אנחנו כבר הורים 17 - איך להימנע ממוות בעריסה

אמצעי בטיחות להפחתת הסיכון
|
הדפס
|
שמור

 

הורים רבים שבאים למרכז דולה או נכנסים לפורומים של פורטל דולה שואלים אותי על מכשירים לניטור נשימות התינוק כמו בייבי סנס ואנג'ל קייר. הם רוצים לשמוע אם לדעתי כדאי לקנות את המכשיר ואם הוא באמת יוכל להציל את התינוק שלהם, אם פתאום יפסיק לנשום. ברור שהתשובה היא די פשוטה. המוניטור עצמו לא יכול להציל חיים. תפקידו הוא להתריע על בעיה ולהזעיק את ההורים לעזרת התינוק. לכן מומלץ מאוד שכל ההורים וההורים שבדרך ישתתפו בהדרכת עזרה ראשונה והחייאת תינוקות. שיעור ההצלחה בהחייאת תינוקות הוא גבוה ביותר. לרוב ניתן להציל את התינוק ממוות בדרך פשוטה. לאחר הסדנא הראשונה, מומלץ בחום לעבור סדנת ריענון אחת לשנה. כך תמיד תהיו מעודכנים בתורת ההחייאה העכשווית ותמיד תזכרו מה לעשות אם חלילה קורה משהו לילדכם.

 

אחד השיעורים החשובים ביותר לגבי עזרה ראשונה והחייאת תינוקות וילדים (וגם מבוגרים אגב) הוא שתמיד נחייג 101 למד"א, לפני שנבצע כל פעולה אחרת. כך צוותי ההצלה יוכלו להגיע אלינו תוך זמן קצר, ולסייע לנו ולמי שזקוק לעזרה. לאחר מכן, מתחילים לבצע את הפעולה בהתאם למה שאירע. אל תטמנו את הראש בחול ותגידו "לנו זה לא יקרה". אני כמובן מאחלת לכולנו שזה לא יקרה אצלנו, אבל אם מסתכלים על הסטטיסטיקה של תאונות חנק, נפילה, כוויות וכו' אצל פעוטות, אפשר להבין שזה דבר שקורה לעיתים קרובות גם במשפחות הכי טובות והכי אכפתיות. עדיף להיות מצויד בידע וכלים בנושא, כדי שתמיד נוכל לסייע לילדנו במידת הצורך.

 

סדנאות עזרה ראשונה והחייאת תינוקות וילדים אפשר למצוא במרכז דולה, במרכזי הורות נוספים ברחבי הארץ, בטיפות החלב, בקופות החולים, במד"א ובמקומות נוספים. המחירים עבור הסדנא לרוב סמליים (אצלנו לדוגמא גובים 35 ש"ח לאדם או 60 ש"ח לזוג) זאת מכיוון שהנושא קרוב לליבם של כל ההורים, והעוסקים בתחום ששים לעודד כמה שיותר הורים להירשם לסדנאות.

צילום: Presto

ואיך אפשר לכתוב על מוניטור נשימה מבלי לגעת בנושא מוות בעריסה? גיל הסיכון למוות בעריסה הוא גיל לידה עד גיל שנה כאשר קיים סיכון מוגבר בגילאי חודשיים עד ארבעה חודשים. כדי לשמור על בריאות תינוקך וכדי להפחית את הסיכון למוות בעריסה, מומלץ נהוג בדרך הבאה: השכיבו את תינוקכם על הגב בזמן השינה. כדי לא לעכב את ההתפתחות המוטורית שלו, מומלץ להשכיבו על הבטן בזמן ערות, ובהשגחתכם. כשהתינוק כבר מתהפך מהגב לבטן עדיין ישלהשכיבו לישון על הגב, אך לאפשר לו לישון בתנוחה שיאמץ לעצמו בהמשך.הימנעו מעישון במהלך ההריון וכן לאחר הלידה בסביבת תינוקכם. שימרו על סביבה בטוחה בבית (ראו מאמרים במדור כתבותבטיחות), ובפרט בתוך העריסה ובמיטת התינוק. בחרו מזרן ומיטה העומדים בתו תקן של מכון התקנים הישראלי. הרחיקו מהמיטה צעצועים וחפצים רכים אחרים. שימרו על טמפרטורה של 22 מעלות בחדר שבו התינוק שוהה כדי להימנע מחימום יתר. ההנקה גם היא תורמת לבריאות התינוק ומפחיתה את הסיכון למוות בעריסה. האקדמיה האמריקנית של רופאי ילדים, הוציאה לאחרונה הנחיות מעודכנות ובהן הוראה להשכיב תינוקות על גבם ולהציע להם מוצץ, זאת במטרה להפחית את מספר המקרים של מוות בעריסה.

 

באחד הטורים הבאים אגע קצת יותר בנושא בטיחות בבית, ואביא לפניכם כמה טיפים חשובים בנושא.

 

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה