סיכון מוגבר למומים מולדים בעקבות הפריה

מחקר באוסטרליה: הסיכון בטיפולי ICSI בוא 9.9% וטיפול IVF 7.2%
|
הדפס
|
שמור

תינוקות שנולדו בעקבות טיפולי הפריה מסוגים שונים נמצאים בסיכון גבוה יותר למומים מולדים לעומת תינוקות שנולדו בצורה טבעית. כך עולה ממחקר שנערך באוניברסיטת אדלייד באוסטרליה על השיטות השונות של טיפולי הפריה.

במחקר המקיף ביותר שנערך בעולם עד כה חוקרים ממכון רובינסון באוניברסיטה הישוו את הסיכון של מומים חמורים בכל אחת משיטות ההפריה הזמינות היום, כמו VF הפריה מבחנה, ICSI הזרקת זרע ועידוד ביוץ. הם גם הישוו את הסיכון של מומים מולדים לאחר העברה של עוברים טריים לעומת עוברים שעברו שלב של הקפאה.

צילום: phaewilk

תוצאות המחקר פורסמו אתמול במגזין הרפואי היוקרתי New England Journal of Medicine ונחשפו בקונגרס העולמי לגינקולוגיה, פוריות ופרינטולוגיה שנערך בברצלונה.


"בעוד שטכנולוגיות לסיוע ברבייה קשורות לעלייה בסיכון של מומים חמורים באופן כללי, מצאנו הבדלים משמעותיים בסיכון בין הטיפולים השונים", אומר המחבר הראשי של המחקר, פרופ' מייקל דייויס מאוניברסיטת אדלייד. החוקרים בדקו את התוצאו של יותר מ-6,100 לידות שנסתייעו באחת מטכנולוגיות ההפריה בדרום אוסטרליה מול יותר מ-300 אלף לידות ו-18,000 מומים מולדים. הם הישוו את הסיכונים למומים מולדים בכל סוגי ההפריה שהובילו להריונות אצל נשים ללא היסטוריה של עקרות. הם גם הישוו הריונות עוקבים של אותן נשים. מחקרים קודמים זיהו עלייה בסיכון למומים מולדים בעקבות טיפולי הפריה, אבל זו הפעם הראשונה שנערכה השוואה בין הסוגים השונים של טיפולי הפריון.


"הסיכון לכל סוגי המומים המולדים בהריונות שבהן השתמשו בטכניקה כלשהי להפריה היה 8.3 אחוזים (513 מומים) לעומת 5.8 אחוזים בהריונות שהתרחשו ללא סיוע הפריה (17,546 מומים)", אומר פרופ' דייויס. "הסיכון למומים מולדים בעקבות IVF היה 7.2 אחוזים (165 מומים מולדים) ומומים מולדים אחרי טיפול ICSI היה גבוה יותר – 9.9 אחוזים (139 מומים).


"היסטוריה של בעיות פוריות, הן עם והן בלי הפריה עם סיוע, קשור משמעותית למומים מולדים. בעוד שהגורמים הקשורים לסיבה של בעיות הפיריון הסבירו את הסיכון העודף הקשור לטיפול IVF, העלייה בסיכון בטיפולים מהסוגים האחרים אינם ניתנים להסבר על ידי גורמי סיכון של המטופלות. בטיפולי ICSI למשל היתה עלייה של 57 אחוזים בסיכויים למומים חמורים, למרות שהגודל המוחלט של הסיכון נשאר קטן יחסית".


לדברי פרופ דייויס, שימוש בעוברים מוקפאים נמצא קשור לירידה משמעותית בסיכון של מומים מולדים, בעיקר בטיפולי ICSI. "זה אולי בגלל העובדה שחלק מן העוברים אינם מצליחים לשרוד את תהליך ההקפאה וההפשרה", אמר. עוד חשש עולה מטיפולים בכלומיפן ציטראט לעוד ביוץ מחוץ לסביבה המבוקרת של בדיקות מעבדה. "כאשר נצמדנו לקבוצה קטנה במחקר, מצאנו בעיות עם כלומיפן ציטראט שהיום נפוץ ביותר ובמחיר נמוך יחסית. החומר הזה עלול לגרום למומים בעובר. חלק זה של המחקר דורש אישוש ממחקרים עתידיים", אומר פרופ' דייויס.


לדבריו, המחקר צריך להתרחב כדי לכלול טיפולים שנעשו בשנים האחרונות, שכן הטכנולוגיות להפריה עברו שינויים במהלך השנים עם המצאות חדשות שאולי ישפיעו על רמת הסיכון של הטיפול.


היום נולדים בכל שנה בעולם 3.7 מיליון תינוקות בעקבות טיפולי הפריה. הטיפולים הללו הם פולשניים, יקרים ויש להם גם השלכות נפשיות.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה