X
המאמר נשמר בהצלחה
המאמר כבר שמור במועדפים
חביתה יוונית
חביתת ירקות מתוך "מה שיש במקרר"
מצרכים:
2 זוקיני קטנים - אחד צהוב ואחד ירוק
1 חציל קטן
4 תפוחי אדמה בינוניים
5 שיני שום
שמן זית
6 ביצים
100 גרם גבינת פטה
100 גרם גבינת קוטג'
מלח ופלפל לבן
רבע כוס שומשום קלוי או מטוגן
אופן ההכנה:
- להוריד את קצוות הזוקיני, לחצות לאורך ולחתוך בפרוסות ארוכות ודקות. חתכו את החציל באופן דומה.
- לקלף תפוחי אדמה ולפרוס מאוד דק. לקלף ולקצץ את השום.
- לחמם שמן זית במחבת.
- להזהיב את הזוקיני יחד עם קצת שום קצוץ. עם סיום הטיגון לשים בצלחת עם נייר סופח.
- להמשיך באופן דומה עם החציל ולאחר מכן עם תפוחי האדמה.
- לערבב בקערה את הביצים עם פטה מפוררת וגבינת קוטג'.
- לתבל עם מלח ופלפל.
- הוסיפו את הירקות המטוגנים אל תוך בלילת הביצים יחד עם השום.
- לנגב את המחבת בנייר סופח, להוסיף שמן, ולטגן את התערובת על אש קטנה.
- לשחרר את הקצוות ולשקש את המחבת כדי שהחביתה לא תידבק.
- לכסות את המחבת עד שהחביתה כמעט מוכנה.
- להפוך בעדינות בעזרת המכסה או צלחת גדולה, ולטגן כמה שניות על הצד השני.
- לחתוך למנות ולהגיש חם עם שומשום מעל.
בתיאבון!
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה