זהירות מאתרים עם מידע על וירוס הקורונה

אתרים חדשים בסבירות של 50% להימצא כאתרים זדוניים
|
הדפס
|
שמור

ההתעניינות העולמית במגיפת הקורונה מושכת גם האקרים, שרוצים לנצל את הסקרנות ואת חיפוש המידע כדי לחדור למחשבים של משתמשים תמימים.

צילום: Unsplash

מערכת איסוף המודיעין של חברת צ׳ק פוינט, זיהתה עשרות אתרים ״חשודים״ מתוך יותר מ-4,000 דומיינים או אתרים הקשורים למגיפה. מערכת איסוף המודיעין המבוססת על למעלה ממאה אלף מוקדים של צ'ק פוינט ברחבי העולם, שמשתמשים בטכנולוגיות של החברה, מעריכה, כי אתרי אינטרנט חדשים הקשורים לווירוס הקורונה הם בסבירות של 50% להימצא כאתרים זדוניים.


כבר בשלב זה זוהו 3 אחוזים מהאתרים החדשים כזדוניים ועוד כ-5 אחוזים מוגדרים כ"חשודים״, ומתבצע עליהם בירור נוסף כדי להגדיר את סוג הנוזקה שקיימת עליהם. נתונים אלה מייצגים עלייה של 50% מהממוצע הרגיל של מתקפות פישינג בעלות נושא משותף.

 

אתרים זדוניים העוסקים במגיפה שהם אתרי פישינג (דיוג) שמטרתם להשיג במרמה פרטים אישיים של גולשים דרך הדבקות. כדוגמה לאתר כזה פירסמה צ׳קפוינט מייל החתום כביכול על ידי רופא, מארגון הבריאות העולמי, ובו הנחיות כיצד להתגונן מהנגיף. בפועל, הקובץ שמצורף למייל הינו Trickbot downloader – תוכנת סוס טרויאני מוכרת, המשתלטת על המחשב שאליו הורדה.

 

 

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה