לידה מכשירניתמלקחיים או ואקום - הסיבות, תופעות הלוואי ודרכי הטיפול
לקראת סוף שלב הלחיצות בלידה, עלול להיווצר מצב שבו האם והתינוק זקוקים לקצת עזרה להצלחת הלידה. הרופא עשוי להשתמש במלקחיים או בוואקום על ראש התינוק, ובציר הבא, בעוד את לוחצת, יעביר הרופא בעדינות את ראש התינוק דרך תעלת הלידה.
מהם המכשירים המשמשים בלידה מכשירנית?
הרופא ישתמש במלקחיים או בוואקום כדי להוציא את התינוק. המלקחיים דומים למצבטיים, עם טבעות גדולות בכל צד, והם משמשים כדי לסובב בעדינות את ראש התינוק ולמשוך אותו כדי לסיע לו לעבור דרך תעלת הלידה. מכשיר ואקום משמש להפוך את ראש התינוק ולמשוך אותו דרך תעלת הלידה. בדרך כלל יש שליטה על עוצמת הוואקום, וכך משתמשים רק בעוצמה הנחוצה להוציא את התינוק (הלידה המכשירנית הנפוצה ביותר בישראל היא לידת ואקום - המתרגם).
מדוע יש צורך בלידה מכשירנית?
אלו הסיבות הנפוצות שבגללן הרופא עשוי להמליץ על לידה מכשירנית:
צילום: מאיה אהרוני אם אני מנסה ללדת לידה טבעית, האם הרדמה חיונית במהלך לידה מכשירנית? אם כן איזה סוג הרדמה מומלץ? בדרך כלל, כאשר יש צורך בלידה מכשירנית, מומלץ להשתמש באחד מסוגי ההרדמה. ייתכן שתרצי שישתמשו בחסם pudentiual, הרדמה מקומית המוזרקת ישירות לתוך העצבים ליד צוואר הרחם. הרדמה מסוג זה היא הנפוצה ביותר אצל נשים עם פתיחה מלאה של 10 ס"מ שרצו ללדת בלידה ללא תרופות, אבל זקוקות לסיוע קטן בסוף הלידה. עם זאת, סוג זה של הרדמה יעיל רק ב-80 אחוזים מהמקרים, וההשפעה שלו איננה נמשכת זמן רב.
מה עלי לבדוק אצל התינוק שלי, אם הלידה מכשירנית?
להלן רשימת ההשפעות העלולות להתרחש כאשר התינוק שלך נולד בלידה מכשירנית עם מלקחיים:
להלן ההשפעות העלולת להתרחש אם התינוק שלך נולד בלידה מכשירנית עם ואקום:
תורגם ופורסם באישור האיגוד האמריקני להריון.
כתבות נוספות: |
קישור לפורומים:
כתבות בנושא:
|