעו. זה לא אומר שהוא לא אוהב אתכם. נסו שוב פעם אחרת. מחשבה אחרת: כתבו בלוח השנה "הפתעה". אם בן הזוג יהיה מוכן להפתעה, הוא ישתף פעולה טוב יותר.
  • אל תאשימו את התינוק בקצר בתקשורת שיש בינכם. במקום לחפש אשמים, חפשו פתרונות.
  • דברו עם הורים במצד דומה לשלכם או עם הורים שכבר היו בשלב הזה, ולא לפני הרבה זמן, כך שהזיכרון שלהם עוד טרי. נסו להצטרף לחוגים של הורים לתינוקות, או דברו על זה בפורומים המתאימים באינטרנט.

 

בכל מקרה, אסור להרים ידיים. צריך לנסות פעם אחר פעם להתחבר שוב ולראות איך אפשר לטפח את הזוגיות. זה מחיב מאמץ משני הצדדים, אבל זו תהיה המתנה הגדולה ביותר שתוכלו להעניק לילדכם. הורים מאושרים יעשו גם את התינוק מאושר ושמח.

 

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה