קציצות ירק של נעמי

שמרו היטב על קציצות הירק - הן נעלמות תוך כמה דקות
|
הדפס
|
שמור

לפני שנעבור למתכון של קציצות הירק שלי, אני מרגישה שמחובתי להזהיר אתכם: אצלנו בבית, הרגע שבו קציצות הירק נוחתות בתוך הצלחת על הנייר הסופג, זה גם הרגע שבו הן נעלמות באופן מסתורי. אם אתם רוצים להספיק לטעום את הקציצות לפני שאקט ההיעלמות הלא ברור הזה יתרחש, כדאי להכין צלחת נפרדת סודית, שתהיה רק שלכם. ועכשיו כשהוזהרתם, אפשר לעבור ישירות למתכון שלי.

צילום: נעמי גטניו

מצרכים:

1 תפוח אדמה גדול מגורד (בלי הנוזלים)

2 גזרים גדולים מגורדים

1 בטטה מגורדת

1 זוקיני גדול מגורד (בלי הנוזלים)

1 בצל גדול קצוץ דק

1 שן שום כתושה (או מעט אבקת שום)

3 ביצים

5 כפות קמח חומוס

½ כוס פירורי לחם

3 כפות קוואקר

1 כף קמח טפיוקה

תבלינים: פלפל שחור, פלפל אנגלי, פלפל לבן, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מוסקט ומלח.

שמן זית או שמן קנולה לטיגון

 

אופן ההכנה: 

1. שוטפים את הירקות. מגרדים על פומפיה. את תפו"א ואת הזוקיני סוחטים כדי להוציא את הנוזלים.

2. מערבבים את כל ירקות והביצים בקערה גדולה.

3. מוסיפים את התבלינים. כשהכל מעורבב מוסיפים את שאר המצרכים זה אחר זה ומערבבים היטב.

4. מחממים היטב מחבת עם שמן.

5. אפשר לצקת את הבלילה עם כף לתוך המחבת, או לגלגל קציצות ביד בתנועות קלילות.

6. מטגנים במעט שמן.

7. הופכים כאשר הקציצות זהובות.

8. להגיש חם או קר עם כל תוספת שאוהבים, או בתוך כריך, או במקום חביתה או בכל דרך אחרת.

 

ניתן להוסיף עוד ירקות או להחליף את חלקם בכל ירק שאוהבים, כמו דלעת או קישוא. אפשר גם להכין רק עם ירק אחד כמו זוקיני.

 

בתיאבון!

 

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה