לידה פעילה

לכל אורך הלידה: להשאר בתנועה עד כמה שניתן
|
הדפס
|
שמור

 

אני מאוד שמחה לראות בארץ שינוי לטובה בתחום הלידה. לפני מספר שנים היתה מודעות נמוכה לחשיבות הלידה הפעילה. רוב בתי החולים איפשרו ליולדת ללדת רק בתנוחה אחת - בשכיבה על הגב. לרוב הייתה מרותקת למיטה לכל אורך הלידה, ללא אפשרות להשפיע על התקדמות העובר באגן ובתעלת הלידה. חתך החיץ נעשה כשגרה.

 

היום, כאשר כל אשה יכולה לבחור בקורס הכנה ללידה, שיכין אותה ואת בן זוגה ללידה פעילה, נפתחת קשת רחבה של אפשרויות בלידה.  חשוב להבהיר, שלידה פעילה אינה בהכרח "לידה טבעית". גם עם אלחוש אפידורלי תוכלי להישאר פעילה, גם אם המשמעות היא סיוע רב יותר מבן זוגך.

 

לכל אורך הלידה רצוי שהמלווה שלך יעודד אותך לשנות תנוחה כל כמה דקות, ולהישאר בתנועה עד כמה שניתן. זכרי שתנוחות אנכיות ואסימטריות מנצלות את כח הכבידה לטובתך ולטובת העובר. אם את מרגישה צורך באלחוש, העדיפי "אפי-קל" על פני האפידורל הקונבנציונלי. חשוב להבין, ש"להישאר במיטה" אין משמעותו לשכב על הגב ללא תנועה. גם במיטה תוכלי לשנות תנוחה ולהשפיע על התקדמות הלידה.

 

אם בחרת בלידה פיזיולוגית וטבעית, תוכלי לנצל את מרחב חדר הלידה, את המקלחת וכל ציוד אחר, כמו כדור הלידה. לרוב, בתיאום עם המיילדת, תוכלי גם לצאת לטיול מרענן מחוץ למתחם חדרי הלידה. בכל מקרה, אפשרי לבן זוגך להיות שותף מודע ופעיל בלידה. בזמן שאת תהיי עסוקה בנשימות, בהרפייה ובהתמודדות עם הצירים, תפקידו לתמוך בך ולנהל את הקשר מול צוות חדר הלידה. הכינו יחד את תוכנית הלידה. אירזו את התיק יחד, ודאגו להפריד בין ציוד שנדרש ללידה עצמה לבין בגדים ועזרים המיועדים לימי האשפוז שלאחר הלידה.

 

 

מאחלת לכולן לידה פעילה וקסומה!

נעמי גטניו

עורכת ראשית פורטל דוּלה


תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה