התינוקות של היום שמנים יותר

מחקר: מגיפת המשקל העודף לא פסחה גם על תינוקות
|
הדפס
|
שמור

לילדים הצעירים של היום, בעיקר לתינוקות, יש היום נטייה מוגברת להיות בעלי משקל עודף. כך עולה ממחקר שנערך על 120,000 ילדים בגילאים שעד 6 שנים במדינת מסצ'וסטס בארה"ב. המחקר מבוסס על נתוני המחלקה לטיפול אמבולטורי ומניעתי בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד ומופיע בגיליון יולי של המגזין הרפואי Obesity.

 

"מגיפת המשקל העודף לא פסחה על שום קבוצת גיל, גם לא על הילדים הצעירים ביותר", אומר ד"ר מתיו גילמן, מחבר בכיר של המחקר, ופרופסור-חבר בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד.

 

לאורך תקופת המחקר, נרשמה עלייה במשקל עודף אצל ילדים מ-6.3% ל-10%, גידול של 59% (בבדיקה המבוססת על מדידות מתועדות של גובה ומשקל ברישומים רפואיים רשמיים). אחוז הילדים הנמצאים בסיכון להפוך לבעלי עודף משקל עלה מ-11.1% ל-14.1%, עלייה של 30%.

 

תינוקות מגיל לידה ועד 6 חודשים, קבוצת גיל שעד היום רק לעתים נדירות הייתה נושא למחקר על השמנה ומשקל, הראתה מימצאים מפתיעים. מכל קבוצות הגיל שנבדקו, בקבוצה זו הייתה הקפיצה הגדולה ביותר ברמת הסיכון להפוך לבעלי משקל עודף, ב-59% ומספר הילדים בעלי משקל עודף עלה ב-74%. "מידע זה חשוב לבריאות הציבור מכיוון שמחקרים קודמים הראו כי עלייה מואצת במשקל בחודשים הראשונים שלאחר הלידה קשורה להשמנה בהמשך החיים", אומר ד"ר גילמן.

צילום: Squaio

לפי המידע שהצטבר בארה"ב במרכזי השליטה במחלות ומניעתן, ילדים הנמצאים באחוזון שבין 85% ל-95% לפי הטבלאות של קבוצת הגיל שלהם ולפי המין של התינוק, מסווגים כבעלי סיכון להפוך לבעלי משקל עודף ואלו באחוזון 95% ומעלה כבר נחשבים בעלי משקל עודף.

 

לדברי ד"ר ג'והי קים, המחברת הראשית של המחקר, בנוסף על הוכחה שאנו רואים היום יותר ילדים שמנים מאשר ראינו לפני 20 שנה, המחקר מדגים את היעילות של איסוף קבוע של מידע מרופאים, כדי לטפל בבעיות מפתח הקשורות לבריאות הציבור. לדברי ד"ר גילמן, המחקר מדגים כי המאמצים למנוע משקל יתר צריכים להתחיל בשלבים הראשונים של התפתחות האדם, אפילו לני הלידה. מאמצים אלה צריכים לכלול הימנעות מעישון ומעליה מוגזמת במשקל במהלך ההריון וכך יימנעו בעיות של סוכרת בהריון ותגדל המודעוּת לחיוניות ההנקה, שכבר ההוכיח לגביה כי היא קשורה לירידה במשקל בזמן הילדות.

 

המחקר בוצע בסיוע מענקים ממרכזי השליטה במחלות ובמניעתם, במהון האמריקני הלאומי לבריאות, מילגת סיידן-דני, ביה"ס של הרווארד לבריאות הציבור, בית הספר לרפואה ועוד.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
1. איריס 04/07/2016, 21:44:19

הגורם הוא הפחמימות, זה פועל כסם ממכר, מעלה את האנסולין וגורם לרצף בעיות. גם לפעוטות דוחפים משקאות ממותקים, ירקות שורש, דגנים, לחמים וכו'...מה הפלא שגם הם חולים בהשמנה.

+ השב