מחקר: טכניקות ידניות עשויה להקל על לידות קשות ללא צורך בחתך חיץ

במקרים כמו "תקיעת כתף" עדיפה מניפולציה ידנית על חיתוך
|
הדפס
|
שמור

במקרים הנדירים, אך החמורים של תקיעת כתף, שבהם כתפי התינוק נתקעות בתעלת הלידה אחרי שהראש כבר הגיח, לאמהות ולתינוקות עדיף אם הרופאים ישתמשו בידיהם כדי לשנות את מיקום התינוק ולהקל על הלידה, ולא לחתוך ברקמות הפרינאום כדי להרחיב את הפתח. כך קובע מחקר שבוצע באוניברסיטת ג'ונס הופקינס בארה"ב.

"היתקעות הכתף היא בעיה פתירה", אומרת מחברת המחקר ד"ר אדית גורביץ', פרופסורית לגינקולוגיה ומיילדות. "זה עניין של חוסר פרופורציה בעצמות וחוסר תיאום בין עצמות האגן של האם לבין עצמות הכתפיים של התינוק, כך שחיתוך של רקמות רכות הוא שנוי במחלוקת. אם טכניקות ידניות בלבד ישמשו ללידה, מהאם תיחסך פגיעה משמעותית בפרינאום ויהיו הרבה פחות סיבוכים לתינוק לאחר הלידה.

היתקעות כתף מתרחשת בכ-5% מהלידות, מעריכה ד"ר גורביץ', ועד רבע מהלידות הללו מסתיימות בפגיעה בעצבים השולטים על תנועה ותחושה בזרוע. עד 10% מהתינוקות הנפגעים יישארו עם נזק לתמיד.

ד"ר גורביץ' ועמיתי המחקר שלה הישוו את התוצאות של לידות עם מקרים חמורים יותר של היתקעות כתף במרכז הרפואי ג'ונס הופקינס בין השנים 1993 ו-2003 והישוו תוצאות מתביעות משפטיות ברחבי ארה"ב שבהם נגרם לתינוקות נזק קבוע. הם הישוו את התוצאות הן אצל האמהות והן אצל התינוקות, כאשר רופאים ביצעו חתך חיץ ללא פעולה ידנית או פעולה ידנית ללא חתך חיץ.

מתוך 40 מקרים של חתך חיץ, 24 מהתינוקות סבלו מנזק קבוע, ל-12 הייתה בדיקת אפגר נמוכה ו-20 מהאמהות סבלו מפגיעה בפרינאום, כולל פגיעה בשרירי פי הטבעת. מתוך 38 מקרים שבהם נעשה שימוש בידיים, 15 תינוקות סבלו מנזק קבוע ו-6 קיבלו ניקוד אפגר נמוך בלידה, אבל רק אם אחת סבלה מפגיעה חמורה בפרינאום.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה