עייפות כרונית? תתחילו בפעילות גופנית

פעילות גופנית מעלה את רמות האנרגיה
|
הדפס
|
שמור

 

אחת התלונות הנפוצות של הורים טריים היא מחסור כרוני בשעות שינה. התינוק מתעורר כמה פעמים בלילה, כל התעוררות כזו מנפצת את החלומות של כל בני הבית, ואחרי לילה ועוד לילה ועוד לילה – העייפות מצטברת ורק רוצים לישון.

 

כל עוד התינוק דורש, אין ברירה, אלא לקום. הכלל לאמהות המניקות הוא בדרך כלל: כשהתינוק ישן, תלכי גם את לישון. אבל מה לעשות, שלא תמיד אפשר: צריך לכבס, לגהץ, לבשל, להתרחץ, לשוחח בטלפון, לעשות קניות, לנקות, לרחוץ, קצת טיפוח עצמי, וכך קשה מאוד לתפוס תנומה בכל פעם שהתינוק נרדם. וכשעייפים תמיד, הביצועים יורדים. השכחה משתלטת, התאונות מתגברות.

 

ומה בכל זאת אפשר לעשות? מחקרים חדשים מציעים לכל מי שמרגיש עייפות כרונית לא לרבוץ מול הטלוויזיה בבהייה חסרת אונים, אלא לנצל כל רגע אפשרי לפעילות גופנית סדירה. זה יגביר את רמות האנרגיה בגוף, גם אם הוא עייף. "פעמים רבות, כשאנשים עייפים הדבר האחרון שהם רוצים לעשות זה פעילות גופנית", אומר החוקר ד"ר פטריק או'קונור מאוניברסיטת ג'ורג'יה בהודעה לעיתונות, הנלווית לפרסום מימצאי המחקר. "אבל אם אינך פעיל מבחינה גופנית, ואתה מותש, פעילות גופנית אפילו במינון נמוך יכולה לעזור".

 

ד"ר טים פואץ מאוניברסיטת ג'ורג'יה בעיר אתנס, טוען כי "אנו חיים חברה שבה אנשים מחפשים תמיד את משקה האנרגיה הבא, חטיף אנרגיה או כוס קפה שתיתן להם את התנופה להמשיך את היום. אבל אם תצליחו לנעול נעלי ספורט בכל בוקר, ולעשות משהו עם הגוף שלכם, זה יספק לכם את פרץ האנרגיה הנחוץ להמשך הפעילות בכל היום".

 

המחקר המדובר הוא למעשה ניתוח של נתונים שהצטברו מ-70 מחקרים קודמים על פעילות גופנית. רוב המחקרים הראו, כי מי שמתחיל בפעילות גופנית סדירה חווה עלייה ברמות האנרגיה, אבל רק מחקרים מעטים ניסו לכמת את רמות האנרגיה שבהן מדובר. במחקר שפורסם עתה במגזין פסיכולוגיה אומר ד"ר או'קונור, כי "יותר מ-90% מהמחקרים הראו דבר אחד משותף: כל מי שהשלים תוכנית אימונים סדירה דיווח על שיפור במצב האנרגיה, ירידה בעייפות לעומת קבוצות של אנשים שלא עשו שום פעילות גופנית. זה קרה בכל המחקרים".

צילום: Harmtido

המחקר קובע, כי פעילות גופנית יעילה בהרבה משימוש בסמים ממריצים, כולל אלה המשמשים בטיפול בהפרעות קשב ADHD ונרקולפסיה. החוקרים אומרים כי כל קבוצה במחקרים שנעשו – מאנשים בריאים, דרך הורים טריים, ועד חולי סרטן וחולים במחלות לב או סוכרת, שסובלים מעייפות כרונית – כולם חוו שיפור במצב הערנות וירידה בעייפות בעקבות הפעילות הגופנית.

 

אם אינך יכולה להשתחרר מהבית, ולהשאיר את התינוק עם מישהו אחר כשאת יוצאת לאימון, נסי להתעמל מול הטלוויזיה, כשאת צופה באחת מתוכניות הפילאטיס, יוגה, אירובי, או מול קלטת של אימונים שאת מעדיפה. העיקרון החשוב הוא פעילות גופנית סדירה. גם אם את מתה מעייפות, אל תוותרי: כמה דקות של תנועה יהיו עבורך כמו זריקת מרץ.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה