מדוע חשוב לאכול קטניות בחורףתזונאית סנפרוסט מסבירה איך עושים זאת נכון
החורף כבר כאן, ומלבד הגשמים והרוחות מביא עימו תיאבון מוגבר ותחושת רעב בלתי פוסקת. שעות האור המועטות, ירידת הטמפרטורות והירידה בפעילות הגופנית בחורף, מובילים לירידה ברמת הסרוטנין במוח (הורמון האחראי על תחושת השובע ומצב הרוח) ומניעים אותנו לתור אחר פחמימות. הפתרון: צריכת מזונות העשירים בפחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים וחלבונים, הגורמים לתחושת שובע ממושכת. כל היתרונות הללו מצויים בקטניות. עוד הוכח לאחרונה במחקרים, כי הסיבים המצויים בקטניות תורמים באופן ישיר להזנתם של חיידקי המעי הטובים, ובכך תורמים לאיזון רמות השומנים בדם ולשמירה על מסת גוף נמוכה יותר.
לביא מציעה טיפים לצריכה אופטימלית של קטניות בחורף, על-מנת להפיק מערכיהן התזונתיים את המרב: • אם הקטנית משמשת ארוחה מלאה, שכן היא מכילה פחמימות וחלבונים, מומלץ להוסיף מעט שמן זית או קנולה בתהליך הבישול, כדי לספק לגוף גם את מנת השומן היומית הנדרשת לו.
סנפרוסט מדווחת כי הצרכנים הישראלים קונים יותר מוצרי קטניות בשנים האחרונות, כאשר חומוס, שעועית לבנה ועדשים ירוקות הן הקטניות האהובות ביותר עליהם במקרר הקפואים, כך עולה מנתוני סטורנקסט.
הקטניות של סנפרוסט עוברות תהליך השרייה ובישול טרם הקפאתן, השריית הקטניות לפני בישולן הינה חשובה משום שהיא מגבירה את זמינות המינרלים מהקטניות ומסייעת במניעת תופעות לא נעימות במערכת העיכול.
|
כתבות בנושא:
|