היפוך עוברים

דרכים טבעיות להיפוך עוברים
|
הדפס
|
שמור

בין 4% ל-4% מן העוברים נמצאים במנח עכוז במועד הלידה. הסיבות לכך לא תמיד ידועות, ייתכן כי חבל הטבור קצר ומונע את התנועתיות, ייתכן כי הסתבך סביב גופו או צווארו של התינוק ולא מאפשר את ההיפוך, או מסיבה לא ידועה העובר לא מצליח או לא מנסה להתהפך. נשים רבות חולמות על לידה טבעית או לפחות נרתיקית, יש החוששות מניתוח קיסרי ומתקופת ההחלמה הממושכת, יש הרוצות בהיפוך ידני, אך מפחדות מן הכאב או מהסיבוכים הכרוכים בדבר. 

היפוך ידני הנו פעולה כוחנית, שייתכן ותעבור בצורה בטוחה, אולם יתכנו גם סיבוכים. למשל האטה בדופק העוברי - מצב מצוקה המצריך ניתוח קיסרי מיידי, ואף מקרים נדירים של מות עוברי לאחר ההיפוך.

אם נתבונן בקפידה, ניתן לראות, כי מלבד המנח הלא טבעי של העובר, סובלת האישה מתופעות אחרות, כמו לדוגמה כאבי פרקים או שרירים, כאבי גב, מחשבות טורדניות, עצבנות יתר, בחילות ועוד. כלומר, במבט הוליסטי (שלם) נוכל לראות כי אותו מנח לא טבעי, מהווה למעשה חלק מתמונה רחבה יותר. אנו רגילים לחשוב שנשים בהריון עצבניות, עייפות, חלשות, ולפעמים גם במקרה עוברן ממאן להתהפך לקראת מועד לידתו. אולם האם באמת הכל מקרי? האם נשים חייבות לסבול בהריון?

כולנו יודעות כי "הריון הוא לא מחלה"!!!

למרות מה שאולי מקובל לחשוב, כל אותם סימפטומים הם אינם הכרחיים במהלך הריון ובהחלט ניתנים לטיפול. בבחינה כוללת הם מהווים את מכלול הסימפטומים שאליו יש להתייחס בטיפול באם ובעובר, שבשלב זה מהווים יחידה אחת שלמה. מניסיוני, אישה שטופלה בהצלחה לאורך ההריון, לא הגיעה ללידה במנח עכוז, ולא הזדקקה להיפוך.

להיפוך מסוג זה יש משמעות רבה. עובר המתהפך בעצמו כחלק מאיזון של מערכת שלמה מבטיח בריאות טובה יותר הן לו והן ליולדת. ההיפוך כאן נעשה כחלק מתהליך כולל, לא מנותק מהאם וההריון ולא פחות חשוב מכך, אין לו תופעות לוואי. טיפול הומאופתי מקצועי ואמין מחזק את האם והעובר, ומבטיח לידה קלה ובריאה יותר ברוב המקרים. וכמובן- לידה טיבעית!

חשוב לציין, כי מכיוון שתרופה הומאופתית משפיעה על מכלול האדם, גם אם מסיבות טכניות, לא התהפך העובר. האישה זוכה להחלמה מהירה מן הניתוח, לא סובלת מכאבים חזקים מידי וחוזרת לתפקוד מהיר ובריאות.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה