מיעוט מי שפירמיעוט מי שפיר הוא מצב שבו יש מעט מידי מי שפיר
מי השפיר הם חלק ממערכת התמיכה בעובר. הם מגינים על העובר ומסייעים להתפתחות השרירים, הזרועות, הריאות ומערכת העיכול. מי השפיר מיוצרים מייד לאחר ששק ההריון נוצר, כ-12 יום לאחר ההתעברות. תחילה הם מכילים מים המסופקים על ידי האם. בשבוע 20 להריון, הם מכילים בעיקר שתן של העובר. ככל שהעובר גדל, כך הוא ינוע ויסתובב בתוך הרחם בסיוע מי השפיר. בשליש השני להריון, העובר יתחיל לנשום ולבלוע מי שפיר. כמות מי השפיר תגדל בצורה סדירה עד לשבוע 32 או 33 ואז הם יתאזנו. בחלק מן המקרים מי השפיר יהיו מועטים או מרובים. יש טווח משתנה של כמות מי השפיר (המתרגם: אבל בדרך כלל צריך להיות בין 800 ל-1,000 מיליליטר). אם כמות מי השפיר נמוכה המצב נקרא מיעוט מי שפיר - אוליגוהידאמניוס. אם יש ריבוי מי שפיר המצב נקרא פוליהידרמניוס. צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון מהו מיעוט מי שפיר? מיעוט מי שפיר הוא מצב שבו יש מעט מידי מי שפיר. רופאים יכולים למדוד את כמות הנוזל בשיטאות מדידה שונות, בדרך כלל על פי מדד AFI, או הערכת כיסים עמוקים. אם AFI מראה שכמות הנוזל היא פחות מ-5 סנטימטר, (או פחות מאחוזון 5) העדר כיס נוזל בעומק של 2-3 ס"מ או נפח של נוזל הנמוך מ-500 מיליליטר בגיל הריון שבין 32 ל-36 שבועות, האיבחון הוא חשד למיעוט מי שפיר. כ-8 אחוזים מהנשים בהריון מגיעות למצב של מיעוט מי שפיר. 4 אחוזים מאובחנות כבעלות מיעוט מי שפיר. זה עשוי להתרחש בכל זמן במהלך ההריון, אבל זה הכי נפוץ בשליש השלישי להריון. אם אשה עברה את מועד הלידה המשוער בשבועיים או יותר, היא עלולה להיות במצב של סיכון לסבול ממיעוט מי שפיר, מכיוון שהנוזלים יכולים לפחות למחצית כשהיא מגיעה לשבוע 42. מיעוט מי שפיר עלול לגרום לסיבוכים בכ-12 אחוזים מההריונות שעברו 41 שבועות.
מה גורם למיעוט מי שפיר?
מהם הסיכונים של מיעוט מי שפיר? הסיכונים של מיעוט מי שפיר תלויים בדרך כלל בגיל ההריון. מי השפיר חיוניים להתפתחות השרירים, הגפיים, הריאות ומערכת העיכול. בשליש השני להריון, העובר מתחיל לנשום ולבלוע את הנוזל כדי לסייע לריאות לגדול ולהבשיל. מי השפיר גם עוזרים לעובר לפתח את שריריו ואת גפיו, בכך שהם מספקים די מקום לנוע. אם מאובחן מיעוט מי שפיר במחצית הראשונה של ההריון, הסיבוכים יכולים להיות רציניים יותר ולכלול:
אם מיעוט מי שפיר מאובחן במחצית השנייה של ההריון, הסיבוכים עלולים לכלול:
איזה אמצעים קיימים אם יש לי מיעוט מי שפיר? הטיפול במיעוט מי שפיר מבוסס על גיל ההריון. אם לא הגעת לסוף ההריון, הרופא ינטר אותך ואת כמות מי השפיר מאוד בקפידה. בדיקות שונות יבוצעו על מנת לבדוק את פעילות העובר שלך. אם את קרובה למועד הלידה המשוער, רוב הרופאים ימליצו על זירוז לידה במקרים של מיעוט מי שפיר. טיפולים אחרים עשויים לכלול:
תורגם ופורסם באישור האיגוד האמריקני להריון. תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
4. קרינה 06/06/2016, 17:46:36
כרגע עשיתי בדיקת גדילת העובר, אני בשבוע 36+3 בבדיקה יצא שכמות מי שפיר נמוכה. מזה אומר?
2. רותי 14/02/2016, 17:18:56
יש לי מיעוט מי שפיר אני בשבוע 28 רציתי לדעת האם אני בסיכון .ואם כן מה עושים.
1. אלה שושני 08/09/2015, 10:04:49
כמות מי שפיר לא סדירה היא אחת הסיבות העיקריות לסיכון העובר. הרופא שלי זיהה את הבעיה טיפל בה ובזה הציל לי את העובר. כך קרה גם לכמה מחברותיי
1.2. אימא מודאגת 16/03/2018, 08:57:26
אז מי זה הרופא? ומה היה הטיפול
1.1. ריקי לסרי 06/10/2015, 13:58:50
מי זה הרופא שלך ומה הוא עשה אמרו לי שיש לי מעוט במי שפיר הוסף תגובה
|
כתבות בנושא:
|