גראטן תפוחי אדמה שוודי

הגראטן השוודי הוא תוספת עשירה ומלאת טעמים
|
הדפס
|
שמור

בואו נודה בזה, הגראטן הזה הוא לא בדיוק דל בקלוריות או דיאטטי במיוחד, אבל אם נתעלם מזה לרגע, זה מתכון מנצח שפשוט לא תפסיקו להכין אחרי שכולם יטעמו אותו וכל האורחים יבקשו את המתכון. אין הרבה אנשים שמצליחים לעמוד בפניו כיוון שהוא כל כך עשיר בטעמים ובניחוחות נפלאים, שממלאים את הבית רגע לפני שהאורחים מגיעים. 

צילום: נעמי גטניו

השוודים אוהבים להכין את הגראטן כחלק מהתוספות בכל ארוחה חגיגית. שם מגישים אותו עם סטייק עסיסי או לצד פילה סלמון או סטייק דג בגריל. אם אתם שומרים על כשרות, אפשר להכין את המנה גם עם שמנת צמחית וללא גבינה צהובה, אבל עדיף כבר להכין אותו בדיוק לפי המתכון, ופשוט להגיש אותו עם מנה שאינה בשרית.


אם, כנגד כל הסיכויים, יישאר לכם גראטן לאחר הארוחה, אפשר להקפיא לפחות לשבועיים. הוא לא פחות טעים אחרי שמפשירים ומחממים.


מצרכים:

  • 10 תפוחי אדמה בינוניים (בגודל זהה)
  • בצל בינוני
  • כרישה בינונית
  • 2.5 כוסות שמנת לבישול 
  • 4 שיני שום
  • כפית וחצי מלח
  • כפית פלפל לבן
  • כוס וחצי גבינת פרמזן מגוררת

תבנית פיירקס גדולה משומנת בחמאה

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור ל-175 מעלות.
  2. לשמן את התבנית עם מעט חמאה.
  3. לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס אותם דק.
  4. לקלף ולקצוץ בצל, כרישה שום (בנפרד).
  5. לסדר פרוסות תפוחי אדמה ולפזר מעל מעט מלח, פלפל לבן, שום קצוץ, בצל, כרישה וגבינת פרמזן בכל שכבה. על הפרוסות להישען מעט זו על זו). לחזור על הפעולה במספר שכבות. ככל שיהיו שכבות רבות יותר, כך הגראטן ייצא טעים יותר.
  6. מעל לשכבה העליונה,יש לפזר יותר גבינת פרמזן ואז למזוג את השמנת המתוקה מעל הכל.
  7. להכניס בשלב הכי נמוך של התנור למשך כשעה, עד שתפוחי האדמה מתרככים והגראטן נעשה זהוב.
  8. אם השכבה העליונה כבר הזהיבה ותפוחי האדמה עדיין לא רכים, ניתן לכסות עם נייר כסף. ודאו שלא יהיה מגע בין נייר הכסף לבין הגבינה, אחרת הכל יידבק לנייר.

 

בתיאבון!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה