הכנה לקראת לידה עם הומאופתיה

שימוש בהומאופתיה להכנת הגוף לקראת לידה
|
הדפס
|
שמור

הריון הוא לא מחלה. אין צורך להשלים עם תופעות כמו בחילות, עצבנות, כאבי ראש, חוסר מרץ, כאבים שונים הגורמים לנו לחוש אי נוחות. בתופעות אלו ניתן לטפל. טיפול הומיאופתי מקצועי במשך ההריון, סביר שיביא ללידה קלה יותר, להחלמה מהירה יותר ובריאות טובה יותר עבור התינוק. בהומיאופתיה ניתן לטפל בכל בעיה הפיכה.

על מנת להתכונן לרגע המיוחד הזה ניתן לנקוט מספר אמצעים, שיבטיחו לידה קלה יותר ובריאות טובה יותר לאם לתינוק. מכיוון שהלידה היא חלק מההריון, ההכנה אליה לא נעשית רק בסמוך ללידה, אלא בכל שלב בהריון שבו מתחילים להופיע סימפטומים (תופעות רגשיות או גופניות).

בחודש החמישי להריונה הגיעה אלי א' כשהיא סובלת מחרדה מהלידה, מעצבנות, מחוסר סבלנות ומהשמנת יתר. שני ההריונות הקודמים שלה היו "נוראיים": לחץ הדם שלה הרקיע שחקים, כך שהיה צורך לילד אותה מחשש לרעלת. כמו כן, הלידות עצמן היו ארוכות וקשות ותבעו תקופת החלמה ממושכת.


מייד לאחר שקיבלה את התרופה, חל שיפור בולט במצב רוחה. הילדים והבעל הופתעו לראותה רגועה וסבלנית יותר. גם רמת החרדה ירדה וההשמנה הייתה סבירה. לעומת לחץ דם גבוה בהריונות הקודמים, לחץ הדם שלה עתה היה אף נמוך מאשר בתקופות "טובות" שלה בהן לא הייתה בהריון. הלידה, שהתרחשה במועדה, חלפה במהירות יחסית (3 שעות), מהלכה היה סדיר ולא הצריך שום התערבות מיוחדת ואף לא חתך (ספונטני או יזום). היא התקשרה מיד אחרי הלידה כולה מחוייכת, ולרגע תהיתי אם היא אחרי לידה או עדיין לפניה למחרת הלידה ביקשה א' לצאת מביה"ח היות שהרגישה בטוב.

הומאופתיה רואה בחולה מכלול שלם. התרופה ההומאופתית מותאמת למכלול הזה ולא רק לבעיה מקומית כזו או אחרת. שתי דוגמאות נפוצות ידגימו כיצד באה התפיסה ההוליסטית לידי ביטוי הלכה למעשה:

Sepia היא אחת התרופות הנפוצות לטיפול בהריון. מאפייניה העיקריים הם בחילות ממראה וריח של אוכל; בחילות מכל ריח; עייפות וחוסר חשק כללי; תסכול מעצם ההריון; דחייה ממין ובמיוחד מהבעל: עצם הנוכחות שלו ובמיוחד הריח שלו מעוררים באישה זו סלידה. מלבד זאת סובלת אישה זו מקור ובמיוחד בולט הדבר בכפות הרגליים והידיים שעשויות ממש להכחיל. סימפטום ידוע נוסף של Sepia הוא פיגמנטציה חומה על הפנים ותחושה מעיקה בתחילת הטרימסטר השלישי של כאבים המושכים למטה, כאילו האשה עומדת ללדת בכל רגע.

גם Pulsatilla היא תרופה נפוצה בזמן ההריון. סימפטומים עיקריים: מנח עכוז של העובר; דלקת של השלפוחית; השתנה בלתי רצונית; גלי חום וצורך מתמיד באוויר למרות שקור עשוי להפריע לה, חסר צמא כמעט מוחלט. קשה לה "להתחיל את היום" בייחוד בבוקר כשקמה. מבחינה נפשית זוהי אישה רגישה מאד הנוטה לבכות בקלות, נהנית ממגע ומיחס חם ותומך של הבעל.


בסמוך ללידה עצמה עשויות להופיע תופעות חדשות, בהן ניתן לטפל ולקדם את הלידה. לדוגמה, צירים מקדימים המופיעים בטרם עת. תופעה זו עשויה להתחיל מספר ימים לפני הלידה. תופעה זו היא פיסיולוגית ובסופו של דבר היולדת מגיעה מוכנה יותר ללידה. אולם צירים מוקדמים עשויים להגיע כבר בחודש שישי או שביעי, והיולדת צריכה להיכנס לשמירה או לצמצם פעילות. תופעות אלו עשויות להצריך תרופות כרוניות או אקוטיות כמו caul, cimic, puls, sep ועוד.


מניסיוננו, לידה קלה ובטוחה, מתחילה מהריון בריא. במשך תשעה חודשים מזין גופנו את העובר ומגדל אותו ובד בבד מכין עצמו ללידה. דרכו של הגוף להתריע על בעיה היא באמצעות תחושות (סימפטומים). ברגע שאנו מתחילות לחוש את אותן תחושות שאינן נעימות לנו, הגיע הזמן להתחיל להכין עצמנו ללידה.

מומלץ שלא לרכוש תרופות הומאופתיות בלא התיעצות עם רופא.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה