הילדים בבית - איך מתמודדים בעידן הקורונה?חופשת הפסח הוקדמה וההורים מודאגים. מה עושים?
כאמא לשלושה ילדים צעירים במערכת החינוך, שהחל מהיום הם בחופשה כפויה של חמישה שבועות לפחות (כולל חופשת פסח), אין לי ספק שהשינוי קשה. לכולנו קשה כרגע לראות את נקודת האור. הורים שאני מדברת איתם לאחרונה מספרים שהם מרגישים כמו בסרט הוליוודי. מין תרחיש, שחשבנו שנראה רק בקולנוע, אבל לא שנחווה אותו בעצמנו.
בזמן שרובנו חשים חרדה אמתית ואיננו בטוחים מה נכון ואיך להתנהל, לא קל לאחוז במושכות ולהוביל את המשפחה שלנו.
עם זאת, הווירוס אמנם תפס אותנו לא מוכנים אבל לא שינה את התפקיד שלנו כהורים. וכמו בכל אתגר שאנחנו נתקלים בו בהורות, גם את המשבר הזה אנחנו צריכים לנהל בשיקול דעת, בהגיון וביצירתיות.
הנה כמה פעולות שאני ממליצה לעשות בימים הקרובים: נהלו את המצב החדש מתוך חשיבה ולא מתוך לחץ. מה אפשר לעשות? קחו לכם רגע לחשוב ולהתמודד בעצמכם. אם מקום העבודה שלכם מאפשר עבודה מהבית, נצלו זאת. אם לא, ויש לכם אפשרות לקחת יום-יומיים חופשה, עשו זאת. מה שחשוב זה שאנחנו ננהל את המצב, ולא הוא אותנו.
נהלו שיחה עם הילדים.
בהתאם לגיל, חשוב לשוחח איתם: מה זה אומר, איך אפשר לנקוט אמצעי זהירות, לשמוע מהם מה מפחיד אותם.
ארגון לו"ז יומי יכול להוריד את הלחץ ולהקל גם עליהם וגם עליכם.
הורים שרוצים להתייעץ בנושא שיח עם הילדים, התמודדות עם המצב והתנהלות הורית נכונה מוזמנים לשאול ב"פורום התפתחות התינוק והילד"
על הכותבת: ענת הורטיג, מדריכת הורים מוסמכת מכון אדלר ומשרד החינוך. נשואה ואמא לשלושה, מנהלת את "הורות מעשית" - הדרכות פרטניות וקבוצתיות להורים, ליווי צוותי חינוך בגנים ובבתי ספר |
כתבות בנושא:
|