קרוקס: הנעל נתפסת במדרגות הנעות אבל נהדרת לכל תקופת ההריון

הכפכפים הצבעוניים מקנדה הגיעו לכל רגל
מאת אבי מעוז
|
הדפס
|
שמור

 

ליד המדרגות הנעות בקניון גבעתיים תלו פתקים מאירי עיניים: לא לעלות על המדרגות הנעות עם נעלי קרוקס הגמישות. להשתמש רק במעליות. קרוקס, שמוצאן מקנדה, כבשו את השוק הישראלי באחת, ואין הריונית שלא ניסתה אותה. הכפכפים הצבעוניים הפכו לצו האופנה, אולי לא בגלל העיצוב, אלא בעיקר בזכות הנוחיות. ונוחיות בזמן ההריון, כשכפות הרגלים מתנפחות, בעיקר בקיץ, גוברת על צו האופנה. הן עלו על מאות כפות רגליים, כשהרוכשים נשבעים בהן ולא מוכנים להתפשר על נעל פחות נוחה. זה לא גומי, שנדבק, זה לא פלסטיק, שמזיעים בו, יש פתחי אויר שמשאירים את הרגל קרירה ויבשה, זה רך, עם מבנה אורתופדי, והמשקל – פחות מ-150 גרם וגם קל מאוד לניקוי עם מים וטיפה אקונומיקה. הנעל מפחיתה את הכאבים ברגליים, את כאבי הגב, אבל יש בעיה קטנה: סוליית הנעל נתפסת בין הפסים של המדרגות הנעות.

 

אבל אם מתעלמים מהבעיה הזו, שאפשר לעקוף אותה באמצעות המעלית, רורים שקרוקס הפך למותג על ולא רק למבוגרים, אלא גם לילדים, למרות שתג המחיר מאוד גבוה: מ-199 שקל ועד 279 שקל לפי הדגם. כמו כל דגם מצליח קמו גם לקרוקס חיקויים מן המזרח הרחוק במחיר של 50 שקל לצרכן, אבל אלה אינם עשויים מהחומר PCCR, המוגן בפטנט, ומתהדר בכל שהוא דוחה ריח וכתמים, אנטי בקטריאלי ומונע החלקה.

 

כשהושקו נעלי קרוקס בקנדה בשנת 2002 ככפכפים עמידים במים שלא מחליקים בהם הם מייד כבשו את רגליהם של בעלי היאכטות, שרצו נעל שלא תחליק על הסיפון, תיצמד היטב לרגל ואפשר יהיה לחלוץ אותה בקלות, כדי ליהנות מהנופש יחפים. גם צוללים על שוניות הצטיידו בהן כדי להלך על הסלעים בדרך לאתר צלילה, והשאירו אותן לצוף קשורות לסלע, עד שחזרו מן הצלילה. מחופי הים ומהיאכטות התפשטה התופעה לכל המדינות החמות, ובמקומות שאין בהם קוד לבוש במקום העבודה הן חדרו גם למשרדים ולחנויות, וגם עובדים הנאלצים לעבוד בעמידה, כמו רופאים מנתחים, אחיות בתי-חולים, וגם סַפָּרִים וסַפָּרִיות, רואים בהן נעלי עבודה לכל דבר ועובדים בהן לכל אורך המשמרת.

צילום: מאיה אהרוני

לינדון הנסן III, אחד המייסדים של מפעל קרוקס, אמר בראיון עיתונאי, כי הנעליים יוצרו תחילה רק בצורה של כפכף, ללא תמיכה מאחור, אבל ברגע שנוספה הרצועה, המוצר תפס. בארה"ב הוא קיבל אישור של המוצעה לארגונומיה ושל איגוד רופאי כפות הרגליים וזה סלל את הדרך לרב-מכר. לדבריו, "על החסרונות האסתטיים מכפרות כל התכונות הרפואיות. הנעליים מסייעות גם לאנשים עם יבלות, או סוּכרת, בזכות התמיכה הפנימית, מבנה העקב, והתמיכה בגשר כף הרגל. הם אידאלים לאנשים עם בעיות בכפות הרגליים".

 

האימום הרחב והמרווח שבה גם את לבם של הרופאים, ואיגוד רופאי כפות הרגליים בארה"ב, APMA ממליץ עליהן גם לאנשים עם פגיעות או דפורמציות ברגליים וגם בזכות התכונה של מניעת זיהומים בקטריאליים. הן מומלצות יותר מנעלי אצבע, בזכות המרחב המוגן שהן מספקות, לעומת כפכף פתוח, שאיתו אפשר להיפגע בכל אחת מהבהונות.

 

עם זאת, אורתופדים לא מעטים מעדיפים שהפציינטים שלהם ינעלו נעליים אורתופדיות "כמו שצריך" ולא את קרוקס. הם ממליצים למי שצריך נעל לשעות רבות בכל יום, שלא להישאר עם קרוקס כל הזמן, אלא להחליף בנעל טובה יותר. "לנעל אורתופדית אמיתית יש יתרונות נוספים".

 

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה