X
המאמר נשמר בהצלחה
המאמר כבר שמור במועדפים
טיפים: מה עושים עם תינוק חדש בבית
אמבטיה ראשונה, מוצץ - האם ומתי, וכיצד ליצור שגרה החדשה
חבילה קטנה של אושר... אבל מה בדיוק עושים איתה? "אמא'לה..." גידול התינוק הוא משימה מורכבת. לא נולדנו עם הידע המושלם ותמיד כדאי להקשיב לעצות של בעלות ניסיון.
- טיפ לאמהות לבנים - לא להיות באותו חדר בזמן הברית.
- להכין בתיק של התינוק קופסא קטנה עם תרופות ל"שטח", למשל - 2 נרות אקמול, כמה פלסטרים, פניסטיל, טי ג'ל ורסקיו רמדי.
- "הלוחשת לתינוקות" ממליצה לנסות להרגיל את התינוק כבר מגיל צעיר מאד לסדר יום – תינוקות פורחים כשהם יודעים מה מצפה להם. עם זאת – אם קשה לך לשמוע את התינוק צורח, – גם אם זה סותר את הסעיף הקודם – קחי את התינוק על הידיים כמה שיותר.
- לדבר אל הילד מהשנייה הראשונה כאדם מבין, להסביר לו מה עושים לו, כל היום לדבר אליו. ולשיר לו, גם אם יש קול מזייף לחלוטין, זה מרגיע ומעניין את הילד.
- להשתדל לעשות את כל ההתעסקות עם התינוק ברוגע, בנחת, לא לשדר לו לחץ - הם קולטים את זה ומגיבים... גם אם הוא נורא נורא בוכה וצורח, להישאר רגועים, ללחוש לו באוזן מילים נעימות ולשמור על קור רוח...
- את האמבטיות הראשונות - לעשות עם המון קור רוח ורוגע (אם את יודעת שיהיה לך קשה - בקשי עזרה מאמא/ חברה מנוסה...) נסיון מר באמבטיה ראשונה עלול לגרור אחריו פחד ורתיעה מצד התינוק.
- הבית יחכה - עזבי כביסות, נקיון, גיהוץ, בישול ומה שלא יהיה. בשבועות הראשונים תתדאגי רק לך ולתינוק.
- יולדת טריה לא אמורה לחשוב גם על דיאטה ולהלחץ מזה בנוסף לכל הצרות.
- נכון, יש נשים שחוזרות מבית יולדות הביתה בג'ינס, אבל אם לא התברכת בגנטיקה הספציפית הזו, תני לעצמך זמן וסבלנות.
- לא לשמור על שקט ולא ללכת על קצות האצבעות. גם כשהתינוק סוף סוף רק נרדם ואת סחוטה, לשמור על קולות בית נורמליים. לא לצעוק ולהרעיש בכוונה, אבל לא להסות כל מי שמדבר, לא לנתק את הטלפון, לא נורא אם נטרקת דלת. ככה התינוק יהיה פחות מבוהל וילמד לישון גם בבית נורמלי. אחרת, הוא עלול לקפוץ ויתעורר מכל רעש קטן גם בהמשך.
- מינשא - המצאת פלא – מעולה להתקפי גזים של התינוק. משחרר את הידים לעשות דברים נוספים. מינשא. להצטייד באחד שמאפשר ערסול בתוכו. נח, מרגיע, מקנה ביטחון לתינוק.
- לא להתבייש לבקש עזרה (מאמא, מהבעל, מהאחות ומחברות) גם אם זה רק לבוא להשגיח על הגוזל/ית כדי שתוכלי להתקלח/לנוח/לאכול בנחת או גדי שתהיה לך חברה ולמי לבכות ולקטר.
- להגיד מה שיש לך על הלב - לא תמיד אנשים יודעים מה את מרגישה או חושבת או מה עובר עליך ובמצבך מותר לך להגיד הכל (כמעט) ואנשים יקבלו את זה בהבנה - אל תשאירי דברים בבטן הרי רק עכשיו "הוצאת" משם את מה שהיה בפנים 9 חודשים
- לבחור דיסק שתוכלו לחיות איתו (וזה לא דבר פשוט) לאורך זמן ורב-פעמי. לקנות מראש שניים: אחד לבית ואחד לאוטו. אפשר מסיקה קלאסית, שירי ילדים או כל מוסיקה שגן אתכם מרגיעה (קחו בחשבון שאחרי 30 פעם אתכם היא כבר פחות תרגיע) אבל את התינוק כן, ואז אתם תוצר לוואי רגוע.
- להשמיע בזמן הנקות, השכבות וכמובן בדרכים - משקיט פלאים.
- לקבל עזרה ולא לנסות להיות "סופר וומן".
- התינוק, גם זה שעכשיו נולד, ממש לא שביר. לא צריך להיות אקסטרא עדינים איתו. אפשר להחזיק, לחבק, להעביר בביטחון ממצב למצב, הבטחון שלך יעבור גם לילד. לא לפחד לתת לסבתא לשמור עליו ולהחזיק אותו. גם לא לאחותך הקטנה. תני לכל מי שמוכן ויכול לעזור ולהקל עלייך. אפשר לתת גם לאח הגדול לגעת בו (כמובן להשגיח שהוא לא מוציא לו עין או חונק אותו...)
