חביתה יוונית

חביתת ירקות מתוך "מה שיש במקרר"
|
הדפס
|
שמור

מצרכים:

2 זוקיני קטנים - אחד צהוב ואחד ירוק

1 חציל קטן

4 תפוחי אדמה בינוניים

5 שיני שום

שמן זית

6 ביצים

100 גרם גבינת פטה

100 גרם גבינת קוטג'

מלח ופלפל לבן

רבע כוס שומשום קלוי או מטוגן

אופן ההכנה:

  • להוריד את קצוות הזוקיני, לחצות לאורך ולחתוך בפרוסות ארוכות ודקות.  חתכו את החציל באופן דומה.
  • לקלף תפוחי אדמה ולפרוס מאוד דק. לקלף ולקצץ את השום.
  • לחמם שמן זית במחבת.
  • להזהיב את הזוקיני יחד עם קצת שום קצוץ. עם סיום הטיגון לשים בצלחת עם נייר סופח.
  • להמשיך באופן דומה עם החציל ולאחר מכן עם תפוחי האדמה.
  • לערבב בקערה את הביצים עם פטה מפוררת וגבינת קוטג'.
  • לתבל עם מלח ופלפל.
  • הוסיפו את הירקות המטוגנים אל תוך בלילת הביצים יחד עם השום.
  • לנגב את המחבת בנייר סופח, להוסיף שמן, ולטגן את התערובת על אש קטנה.
  • לשחרר את הקצוות ולשקש את המחבת כדי שהחביתה לא תידבק.
  • לכסות את המחבת עד שהחביתה כמעט מוכנה.
  • להפוך בעדינות בעזרת המכסה או צלחת גדולה, ולטגן כמה שניות על הצד השני.
  • לחתוך למנות ולהגיש חם עם שומשום מעל.


בתיאבון!

תגובות הגולשים