אנחנו כבר הורים 16 - מי מתוק של אמא?

מדוע להתחיל כל כך מוקדם עם ממתקים?
|
הדפס
|
שמור

 

לפעמים כשאני מטיילת בגינה הציבורית עם ילדיי, אני רואה הורים לזאטוטים בני כמה חודשים שדוחפים להם כל הזמן חטיפים וממתקים. האמת שאני אף פעם לא הצלחתי להבין מדוע לא ממתינים עם דברי מתיקה וגם עם מזון ממותק כמו גמדים, מילקי וכו' עד שהפעוט מספיק גדול כדי לדרוש את הדברים האלה. הרי ברור שביום מן הימים הם יגלו את עולם המתוקים. אז למה לא לחסוך מהשיניים שלהם ומהגוף המושלם שלהם את הדברים ההרסניים האלה? אפשר לחשוב שתינוק לא יכול לגדול בלי במבה, ופלים ושוקולד. העובדה שהיצרנים מוסיפים ויטמינים לחלק מהחטיפים לא הופכים אותם ל"בריאים" באמת, הרי הם לרוב גם מלאים בצבעי מאכל, בחומרי טעם וריח, בחומר משמר, במלחים, בסוכרים ועוד. בארץ יש מודעות מאוד נמוכה לנזקים הנגרמים על ידי חלק מצבעי המאכל ומהחומרים האחרים שמוסיפים לחטיפים, לממתקים ולעוד הרבה מוצרי מזון.

 

הגעתם לגיל בו מותר להתחיל עם מוצרים המכילים גלוטן? זה לא אומר שמייד צריך לתת לילד ביסקוויטים. הוסיפו פסטה למרק ירקות שלו או תנו לו נשיקת לחם להחזיק ביד. הגעתם לגיל בו מותר לתת מוצרי חלב (לא מדובר בחלב ניגר – שמותר רק מגיל שנה), למה להרגיל את התינוק למעדנים מתוקים כשיש מוצרים כמו יוגורט טבעי שלרוב גם מכיל חיידקים בריאים לקיבה (אצידופילוס) ועוד דברים חשובים לגוף של התינוק. הרגלי התזונה שלנו מתחילים כבר בגיל הינקות. אם נלמד לאכול בריא, סביר להניח שנמשיך לאכול בריא גם בהמשך, גם אם הטעם לדברי מתיקה כאלה ואחרים בוודאי יבוא בשלב כלשהו. עוד לא נולד הילד שצריכים להכריח אותו לאכול ממתקים, אבל מאות אלפי אמהות בעולם מנסות ללמד את ילדיהם לאכול ירקות ופירות ואם זה לא מתחיל בגיל הנכון, קשה יותר ללמד ולחנך לאכילה נכונה בהמשך.

צילום: מאיה אהרוני

דבר נוסף שכדאי לחשוב עליו קצת: למה בארץ האמהות והסבתות כל כך עסוקות כל הזמן בנושא האכילה וההאכלה? כשיוצאים לטיול רגלי בגינה או בכל מקום ציבורי אחר, רואים שהאמא, הסבתא או המטפלת כל הזמן נותנות לפעוט משהו לאכול. במבה, ביסקוויט, ופל מצופה, שוקולד, ביסלי, אפרופו ועוד מיליון חטיפים כאלה ואחרים. ואז, בשעת הארוחה, ראו איזה פלא, התינוק מסרב לאכול! באמת, מה הפלא שהרבה פעוטות לא אוכלים היטב בארוחות הבוקר, בצהריים ובערב, אם כל הזמן דוחפים להם עוד ועוד ארוחות ביניים. בתור אמא ובתור מי שעוסקת שנים רבות בתחום הגיל הרך (ושאינה תזונאית), אני ממליצה בחום להיצמד לחמש ארוחות מסודרות ביום: ארוחת בוקר, ארוחת עשר, ארוחת צהריים, ארוחת ביניים אחרי שינת הצהריים וכמובן ארוחת ערב. אם לא תתנו לילד לאכול כל הזמן, הוא בוודאי ישמח לאכול אוכל בריא ומזין בשעות הארוחות הקבועות. כארוחת עשרה או ארוחת ביניים אפשר לתת פירות, בכמויות ובמרקם שמתאים לגיל התינוק. אפשר גם לתת יוגורט או מעדן או דברים בריאים אחרים, כמו דגני בוקר שמכילים המון דברים חשובים.

 

התינוק טועם ומסרב להמשיך לאכול? אל תתייאשו. העוסקים בתזונה אומרים שבדרך כלל לוקח עד 15 או אפילו 20 טעימות עד שמתרגלים לטעם חדש. אז תתאזרי בסבלנות, רסני את ה"אמא הפולניה" שבתוך כל האמהות והסבתות, וזכרי שגוף בריא ונפש בריאה מתחילים לבנות כבר מהינקות. בדיוק כפי שגם הפרעות האכילה קשורות לפעמים להרגלים אכילה לא בריאים ולא מאוזנים בגיל הינקות והילדות.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה