תהליך ההכשרה של מיילדתעל תכנית ההתמחות למיילדות
רוב הנשים הכורעות ללדת, פוגשות ברגע הקסום הזה של חייהן את המיילדת. מקצוע המיילדת הוא מקצוע רפואי, שהוא למעשה מסלול התמחות של אחיות מוסמכות. מיילדת היא אשת מקצוע בתחום הבריאות, בעלת הכשרה בסיעוד והתמחות במיילדות. המייחד את המיילדת לעומת תחומי הסיעוד האחרים הוא רישיון המקנה לה את הסמכות – על פי חוק לעסוק במקצוע היילוד. יש גברים ספורים העובדים כמיילדים ולכן ההתייחסות בכתבה זו היא בלשון נקבה. מי שרוצה להיות מיילדת צריכה ללמוד בכל כמה שלבים, שבסופו מוענק לה תואר של מיילדת מוסמכת:
תוכנית ההתמחות
צילום: מאיה אהרוני הלימודים העיוניים כוללים:
ההתנסות הקלינית מתבצעת בחדרי הלידה ברחבי הארץ, בהדרכת מדריכות קליניות מורשות תוך בקרה והערכה רציפה של הישגי המשתלמת. ההתנסות הקלינית מתבצעת גם במחלקות האגף המיילדותי בבתי החולים – מחלקות יולדות, תינוקות, פגים, הריון בר סיכון מרפאות נשים ועוד. וכן בקהילה ובמרכזים לבריאות האישה.
מטרת ההתמחות
המיילדת לומדת להכיר את התהליך הפיזיולוגי, סיבוכים בהריון ובלידה כדי שתוכל לזהות כל סטייה מהנורמה ולהדריך, לכוון ולטפל בהתאם. המיילדת שנמצאת עם האישה או עם הזוג בתהליך הלידה עצמו יכולה לתת מענה כולל לצרכים של היולדת בלידה: בהיבט הקליני הקשור להתקדמות הלידה ומצב העובר, ובהיבט הרגשי בכל הקשור להתמודדות עם הכאב, החרדה וההתרגשות הקשורים בלידה.
התפתחות מקצועית
בתום ההתמחות המיילדת יכולה לעבוד בכל אחד מהתחומים הקשורים לבריאות האשה ואף לשלב את השניים - בקהילה, בבתי החולים, במחלקות יולדות או הריון בסיכון, וכמובן בחדרי לידה .
בכל שנה נפתח קורס מיילדות (אחד לפחות) באחד מבתי הספר לסיעוד בארץ, הקשורים לאחד מהמרכזים הרפואיים. הקורסים הם ארציים, ומלמדים בהם טובי המומחים בכל התחומים. מספר המועמדים הוא רב, ותנאי הקבלה כוללים עמידה במבחן מיון וראיונות, על מנת לבחור מבין המועמדים את המתאימים ביותר.
בסיום הלימודים – מי שעמד בדרישות הקורס – ניגש למבחן גמר ממשלתי, הכולל מבחן בכתב ומבחן מעשי, באמצעות סימולציות המדמות מצבים מהמציאות היומיומית בחדרי הלידה. העוברים את המבחן מקבלים רישיון לעסוק ביילוד – ועוסקים במקצוע, שהוא לא רק עיסוק, אלא דרך חיים ושותפות לרגעים המשמעותיים ביותר בחיינו. |
קישור לפורומים:
כתבות בנושא:
|