טיפול נטורופתי בשליש השני והשלישי להריוןכתבה שניה בסדרה: המלצות לתזונה נכונה
אחרי שסקרנו את התופעות בשליש הראשון להריון ואת דרכי הטיפול הנטורופתי בהן, נותר לנו לסקור את התופעות בתקופה שנותרה עד הלידה. צילום: מאיה אהרוני השליש השני עובר בדרך כלל ללא סימפטומים קשים, והאשה חשה טוב יותר. אבל גם כאן כדאי לשים לב למזון שאת אוכלת ולהרגלי החיים בכדי לשמור על רמת אנרגיה טובה וכדי שלא יחלו להופיע סימפטומים בהמשך (להזכירך, בשליש השלישי עלולות לחזור הבחילות והצרבות). כל אישה מעלה במשקל במהלך ההריון, וחשוב להתייחס גם למשקל ששקלת לפני ההריון. לדוגמא, אשה שחוותה עודף משקל לפני ההריון, כדאי שתעלה פחות במשקל במהלך ההריון.
תזונה בשליש השני בהריון לא עושים דיאטות. התינוק שלנו זקוק לכל אבות המזון כולל שומנים. מצד שני, עלייה גדולה מדי במשקל עלולה לגרום ליתר לחץ-דם בהריון ולרעלת הריון. לכן, כדאי להתייעץ עם נטורופת או תזונאי. לעומת זאת, אשה שהתחילה את ההריון בתת-משקל, רצוי שתעלה יותר במשקל. אכלי מזון עשיר יותר בשומנים "טובים", כמו טחינה מלאה, אבוקדו, שמנים מכבישה קרה וכדומה.
מתיחת העור
מהשליש השני אפשר גם לשתות חליטת עלי פטל - מכין את הגוף לקראת הלידה, מחזק את טונוס השרירים ברחם. טרימסטר שלישי בשליש השלישי להריון קצב הלב עולה ומגיע לשיאו בחודש השמיני, לקראת הלידה דופק הלב חוזר למצב נורמאלי. נפח הדם של האישה גדל, ויש יצירת יתר של תאי דם אדומים. לכן יש צורך מוגבר בברזל.
הרחם יכול ללחוץ על הסרעפת ואז יש צרבות וקשיי נשימה. מומלץ לשכב על כרית מוגבהת. בשכיבה על הגב הרחם עלול ללחוץ על אבי העורקים, ולהפחית בכך אספקת חמצן לתינוק (יתבטא בירידות בדופק ובתנועות העובר). רצוי לשכב על צד שמאל. אבי העורקים עובר בצד ימין של הגוף.
עקב המשקל הכבד של הבטן על הגב, נוצרים שינויים ביציבה ועלול להיווצר לורדוזיס - קשת גדולה מדי בגב, אשר עלולה לגרום לכאבי גב. בגלל הפרשה מוגברת של פרוגסטרון עלול להיווצר גם מצב של חיכוך בין עצמות החיק וכאב באגן.
צרבות כדי לטפל בצרבת מומלץ לעשות מספר דברים:
אחרי הארוחה אפשר לצאת להליכה מתונה (לא מייד אחרי האוכל), לנשום נשימות עמוקות, להרים את הזרועות למעלה ולצדדים תוך כדי נשימה עמוקה, שאיפה – הידיים עולות למעלה, בנשיפה -הידיים נפתחות לצדדים. פעולה זו מאפשרת כניסת חמצן טובה יותר ומקלה על הצרבת.
בצקות הבצקות נגרמות בגלל חזרה לקויה של דם ולימפה (נוזלי הגוף) מהגפיים TK VKC. זו תופעה די נפוצה בהריון. לכן חשוב:
טיפולים כמו הידרו-תרפיה, שיאצו, רפלקסולוגיה ודיקור סיני, יכולים לעזור להעלים את התופעה.
