קיש בצל וגבינת ברי

מומלץ עם סלט ירקות וכוס יין לבן צונן או לימונדה
|
הדפס
|
שמור

מאת: מריה ל.

  1. מרכיבים
  2. בצק הקיש
  3. 3 דציליטר (כוס וחצי) קמח חיטה
  • 1 דציליטר (חצי כוס) סומסום
  • 125 גרם חמאה
  • תבנית לקיש בגודל 26 ס"מ
  1. מילוי
  2. 1 בצל
  • 150 גרם כרישה
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כף חמאה
  • כף פלפל אדום חריף קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 75 גרם גבינת ברי
  • עלי בזיליקום
  • 2 ביצים
  • 2 דציליטר (כוס) שמנת 15% (או חלב למי ששומר/ת)
  1. אופן ההכנה

 

 

 

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מערבבים קמח, סומסום וחמאה במעבד מזון עד שהופך לבצק.

פותחים את הבצק בתוך התבנית ועל קצות התבנית (עד למעלה) על ידי לחיצות עם האצבעות.

מכניסים למקרר למשך שלושים דקות.

בינתיים מקצצים את הבצל ופורסים דק את הכרישה. מטגנים בחמאה עד שמתרכך. מוסיפים פלפל חריף קצוץ ומלח.

מעבירים את התערובת לתוך בצק הקיש.

מפוררים על התערובת חתיכות גבינת ברי ועלי בזיליקום.

טורפים ביצים ושמנת (או חלב) בקערית ומוזגים מעל הקיש.

לאפות באמצע התנור כשלושים דקות.

להגיש חם עם סלט וכוס יין לבן.

בתיאבון!

תגובות הגולשים