גראטן תפוחי אדמה בלי שמנת

מאת 
|
הדפס
|
שמור

גראטן יכול לבוא כתוספת, במקום פירה משעמם. 

רכיבים
5-6 תפוחי אדמה
שום כתוש
כוס חלב
אופן ההכנה
לפרוס 5-6 תפו"א לפרוסות דקות (לא צריך לבשל)
לפרוס שכבה בתבנית פאי ש"נמרחה" בשום כתוש.
לפזר מלח ופלפל
עוד שכבה ומלח פלפל
וכך הלאה את כל תפוחי האדמה.
בסוף - לשפוך מעל את כוס החלב ולאפות בחום גבוה עד שהתפוחים מתרככים.
תוספת אפשרית - שמנת חמוצה 3%, מעל כל הגראטן.
גיוונים
תוספות בין השכבות - רצועות פלפלים דקיקות / פרוסות זוקיני / פרוסות בטטה / פרוסות בצל, בין שכבות תפו"א האדמה להוספת נוזלים וטעם.

בתיאבון!
ג'סיקה

תגובות הגולשים
2. מילה 23/04/2016, 15:22:40

ממש טעים!

+ השב
 
1. מעין 28/06/2014, 15:58:38

יצא מעולה! הוספתי גם פרמזן ויצא מדהים, תודה!

+ השב