לאסור שימוש במגיני מיטה לתינוקות

חוקרים בארה"ב: מקרי מוות בעריסה היו נמנעים אילו לא היו מגינים במיטות
|
הדפס
|
שמור

מספר מקרי המוות בעריסה ופציעות של תינוקות המיוחסים למגיני מיטה עלה משמעותית בשנים האחרונות, וחייב את החוקרים לאסור את השימוש בהם. כך עולה מדו"ח שמפרסם בית הספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס. 

המימצאים עלו מניתוח מעמיק שביצעו מומחים לנושא, פרופסור לשעבר לרפואת ילדים בביה"ס לרפואה באוניברסיטה, ושני חוקרים לשעבר בועדת הבטיחות הלאומית של מוצרי צריכה. לפי המימצאים, ברוב מקרי המוות שנבדקו, הסיבה היחידה למוות הייתה מגיני המיטה, וזאת למרות האמונה הרווחת, שחפצים אחרים במיטת התינוק, כמו שמיכות, כריות ובובות של חיות, גרמו לפציעות ולמקרי המוות. 


המחקר גילה, כי 23 מקרי מוות בגלל מגיני המיטה, שדווחו לוועדת הבטיחות CPSC בין השנים 2006 ל-2012 היו פי שלושה מאשר הממוצע של 8 מקרי מוות שדווחו ב-21 השנים שקדמו לכך. החוקרים מדווחים, כי במשך שנים לא דיווחו על מקרי מוות בגלל מגיני המיטה, וכנראה המספר גדול בהרבה מהידוע עד כה. ברוב מקרי המוות הללו התינוקות נחנקו מכיוון שאפיהם ופיותיהם כוסו על ידי מגן המיטה. לא היו חפצים נוספים בינם לבין המגינים.


"מגיני מיטה הורגים ילדים", קובע ד"ר ברדלי תאץ', פרופסור לרפואת ילדים שעבד בבית הספר לרפואה וחיבר גם מחקר גדול בנושא בשנת 2007. "מגיני מיטה מסוכנים יותר ממה שחשבנו תחילה", אמר. "מתוך 48 מקרי המוות בעריסה שבדקנו 32 מקרים ניתן היה למנוע, אילו המיטות היו בלי מגיני מיטה".


החוקרים מציינים, כי ברוב המקרים המוות נגרם בגלל עיצוב לקוי של מגיני המיטה. כך, למשל, מקרים של כמעט חנק נגרמו בגלל חסרונם של קשרים בחלק התחתון של המגינים, או מספר קטן מידיי של קשרים, המהדקים את המגינים לדופן המיטה. במקרים אלה המגינים השתחררו מהדפנות והתינוקות כמעט נחנקו. מקרי המוות אירעו גם כשהמגינים היו עבים וגם עם מגינים דקים, שהיצרנים טענו שהם בטוחים יותר. במחקר לא נכללו מגינים אנכיים, שנכנסו לשוק בשנים האחרונות, מכיוון שעדיין אין מימצאים, אך לדברי החוקרים, "צריך לשים לב גם אליהם. אין צורך אמיתי במגיני המיטה. לא סביר שתינוק שיפגע עם ראשו בדפנות המיטה ללא הגנה, יסבול מפציעה קשה".


החוקרים ממליצים לאסור את השימוש במגינים, כפי שנעשה במדינת מרילנד, שאסרה על השימוש בהם בשנת 2013, ועיריית שיקגו שהוציאה איסור עוד בשנת 2011. גם האקדמיה האמריקנית של רופאי ילדים, האגודה הקנדית לרפואת ילדים והמכונים הלאומיים לבריאות ומרכזי השליטה למניעת מחלות בארה"ב המליצו נגד השימוש במגיני מיטה.


מימצאי המחקר פורסמו בגיליון 24 בנובמבר של המגזין הרפואי The Journal of Pediatrics

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
1. אסתר 30/05/2016, 01:41:04

אני לא ידעתי תודה רבה על הכתבה

+ השב