גזור ושמור- המדריך להתחלת טעימותתינוק חדש מעלה בנו ההורים, אינסוף שאלות – זה מתחיל מיד עם הידיעה על ההריון – אילו בדיקות לעשות? לאיזה רופא ללכת (ומתי?) מה נורמלי בתוצאות ואיזה תחושות יעלה בנו ההריון הזה. במקביל לתחושות הפיזיות עולות גם הרבה שאלות רגשיות.. מה אנחנו רוצים בשבילו? החל מבחירת השם ועד המסרים והערכים שנרצה לגדל אותו על בסיסם... צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון ויש גם הרבה שאלות "טכניות" איזו עגלה לבחור? איפה הוא יישן? ואיך באמת בוחרים עבורו את הסביבה הבטוחה והרגועה? והנה עוד שאלה "טכנית" שהיא לא לגמרי טכנית...
נתחיל בעובדה המאוד ברורה לכולנו – כל תינוק הוא שונה, מייצר שאלות אחרות ומציג צרכים שונים. על מנת לעשות את המעבר למוצקים נעים עבורו (ומכאן גם עבורנו) בדקו האם התינוק שלכם מביע סימני מוכנות לאכילה: - מביע עניין באנשים האוכלים סביבו - מכניס וחוקר חפצים דרך פיו - פותח את הפה למראה כפית מתקרבת לפיו - ומפגין התפתחות מוטורית הכוללת יכולות להחזיק את ראשו ואת הגו בצורה יציבה יחסית (למשל אם מונח על ברכיי הוריו – האם הוא מצליח בתמיכה עדינה להחזיק עצמו? או שמא הוא מתנדנד מצד לצד?)
ארבעת הסימנים האלו חייבים להיבחן, ואצל מרבית התינוקות יוצגו סביב גיל 6 חודשים.
בהתאם להנחיות משרד הבריאות – חשיפה למזונות מוצקים תחל סביב גיל 6 חודשים ועם הופעת סימני הבשלות. עד גיל 6 חודשים יש לבסס הזנה מלאה על בסיס חלב אם או תמ"ל. אכילה היא חוויה – נכון, זהו קודם כל צורך, אך על מנת לשמרו במקום נעים וחווייתי יש להתאים את יכולותיו של התינוק ובשלותו לשלב החשיפה למוצקים.
מזונות ראשונים
ובפועל.. מה עושים? מכינים את הארוחה
ואיך מתקדמים?
לאחר שחשפתם לתערובת הירקות, ניתן להתחיל ולחשוף כעת גם לפירות – באותו אופן: מבוקר והדרגתי. שימו לב! פירות עלולים להיות מעט יותר קשים לעיכול – התחילו באגס/תפוח והגדילו כמויותיהם בהדרגה ובהתאם להיענות התינוק.
סביב גיל 6-7 חודשים (בהתאם לגיל בו התחלתם בחשיפה) צפוי שנראה בתפריטו של התינוק 2 ארוחות מוצקים – שלב הטעימות הוא תחילתו של תהליך – מהיום והלאה התינוק שלכם יאכל. השקיעו בתקשורת סביב האכילה, הקפידו על אכילה משותפת וצרו חוויה חיובית סביב האוכל. יש לכם שאלות? הצטרפו עכשיו לקהילת המומחים "פורום התפתחות התינוק והילד" בפייסבוק
לאתר המתכוניה של עדי רסולי - מתכונים, הרצאות וייעוץ אישי לעדכון ההנחיות של משרד הבריאות מחודש מאי 2021 תאריך עדכון הכתבה: 6.6.2021 תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
4. סיון 30/06/2023, 09:54:09
ניתן להכין לכמה ימים ולחמם בקערה עם מים חמים? או עדיף כל יום להכין חדש? שואלת על הימים הראשונים של החמימות כשהכמות היא מאוד קטנה
1. ל.א 19/08/2018, 14:04:22
כתבה מקסימה ומאוד עוזרת...יותר מטיפת חלב עצמו...שדיי זרקו אותי למים מבחינת טעימות..שילובים..כמויות...אני עדיין לא מרגישה ב100 אחוז משוכנעת ממה שאמרו לי.אשמח לעזרה בבקשה : בני הטעימות מגיל 5 חודשים בערך..כאמור בכתבה לא יותר מ3 כפיות ביום.האחות בטיפת חלב צחקה עליי ( ברוח נעימה כמובן) ואמרה לי : יאללה הוא רוצה לאכול תני לו! אמרה לי לתת לו 150 גרם מרק ירקות ועל פעם להוסיף ירק חדש או משהו חדש,זה מה שאני עושה מהתחלה האמת אבל פתאום 150 גרם זה היה נראה לי המון! ובנובף אמרה לי להוסיף בשר ברגע ...צריך את ה מנה החלבון שלו ביום: כ75 גרם ,2 קציצות למשל זה מראה לי המון! שאלתי אותה האם אפשר שמן זית להוסיף ענתה שלא צריך ..אני קראתי בכמה מקומות שכן ...אני קצת מבולבלת ...אני מציינת שאני שוקלת את הספירה ירקות שלו רק כדי לקבל ערך ..והקטן שלי אוכל בכיף את ה150 גרם...אם הייתי מציעה לו יותר לדעתי היה אוכל . כשאני עושה לו נגיד טעימה של ירק אחד חדש בודד כמה לתת לו ? ואיך אדע כמה חלב בבקבוק להשלים לו ? הוסף תגובה
|
קישור לפורומים:
כתבות בנושא:
|