- אם את יודעת שאת מתחילה לעבוד להתחיל להרגיל את הילד בהדרגה לבקבוק – מספר שבועות לפני חזרתך לעבודה.
- לא להתרגש מאחיות טיפת חלב. לקבל את זה כעוד חוות דעת ולא כתורה מסיני.
- לצאת החוצה לטיולים בהזדמנות הראשונה - אויר צח וקצת שמש עושים פלאים ומחזירים לנורמליות.
- לקבוע תור לרופא הילדים לפגישת היכרות במשך השבועיים הראשונים (לבקש תור לפני שמגיעים כל החולים או בסוף יום העבודה – כשהקליניקה ריקה) ובפגישה לשאול כל מה שמטריד.
- תינוקות מאד אוהבים שגרה, לכן חשוב לעשות להם "טקס" לילה כבר מהלילה הראשון – אמבטיה, חושך וכו'.
- חפץ מעבר – יש שימליצו "לחבר" לתינוק בובה רכה לשעת השינה וסתם לצורך הרגעה, מה שיקל עליו בהמשך את הפרידה . אם הולכים על בובה – אני ממליצה לקנות פעמיים למקרה אובדן או כביסה. תחליף קל לתפעול ונחמד – הוא פשוט חיתול בד.
- להפנים ללב ולראש "תינוק יכול להסתדר בלי אמא לשעתיים. " אמא טריה צריכה שעה או שעתיים מחוץ לבית לבד או עם חברות ובלי התינוק. זה מאוד תורם לשפיות הנפשית. אפשר להשאיר תינוק עם אבא שלו או עם סבתא או עם מישהו אחר שסומכים עליו. כדאי לכוון את היציאה למיד אחרי האוכל של התינוק ככה שגם אם הוא יונק יש לפחות חצי שעה שאפשר לצאת. אפילו אם זה עד הגינה הציבורית הקרובה לשבת על ספסל ולנשום אוויר.
- לקחת בחשבון שלוקח זמן עד שמקבלים פידבק חיובי מהעולל. בהתחלה הוא ידאג ליידע אותך רק כשרע לו. לדעת שהחיוך והתגובות יגיעו תוך כמה שבועות, ואז זה עולם אחר!
- לאמהות שלא מניקות כדאי שיהיה תמיד קנקן של מים רתוחים במקרר, כי לפעמים אין מים רתוחים ואז צריך להרתיח ולקרר והתינוק בינתיים צורח.....
- לדאוג לחמם את הבית מראש לטמפרטורה של 20-22 מעלות, לפני שמביאים את הגוזל הביתה. לפעמים זה לוקח קצת זמן ובינתיים קר לו.
- גם לאמהות לתינוקות גדולים יותר (ולא רק אחרי לידה) כשצריך לתת תרופה - פשוט לקחת פיטמה ריקה לטפטף לתוכה את התרופה ולשים בפיו של התינוק.
- להקשיב קודם כל לאינטואיציות שלך - את יודעת הכי טוב מה צריך תינוקך ומדוע הוא בוכה. אם את מרגישה שאת יודעת למה הילד בוכה, סביר להניח שאת צודקת. זה שלאמא/סבתא/חברה/דודה/שכנה שלך יש 800 דעות אחרות, זה לא אומר שהן צודקות. לכי עם האינסטינקטים שלך, ותראי שככל שתעשי את זה, תלמדי להכיר את התינוקי, ותלמדי להיות עוד יותר בטוחה בעצמך... אם בכל זאת את לא בטוחת, אז בוודאי שאפשר לשאול, אבל לכי עם תחושת הבטן... היא לרוב נכונה.
- מוצץ – כאן הדעות חלוקות. יש יאמרו שהשמוש בו יפגע בהנקה (ובשיניים, ובהבעת רגשות, ושקשה לגמול...) ויש שחשות שבלעדיו את הופכת למוצץ... עשי את השיקול שלך, אבל אם את בוחרת, השתמש במוצץ כדאי להרגיל את התינוק כבר מההתחלה.
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
2. אמא'לה אמא'לה 09/08/2012, 08:14:40
מתקשרים אלינו! אמא'לה אמא'לה, רשת אמהות מתנדבות בתמיכה לאמהות אחרי לידה - כל אמא טריה (לאו דווקא אחרי לידה ראשונה) זקוקה ליד תומכת, לכתף להשען עליה. המתנדבות שלנו פרושות בכל הארץ! https://www.facebook.com/imale.imale
1. עידית יועצת משפחתית 13/02/2012, 09:45:00
תכננו (עם עזרה כמובן) להקדיש זמן אישי לאח/ות הגדולה. אם זה לבוא לאסוף מהגן, אם זה לשחק יחד כמה דקות בהתאם להתאוששות ולדרישות של הרך הנולד. לא מתנות חומריות, אלא תשומי מאמא. וכדאי להקפיד מהתחלה על טקס לילה טוב עם לחישה באוזן גם לאח הבכור.
הוסף תגובה
|
|
|