התכווצויות שרירים התכווצויות שרירים בשוקיים, כפות הרגליים או במקומות אחרים בגוף נובעים בדרך כלל ממחסור בסידן ובמגנזיום.
טחורים ודליות טחורים ודליות נובעים מהרחבה של ורידים, ולכן הטיפול בהם זהה. טחורים עלולים להיווצר כתוצאה מעצירות, ודליות - ממשקל-יתר על הרגליים או זרימת דם לקויה.
מה עושים?
לטיפול חיצוני בטחורים - ניתן לנסות למרוח משחה צמחית המופקת מצמחים ההממליס, רומקס וקלנדולה. כמו כן ניתן למרוח מיץ מתיון דביק (ALTHEA), או להשתמש בשמנים אתריים למריחה על השוקיים, מכיוון העקב לכיוון הברכיים, או מסביב לפי הטבעת . השמנים המומלצים לכך - גרניום (15 טיפות) וברוש (5 טיפות).
כאבים בעצם החיק כאבים בעצם החיק עלולים להיגרם בשבועות המאוחרים של ההריון עקב ריכוך העצמות של האגן. עצמות החיק מתקרבות זו לזו ויוצרות חיכוך ביניהן. רטיות חמות הספוגות בצמחי מרפא כמו היפריקום, רוזמרין, קמומיל, קמפרי ועוד עשויות להקל.
כאבי גב כאבי גב יכולים להופיע לאורך כל ההריון מדי פעם ולחלוף מעצמם. כל כאב כדאי לבדוק קודם אצל הרופא המטפל בכדי לשלול חשש לדלקת. לקראת סוף ההריון, כאבי הגב יכולים להעיד על צירים. אם הכאב חולף במנוחה, כנראה שאלה צירי "ברקסטון היקס" - צירים המכינים את הרחם לקראת הלידה, אך אינם צירי לידה והם יכולים להופיע שבועות לפני הלידה. אם כאבי הגב מתאפיינים בכאבים הנמשכים בין 40-60 שניות כל ציר, סדירים ומחמירים בעוצמתם ואינם נפסקים במנוחה (להיפך, אפילו קשה לשבת כשחשים אותם) ייתכן שמדובר בצירי לידה. חכי עד הצירים יימשכו דקה ומעלה ושתדירותם תהיה כל 5 דקות (מתחילת ציר אחד עד תחילתו של הציר הבא) ואז גשו לבית היולדות. אם הכאב מלווה בדימום או בירידת מים, יש לגשת לבית היולדות באופן מיידי. כאבי גב עלולים להיגרם גם מדלקת בדרכי השתן ואז הכאב יופיע באזור הכליות, והכאב יהיה חד יותר.
אחרי ששללנו דלקת, ושאין מדובר בצירי לידה, אפשר להניח כרית חמה על האזור הכואב, למרוח מלחי מגנזיום, שמנים אתריים, או פשוט לנוח.
אני מאחלת לכן הריון מהנה, מפרה ורגוע, עם כמה שפחות תופעות לא נעימות.
כתבה שנייה בסידרה (לכתבה על התופעות בשליש הראשון להריון) תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
1. רבקה 16/03/2012, 13:35:04
סליחה - אבל צורם מאד: מצד ימין בבטן עובר וריד גדול: וריד הנבוב התחתון שמביא דם מהגוף ללב. לכן בשכיבה על צד ימין או גב יש סכנה ללחוץ עליו ואז אישה עלולה להרגיש סחרחורות, לחץ בראש ואפילו התעלפות. מצד השמאלי עובר אבי העורקים (הוא יוצא מהלב והלב בצד שמאל אצל רובינו) - הוא עבה ושרירי, נורא קשה ללחוץ עליו, לכן אפשר ורצוי לשכב על צד שמאל. אין סכנה לעובר בשום צורת שכיבה! כדאי לחזור קצת על אנטומיה... הוסף תגובה
|
כתבות בנושא:
|