מעבר מאוכל טחון למרקמים: המדריך המלא להורים טרייםהתינוק עדיין אוכל טחון? כך תדעו אם הגיע הזמן להתקדם במרקמים
התינוק אוכל רק טחון? התינוקת נכנסת לגן ועוד לא אוכלת באופן עצמאי? התקדמות במרקמים במעבר למוצקים – מה נורמלי, מה לא, ומה עושים כשנתקעים? כסלו ברעם, דיאטנית קלינית לילדים, מסבירה. ![]() צילום: Unsplash למה בכלל חשוב להתקדם במרקמים?
באיזה גיל כדאי להתחיל להציע מרקמים פחות טחונים? כבר מגיל 6-7 חודשים מומלץ להתחיל להציע לתינוק אוכל טחון או רך מעוך במזלג וגם מקלות בגודל אצבע במרקם קשה כמו מקל גזר או סלרי להתנסות, בהמשך סביב גיל 9 חודשים עם התפתחות אחיזת פינצטה נוכל להגיש גם אוכל רך בחתיכות קטנות כמו אפונה מבושלת, קציצה חתוכה לקוביות, סלט קצוץ ועוד.
יש שונות רבה בין תינוקות, אבל כלל האצבע הוא: * בגיל 6–7 חודשים – טחינה חלקה * בגיל 8–9 חודשים – מרקם גס יותר, מעוך * בגיל 10–11 חודשים – חתיכות רכות, אוכל משפחתי מותאם אם תינוק אוכל רק טחינה חלקה אחרי גיל 9–10 חודשים – שווה לעצור רגע ולבחון למה זה קורה. חשוב לציין גם שבתחילת הדרך אנחנו מגישים מרקמים מתקדמים אך לא מצפים שהתינוק יצליח לאכול ולשבוע מהם, אלא יותר לצורך הלמידה. לכן נגיש שילוב של מרקמים- מחלק התינוק יכול לאכול לשובע, וחלק משמשים לחקירה.
ממה נובעת הימנעות ממרקמים? הסיבות הנפוצות: * רפלקס הקאה רגיש
איך להציע מרקמים חדשים בצורה בטוחה? * להציע אוכל רך (למשל קישוא מאודה, תפוח עץ מבושל)
אילו סימנים עלולים להעיד שצריך ייעוץ מקצועי? * התינוק מסרב לכל דבר שאינו טחון
ואיך אפשר לתמוך בתהליך כהורים? * להאמין בילד – הם מסוגלים הרבה יותר ממה שנדמה לנו (כמובן אחרי שעשינו קורס עזרה ראשונה)
יש לכם שאלות בנושא? היכנסו עכשיו לפורום התפתחות התינוק והילד בפייסבוק עם צוות מומחים רב מקצועי. על הכותבת: כסלו ברעם היא דיאטנית קלינית לילדים R.D, ואמא לשתי בנות מתוקות. בעלת תואר שני באפידמיולוגיה ורפואה מונעת, והכשרות נוספות בתזונת ילדים, הנקה, טיפול בעודף משקל, מיינדפולנס ועוד. מלווה ומדריכה בקליניקה הפרטית בקשיים עם מעבר למוצקים, עודף משקל בילדים ומלווה מסגרות חינוכיות לתפריט בריא ומותאם לגיל הרך. מאמינה שהאכלה קשובה היא הבסיס לגידול ילדים שאוהבים לאכול בריא לאורך זמן. |
כתבות בנושא:
|