טיפול בנזלת נגיפית

טיפים להקלה על נזלת - ללא אנטיביוטיקה ותרופות
מאת 
|
הדפס
|
שמור

 

אחת המחלות השכיחות בקרב ילדים בעונת החורף היא נזלת נגיפית הנגרמת ע"י הנגיף "רינו אינפלואנזה ואדנו", נגיף העובר בקלות רבה מילד לילד בגן הילדים, ומופרש מחוץ לגוף בנזלת.

 

הנזלת הנגיפית גורמת לאי נוחות, מקשה על הנשימה, עלולה לגרום לחוסר תיאבון ולסבל בעיקר בלילה ועלולה להוביל לזיהומים משניים כמו ברונכיטיס, דלקת ריאות, סינוסיטיס, ודלקת אוזניים.

 

להלן טיפים שיקלו על הילד במקרה של נזלת ללא שימוש באנטיביוטיקה או בתרופות נגד צינון.

צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון

מרק עוף - זה אולי נחשב לתרופת סבתא אך מרק עוף קיבל את התואר של תרופה להצטננות מאז המאה ה-12. ראיות מדעיות ממחקרים שנעשו לאחרונה תומכים במידה מסוימת בדעה כי מרק עוף מפחית את תסמיני ההתקררות, ובמיוחד את הגודש באף.

 

חום ואהבה - חלק גדול מההתמודדות עם מחלות החורף כרוך בהעלמת ההרגשה הלא נוחה שמתלווה למחלה. לכן לא חייבים להסתער על הילד עם תרופות. לפעמים אפשר לגרום לו להרגיש הרבה יותר טוב באמצעות דברים פשוטים, כמו פיג'מה חדשה או מזון ומשקה שהוא אוהב במיוחד והכי חשוב חיבוק ונשיקה.

 

אדים חמים - אדים ממקלחת חמה מקלים על גודש באף. בנוסף ניתן להניח בחדר מכשיר אדים חמים ולטפטף טיפות שמן אקליפטוס פנימה הגורמות לפתיחתו של האף הסתום.

 

לישון על הצד - מומלץ לתת לילדים עם גודש באף לישון על הצד. זה מונע מהליחה להחליק במורד הגרון שלהם.

 

תרסיס המבוסס על מי ים - כדי להקל על הסימפטומים של האלרגיה המלווים באף גדוש ומנוזל, ניתן להיעזר בתרסיס מי מלח. רוב הילדים סובלים בעיקר בלילה מגודש באף, ואינם יכולים לנשום בחופשיות. מתן תרסיס אף בתחילת הלילה יקל על הילד מיידית ויאפשר לו שנת לילה מלאה ושקטה. במקרה של שאיפת אדי הים – הסבתות צדקו, מתברר, שבמי ים יש מיקרו אלמנטים המסייעים לגוף להתמודד עם הנזלת. בשוק קיימים תרסיסי מי ים מתקדמים המונעים את הצורך ללכת לים והורים רבים עשויים לגלות שריסוס מי-ים לחלל האף ישפר פלאים את הרגשת העולל הסובל. מומלץ להשתמש בתכשירים שאינם מכילים חומר משמר כדוגמת סינומארין. בשנים האחרונות פורסמו עבודות רבות המצביעות על כך שנזקי המשמרים רבים מתועלתם, גורמים להחמרת המצב (אֶפֵקְט רִיבָּאוּנְד) ולהתמכרות. (בעקבות קביעתם של מומחי FDA כי תרופות נגד צינון אינן יעילות אחת ההמלצות להקל על תסמיני הצינון בילדים היא באמצעות טיפות מי מלח לאף).

 

ניגוב באמצעות מגבונים לחים - מגבונים לחים המכילים אלו-ורה וקמומיל תקל על פעילות קינוח האף מבלי לעצבן את הילד.

 

שתייה מרובה ותכופה - במקרים אלו של מחלות ויראליות, חשוב מאד להקפיד על שתייה מרובה ותכופה.

 

רפואה סינית - נקודת עיסוי מומלצת, הפותחת את הסינוסים ואת דרכי הנשימה, נמצאת בדיוק בין שתי הגבות, באזור "העין השלישית". לחצו עליה בעזרת האצבע המורה וסובבו בכיוון השעון כמה דקות. נקודה נוספת נמצאת כארבעה ס"מ מעל הקצה העליון של האוזן, לכיוון הרקה. לחצו עליה והרפו לסירוגין כ20- פעמים, להפחתת גודש באף, להקלה על הסובלים מבעיות בדרכי הנשימה ומכאבי ראש הנובעים מההצטננות.

 

 

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה