דימיון מודרך לקראת "לידה מעצימה"תרגול דמיון מודרך עשוי להקל על הלידה
נשים רבות, לפני לידה, חוות את הפחד מהלידה הצפויה, בין אם משום שעדיין לא חוו לידה, ובין אם משום שחוו לידה קשה בעבר. ישנה הרגשה שהכל לא ידוע, והכל לא בשליטתנו.
במהלך הלידה יש אמנם הרבה דברים שאינם בשליטתנו, אולם בידנו להשפיע בצורה משמעותית על חווית הלידה, באמצעות שימוש פשוט בתרגול הזמנת לידה באמצעות דמיון מודרך. צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון כמי שמאמינה, בכך שמחשבותינו יוצרות את מציאות חיינו, וכמי שתרגלה בסיטואציות שונות ומגוונות בחיי ובחיי מטופלי, את האפשרות לזמן את הדברים שרצינו לחיינו בכח הדמיון, ניסיתי בהריון האחרון, ליישם כלל זה גם על הלידה הצפויה לי. מדי יום, הקדשתי מספר דקות לדמיין את הלידה הצפויה בכמה שיותר פרטים. עבורי, לידה מעצימה, הייתה לידה מהירה, וטבעית ללא משכך כאבים, באווירה אינטימית, שבסיומה הנקה מוצלחת והתחברות מרגשת עם התינוק שלי.
דמיינתי את המוזיקה שאשמע בלידה, את האווירה בחדר הלידה. את השמחה שלי ושל בן זוגי בסיומה, ואת עצמי, מניקה את תינוקי בטבעיות תוך חיבור אמיתי איתו. לעיתים הייתי מדמיינת את עצמי יולדת מתחת מפל מים זורמים בטבע, או אפילו במקלחת. כמובן שלא התכוונתי ללדת כך, אלא להביא את תחושת הזרימה והטבעיות אל חדר הלידה. רציתי בלידה טביעת וזורמת ולשם כיוונתי את דמיוני. הלידה אותה חוויתי כעבור כמה חודשי תרגול, עלתה על כל ציפיותיי ואף מעבר לכך.
כמובן, שלא כל אישה רואה את הלידה הרצויה לה, באותו אופן, ולכן התרגול הבא, אותו העליתי בעקבות התנסויותיי כיולדת וכמטפלת, מאפשר לכל אישה לבדוק מהי הלידה הרצויה לה, ומכאן להזמינה.
ההזמנה היא ברמה הרגשית – תחושתית, ולאו דווקא ברמת הפרטים הטכניים, עליהם לא תמיד תהיה לנו שליטה. מניסיוני האישי, ומניסיוני כמטפלת, ככל שנחזור על התרגול, במיוחד ברמת תחושות ורגשות מפורטים ככל האפשר, נקרב מציאות זו לחיינו בפועל.
התרגול מתחילים את התרגיל בנשימות עמוקות ומעגליות. שאיפה עמוקה דרך האף, ונשיפה דרך הפה.
לאט, לאט, באמצעות הנשימות, נותנים לגוף להרפות, להשתחרר ולהיכנס לרגיעה עמוקה.
עוברים בדמיון איבר, איבר, ומרפים אותו. כאשר אנחנו מרגישות שאנו נמצאות במצב רגיעה, נדמיין את עצמנו במקום נעים, מוגן ובטוח, שבו אפשר לחשוב בשלווה.
נמצא לעצמנו תנוחה בה נעים לנו להיות באותו מקום, וכאשר אנו ממוקמות, ומרגישות בטוחות ושלוות, נתחיל לשאול את עצמנו – כיצד אני רואה את הלידה שלי? מהי לידה טובה ונעימה עבורי? מהם, לדעתי, המרכיבים החשובים, מבחינה תחושתית, ליצירת לידה מעצימה, המשאירה טעם חיובי? ננסה בדמיון, לענות על שאלות אלו בפירוט רב ככל האפשר. כעת, משיש בידנו התשובה, כיצד אנו רוצות שהלידה תיראה ובעיקר, תרגיש, ננסה לדמיין את עצמנו בסיטואציה שבה אנו רוצות. ננסה לשמוע את הקולות מסביבנו, לפי מה שבחרנו, להרגיש את ההתרגשות לקראת הפגישה המשמחת הקריבה ובאה, נראה את הפנים הטובות והמסייעות של בן הזוג, את הצוות המטפל בנו. אלו רגשות עולים בנו עכשיו? אלו תחושות?
ניתן לעצמנו להרגיש אותם, את הרגשות הטובים שבחרנו להרגיש בעת הלידה וננסה להחיות את הסיטואציה ככל שניתן. עתה, נראה את עצמנו מחזיקות את התינוק שלנו בידנו, אחרי לידה נעימה ומעצימה, אולי מניקות אותו, אולי מסתכלות בו ומקבלות את פניו בברכה. ברוך הבא לעולם תינוק יקר. תודה שבאת.
ניתן לעצמנו לחוש את האושר המציף אותנו למראהו, ולאט לאט, ניפרד מתינוקנו, נבטיח לו שנפגוש אותו בדיוק באותה דרך, בזמן הנכון והמתאים. לאט, לאט ובאמצעות נשימות עמוקות, נתחיל לחזור לכאן ולעכשיו, ונסיים את התהליך. מומלץ לחזור על תרגיל זה מדי יום, להשגת תוצאה מיטבית.
הזמן המומלץ – לפני השינה, כאשר את רגועה ועומדת להירדם, אז תת המודע נמצא במצב קליטה מיטבי. |
כתבות בנושא:
|