תפקיד הדיאטנית - הרבה יותר מרישום דיאטההתואר "דיאטן" או "תזונאי" רשאי לשאת רק מי שעבר את בחינת משרד הבריאות
מאת: תרצה שני וטובה קראוזה ראשית, כדאי לדעת כי עקב ריבוי בעלי המקצוע המתהדרים בתארים המציינים כי הם עוסקים בתזונה, משרד הבריאות קבע כי את התואר "דיאטן" או "תזונאי" רשאי לשאת רק מי שסיים תואר ראשון במדעי התזונה באחד מהמוסדות המוכרים ללימודי תזונה בארץ* או מי שסיים מוסד אקדמי מוכר בחו"ל. צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון בנוסף ללימודים הוא נדרש לעבור הכשרה מקצועית במשך חצי שנה הכוללת התנסות קלינית בבתי חולים, בקופות החולים ובבריאות הציבור. כמו כן, עליו לעבור בהצלחה את בחינת הרישוי של משרד הבריאות לפני שיזכה לתעודת תזונאי/דיאטן. לאחר סיום הלימודים עוברים הדיאטנים השתלמויות והכשרות ויש אף שממשיכים ללמוד לתארים מתקדמים. הכשרה נרחבת זאת מאפשרת לדיאטנים להתמקצע בשלבים שונים של מעגל החיים וכן בבעיות רפואיות שונות (סוכרת, מחלות מעי, מחלות כליה ועוד).
במערכות הגיל הרך דיאטנית ילדים תבנה תפריט המותאם לדרישות הגיל, תוך שימת דגש על הנחיות של משרדי הבריאות והחינוך בנושא. בנוסף יערכו הדרכות לצוותי החינוך וההורים בנושאי האכלה ואכילה בגילאים אלה.
אם לסכם, תפקידה של דיאטנית הילדים הוא לתת מענה בכל השאלות שקשורות בתזונה של ילדים בגיל הרך, בילדות ובנעורים. הקו המנחה המרכזי של הדיאטנית הוא שכל הרגל וכל בעיה בנושא אוכל ואכילה שלא יאותרו ויטופלו בגילאים המוקדמים עלולים להשפיע על בריאות הילד בגילאים הבוגרים יותר.
אודות הכותבות: תרצה שני דיאטנית לילדים – מטפלת ויועצת להורים בבעיות אכילה והאכלה של ילדים בררנות אכילה וקשיי אכילה.
*רשימת המוסדות המוכרים ללימודי תזונה בארץ: הפקולטה לחקלאות-האוניברסיטה העברית, מכללת תל חי והמרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון, מכללת פרס ומכללת אשקלון.
|
כתבות בנושא:
|