טיפול הומאופתי מיידי עשוי לסייע לפתור בעיות פתולוגיות בלידה

הומיאופתיה בלידה - שאלות ותשובות
|
הדפס
|
שמור

 

נשים רבות פונות להומיאופת בחיפוש אחר מזור בזמן ההריון, אולם לא רבות זוכות להכיר ולחוות טיפול הומיאופתי בזמן הלידה עצמה. הסברה היא כי טיפול הומיאופתי אורך זמן רב, התשאול מקיף, ולעיתים עד שהבעיה נפתרת יש לחכות זמן מה. לא כך הדבר כשמדובר בזמן לידה.

 

 

במה מטפלים?

 

הטיפול יעיל בכל בעיה פתולוגית בזמן הלידה עצמה, כגון מנח OP, צירים לא אפקטיבים, הפסקת צירים באמצע לידה, עובר תקוע בתעלת הלידה, כאבים חזקים, חרדות בזמן הלידה, רעד, דימומים ועוד.

צילום: מאיה אהרוני

איך מתבצע התישאול?

 

ההומיאופת מתייחס נקודתית למצב של היולדת, ולא לכל סיפור חייה. לידה הינה מצב אקוטי, ולכן התשאול הוא על הבעיה עליה מדווחת היולדת. מרכיב חשוב נוסף הנו התצפית של ההומיאופת. לדוגמה: צירים לא אפקטיבים (כאבים במשך שעות רבות ללא התקדמות משמעותית בפתיחה). ישנן מספר תרופות יעילות במצב זה לדוגמה: cimicifuga- יתכן ונראה היסטריה, פאסימיות, רעד, לעומת caul: הצירים יהיו ממוקמים בעיקר ברום הרחם, יתכן ונראה כאבים ראומטיים ורעד. תרופה נוספת gels- מתאימה למצב של ישנוניות בין הצירים.

 

 

תוך כמה זמן התרופות משפיעות?

 

תוך שניות עד דקות!

 

נ' עברה לידה ראשונה. היא חוותה שעות של כאבים חזקים. היא לא יכלה שיתקרבו אליה, צעקה על כל מי שהציע לה עזרה. ביקשה שהחלון יהיה פתוח. בפתיחה של 5 אצבעות היא נשברה וביקשה גאולה - את האפידורל. היא קיבלה תרופה הומיאופתית בשם chamomila ועד שהמרדים הגיע (20 דקות) התינוקת כבר הייתה בחוץ.

 

 

דולה, מיילדת, בעל, חברה... עד כמה ההומיאופתיה הכרחית?

 

ההומיאופתיה מהווה תחליף להתערבות כימית וכוחנית. היא עשויה למנוע ניתוח, לידה מכשירנית, בעיות של סיבוכי אפידורל ואף סיבוכים של התינוק מלידה קשה. לא רבות הן הנשים שזכו לליווי הומיאופתי מקצועי בזמן הלידה. אולם מניסיוני, רוב הנשים שכן עשו זאת, זכו להקלה ולידה טבעית בזכות אותו ליווי, והן גם ידאגו, כי גם בלידה הבאה יהיה בצוות גם הומיאופת!

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה