טיפים להתנהלות נכונה בהליך גירושיןזכרי: בסופו של ההליך מטרתך היא אחת – אושר
זהו! קיבלת את ההחלטה הכל כך מורכבת ואת – מתגרשת! צילום: נעמי גטניו ניסית, רצית, עשית הכל לשמר את התא המשפחתי ובכל זאת את שם. אז מה עכשיו את עושה?
את רוצה להיות שקטה, מאושרת ולבנות לעצמך ולילדיך את הפרק השני והטוב יותר של חייך.
אל תייסרי את עצמך על הסטטיסטיקה שאת חלק ממנה. אם את שם, יש סיבה טובה מאוד לכך וללא כל צל של ספק קיבלת את ההחלטה הנכונה.
3. התעלמי מקולות רקע אנושיים שאינם מקדמים את המטרה שלך וגורמים לך לאי נוחות. אולי כוונתם טובה, אך אם זה מכביד עליך, שחררי אותם ממך ועשי זאת בנימוס. זכרי שהמשפחה, החברות וכל סובביך באמת רוצים לעזור, אבל הם לא מתגרשים אלא את. רק את יודעת איך לצלוח את המצב הזה בדרך הטובה ביותר.
4. זכרי תמיד שפניך לשלום. את לא יוצאת למלחמה בבן זוגך. אכן, לעיתים אין ברירה ומגיעים למאבקים משפטיים, אך זהו המוצא האחרון שלך וגם אז מטרתך אינה לגרום להרס מוחלט של מי שעד לפני שנייה היה כל עולמך. מטרתך היא לסיים את התהליך ולהתגרש בצורה הקלה והיעילה ביותר.
5. אל תשכחי את עצמך. ילדיך הם כל עולמך. בתוך תוכך את גם (ולא רק) עושה זאת בשביל לבנות להם חיים טובים ומאושרים יותר, אך אם את לא רגועה וממוקדת – גם הם לא יהיו. ילדים, החל מגיל צעיר מאוד, מרגישים הכל. בעיקר אותך. אם הם עדיין לא מדברים, תחושותיהם מהשינוי עלולות להתבטא בהתנהגות שלילית ואינך רוצה בכך. הרי זה לגמרי יחטיא את המטרה ויעמיס עליך ועליהם.
6. המידע ברשת הוא מבורך, אם יודעים מה לחפש. אם לא יודעים, נתקלים במידע מלחיץ, מבלבל, מפורט מידי, מאיים ולפעמים שוכחים כלל מה רצינו לבדוק. נסי למקד את השאלה ככל שניתן ואם לא הצלחת, פני לקבל יעוץ מאשת מקצוע. כמו שלא תיצקי את הבטון במו ידיך כדי לבנות את ביתך, כך לא תוכלי כמעט אף פעם להתגרש בלי לקבל מידע כיצד להתחיל מגורם מוסמך – עורכת דין.
7. נסי לשמור על שיח ענייני עם בן זוגך.
8. אולי ננסה גישור בהסכמה? משפט שעליך לשנן כמי שרוצה לסיים את הדרך הזו בצורה המהירה, הנכונה והזולה ביותר. אכן זה ידרוש ממך לעתים להתפשר בנושאים מסוימים, אך תפקידה של מגשרת טובה היא ראייה של טובת שני הצדדים וילדיהם. זהו תפקידה, ולשם כך היא שם ואם בחרת במגשרת מומחית הניחי מבטחך בה שכל רצונה לסיים את המחלוקת ביניכם ולגבש הסכם שיחזיק מעמד ולא יתפרק אחרי שנה ותמצאי עצמך בבתי משפט וסחבת אינסופית.
9. הגישור הניב תוצאות ויש הסכם! עצרי. לפני שאת רצה להגיש את ההסכם לבית המשפט ולתת לו תוקף פסק דין, את קודם כל למען עצמך ולכן את צריכה לבדוק את ההסכם שוב. עם כל רצונך הטוב, את עדיין צריכה עין אובייקטיבית ומשפטית שתבדוק לך את ההסכם ותוודא שחלילה לא התפספס סעיף שחשוב מאוד מבחינתך, אך נשכח ונזנח (גם אם חלילה לא במכוון) בעיני המגשרת.
10. הגט עצמו, גם אם הסכמתם עליו וחתמתם על כך בהסכם הגירושין, יינתן אך ורק בבית הדין הרבני. בית הדין מפעיל שיקול דעת, אך למרות הגישה הרווחת, אין מטרתו הגורפת להשאיר יחדיו בני זוג שאינם מעוניינים בכך וכל מקרה ייבחן לגופו.
11. בשלב מסוים מתחיל להיות לך "לא נעים".
12. רצית שלום, ייחלת לשלום, נלחמת לשלום ועדיין אין לך עם מי לדבר? תנשמי. גם זה קורה. את עדיין תתגרשי רק סביר להניח שזה יעלה לך יותר, ייקח יותר זמן, והכי הכי חשוב שהעורכת דין שלצדך תתן לך את התמיכה והמידע ותנווט אותך בבטחה אל עבר חוף המבטחים.
בהצלחה!
על הכותבת: ornit@taluib.co.il
|
כתבות בנושא:
|