תוספי מזון בהריון

על יתרונות החומצה הפולית, ואילו ויטמינים כדאי להכיר
|
הדפס
|
שמור

כמעט כולנו יודעים שלקראת הכניסה להריון מומלץ לקחת תוסף בשם "חומצה פולית", שזהו אחד הוויטמינים ממשפחת ויטמין B. אבל למען הריון בריא, שלא ישאיר את היולדת מדודלדת מכל הוויטמינים והמינרלים שהעובר לוקח ממנה באמצעות השילייה, צריך לקחת תוספים של מולטי ויטמין, שהורכבו במיוחד לתקופת ההריון, תוך הבנה לצרכי העובר, הזקוק לסידן ברזל ומינרלים נוספים, כדי לבנות את הגוף לקראת הלידה.

חומצה פולית יכולה להפחית את הסיכון שייוולד תינוק עם מומים מולדים, בעיקר במוח ובעמוד השידרה NTD. חומצה פולית נמצאה כיעילה למנוע את מחלת "ספינה ביפידה", שהיא מום מולד שבו התינוק נולד כשעמוד השידרה אינו סגור. העצבים הגלויים פגועים, וגורמים לתינוק שיתוק בדרגות שונות, חוסר שליטה בסוגרים ולעיתים גם פיגור שכלי. מומים אלה מתפתחים במהלך 28 הימים הראשונים שלאחר ההתעברות, תקופה שנשים רבות עדיין אינן מודעות לכך שהן בהריון.

 

מכיוון שבארה"ב יותר ממחצית ההריונות אינם מתוכננים, ממליץ שירות בריאות הציבור האמריקני לנשים בגיל הפיריון לקחת 400 מיקרוגרם של חומצה פולית על בסיס קבוע. רשות המזון והתרופות FDA דורשת שכל מוצרי הקמח, כמו לחמים, כעכים וכדומה יהיו מועשרים בחומצה פולית. נשים שילדו תינוק עם מום מולד בעמוד השידרה, חייבות להיוועץ בגינקולוג לפני ההריון הבא כדי לקבל המלצה למינון גבוה של חומצה פולית לקראת הכניסה להריון וגם במהלכו. מחקרים הראו, כי נטילת מנה גדולה יותר של חומצה פולית, עד 4,000 מיקרוגרם, לפחות חודש לפני תחילת הההריון ובמהלך השליש הראשון להריון עשוייה להועיל ולמנוע את המומים המולדים בעמוד השידרה.

 

חומצה פולית טובה לא רק למניעת מומים במוח ובעמוד השידרה. מחקרים הראו כי היא עוזרת למנוע מחלות לב ושבץ. אנשים שרמת ה-homocysteineבדמם ירדה, מסתכנים בעלייה בסיכון של מחלות כלי הדם הכליליים. מחקרים הראו כי החומצה הפולית גם מפחיתה את הסיכון ללקות בכמה סוגי סרטן, כולל סרטן המעי הגס וסרטן השד.

 

את החומצה הפולית אפשר לקחת כתוסף מזון בכמוסות, או מן הטבע – היא מצויה בשפע בירקות עלים ירוקים, באגוזים, שעועית ובפרי הדר. בישול פוגע ביעילות של חומצה פולית מן הטבע. כמעט כל דגני הבוקר מועשרים בגרסה מלאכותית של חומצה פולית ובוויטמינים חיוניים. לא כל תוספי המזון והכמוסות מכילים את כל הדרוש.  חומצה פולית בכמוסות נספגת טוב יותר בגוף מאשר הצורה הטבעית שלה. במהלך ההריון תוספת סידן יכולה לסייע ליולדת לשמור על דחיסות העצם שלה ולא להגיע למצב של הידלדלות מסת העצם, כשהעובר לוקח מגופה את כל הכמות של הסידן שהוא זקוק לה כדי לגדול. ברזל מסייע הן להריונית והן לתינוק להעביר חמצן במערכת הדם.

 

נשים הסובלות מסוכרת צריכות להיוועץ ברופא לקראת ההריון, כדי שימליץ על המינון הדרוש של חומצה פולית.

 

אם את רוצה לוודא שהתוסף שלקחת מכיל את כל מה שאת זקוקה לו ודאי שיש בו המרכיבים הבאים: 

  • 4,000 IU(יחידה בינלאומית) של ויטמין A.
  • 1,000 מיקרוגרם של חומצה פולית.
  • 400 IUשל ויטמין D.
  • בין 200 ל-300 מיליגרם של סידן.
  • 70 מיליגרם של ויטמין C.
  • 1.5 מיליגרם של תיאמין.
  • 1.6 מיליגרם של ריבופלאבין.
  • 2.2 מיקרוגרם של ויטמין 12B.
  • 10 מיליגרם של ויטמין E
  • 10 מיליגרם אבץ.
  • 39 מיליגרם של ברזל זמין.

  

הגינקולוג שלך, המיילדת או הדולה יוכלו לייעץ לך איזה תוסף יהיה המתאים לך ביותר ויכיל את המרכיבים הנחוצים. אסור לקחת שתי כמוסות שונות של מולטיויטמין, כדי לא לקבל כמות מיותרת של כמה מרכיבים, כמו ויטמין Aלמשל, העלול לגרום לדילדול העצם (אוסטיאופרוזיס).

 

יש לזכור, כי חלק מהוויטמינים עלולים לגרום לסחרחורת, נוסף על הסחרחורת האופיינית לתחילת ההריון. אם הוויטמינים גורמים לך בחילה, דברי עם הרופא. הוא יוכל לרשום לך סוג אחד של ויטמינים, כמו למשל ויטמינים ללעיסה ולא בבליעה. 

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
1. מיכל 24/01/2016, 19:08:29

הזהרו מויטמין A המסוכן בהריון ויכול לגרום למומים.

+ השב