תרופה למחלת המלריה

כיצד ומתי לבצע טיפול מונע למלריה
|
הדפס
|
שמור

 

לקראת עונת הנסיעות, אנו עלולים למצוא עצמנו מגיעים למדינה שבה עדיין משתוללת מחלת המלריה. מלריה שכיחה בעיקר במדינות אפריקה, בהודו, בברזיל ובמרכז אמריקה.

 

המחלה הזיהומית נקראת גם קדחת הביצות והיא מאופיינת בצמרמורת, חום גבוה של 40 מעלות ויותר, כאבי ראש, כאבי שרירים, אנמיה קשה, הגדלת הטחול, פגיעה בכבד ואף בסיבוכים נוספים במערכת העצבים המרכזית, מערכת הנשימה, מערכת העיכול ומערכת הכליות. המחלה נגרמת על ידי עקיצת יתושים מסוג אנופלס, הפעילים בעיקר בשעות הערב והלילה ומעבירים עם העקיצה, טפילי מלריה מזנים שונים לגוף האדם הגורמים למחלה. בכל נסיעה למדינות אלו, קיימת סכנת הידבקות ממשית. המחלה מתפתחת בדרך כלל בחלוף בין שבוע לארבעה שבועות ממועד עקיצת היתוש והאבחנה צריכה להיעשות מוקדם ככול האפשר, שכן סיבוכי המחלה עלולים להיות קטלניים ביותר ולהיגמר במוות.

 

את מחלת המלריה ניתן למנוע באמצעות טיפול בתרופה חדשנית של יצרנית התרופות גלקסו סמית קליין הנקראת מלרון (Malarone). הטיפול מותווה כנגד זן המלריה הנקרא P.falciparum והוא בעל פרופיל בטיחותי גבוה.

הטיפול למניעת מלריה נלקח בבליעה של כדור אחד ביום, כיממה או שתיים, לפני הכניסה לאזור, במהלך כל השהות בו וכשבוע אחרי עזיבת המקום. לילדים מוצע טיפול במינון נמוך יותר. בכל מקרה יש להתייעץ עם רופא לפני תחילת הטיפול. מנגנון הפעולה של מלרון פוגע ביכולת ההתרבות של הטפיל הגורם למלריה המועבר כאמור, על ידי עקיצת היתוש.

 

לישראלים אשר לא נטלו את הטיפול התרופתי המניעתי וחלו במחלה ניתן גם לקבל את תרופת המלרון כטיפול חירום חד פעמי העשוי להביא להחלמה מלאה, על ידי נטילה של ארבעה כדורים ביום למשך שלושה ימים. עבור ילדים יש להתאים את המינון על פי משקל גופם.

 

התרופה ניתנת לרכישה בהנחה בכל קופות החולים, בתי המרקחת ומרפאות המטיילים של משרד הבריאות במחיר של כ- 200 שקלים.

 

על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, מדי שנה נדבקים במחלה כ-500 מליון בני אדם ברחבי העולם. מדי 30 שניות מת ברחבי העולם ילד ממלריה ולמעלה ממיליון איש בסך הכל, מתים מהמחלה מדי שנה. 40% מאוכלוסיית העולם נמצאים בסיכון לחלות במלריה בעיקר במדינות אפריקה, אמריקה הלטינית והמזרח התיכון.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה