עוגות שמרים שבדיות עם שוקולד צ'יפס

בחורף תענוג לעבוד עם בצק שמרים ולמלא את הבית בניחוח העוגות
|
הדפס
|
שמור

מילת אזהרה לפני שאתם מחליטים להשקיע באפיית עוגות שמרים שבדיות - אם תמצמצו לרגע, כל העוגות יעלמו שנייה אחרי שאתם שולפים את המגש מהתנור. אז אחרי שיצאתי ידי חובה והזהרתי, אפשר להמשיך למתכון.

בתיאבון!

צילום: נעמי גטניו

את המתכון הזה קל יחסית להכין. אני שומעת לא פעם בעלי מאפיות, שטוענים כי הישראלים חוששים להכין עוגות שמרים. מצד שני, רבים מחברותי וחברי היקרים משקיעים ואופים עוגות שמרים נפלאות בבתיהם. ברגע שמתנסים בעבודה עם בצק שמרים, מגלים שאין ממה לחשוש, ושיש בזה אפילו משהו תרפיוטי. להבדיל מבצק או בלילות לעוגות המכילות אבקת אפייה ולא אוהבים שנוגעים בהם יותר מידי, בצק השמרים מאוד אוהב שנוגעים בו ומפנקים אותו בעיסוי עמוק. אפשר ללוש אותו כמה שרוצים, the more the better. אתם יכולים גם להזמין את הילדים לעזור לכם ללוש אותו (רק אספו שיער לבעלי שיער ארוך ותדאגו לשלוח אותם לשטוף ידיים לפני שיצטרפו).

 

אז אחרי הקדמה קצרה, נקפוץ ישר לעניינים. 

 

המצרכים לכ-48 יחידות:

 

בצק:
50 גרם שמרים טריים

150 גרם חמאה

חצי ליטר חלב

3/4 כוס סוכר

1 כפית מלח

ליטר וחצי קמח לבן

 

מילוי:

סוכר וניל

חמאה

שוקולד צ'יפס

 

למריחה לפני האפייה:

1-2 חלמון

 

אופציונלי אחרי האפיה - זיגוג סוכר:

כוס אבקת סוכר
כף וחצי חלב 

 

אופן ההכנה:

 

  1. הכינו תבניות עם נייר אפייה.
  2. פוררו את השמרים בקערה והמיסו עם מעט מים פושרים.
  3. המיסו את החמאה בסיר והוסיפו את החלב. על הנוזל להיות בחום גוף 37 מעלות לפני שמוסיפים אותו לקערה עם השמרים.
  4. מזגו את הנוזל הפושר על השמרים.
  5. הוסיפו מלח וסוכר וערבבו היטב.
  6. יש למדוד את הקמח על ידי מזיגתו בעדינות מהשקית לקערת מדידה. הוסיפו את הקמח, מלבד כוס וחצי, אל תוך קערה תוך כדי ערבוב.
  7. ערבבו היטב את הבצק והוסיפו את שאר הקמח והמשיכו ללוש עד לקבלת בצק במרקם רך, חלק וקל לעבודה. אם הבצק עדיין נדבק לידיים, יש להוסיף מעט קמח.
  8. כסו את הקערה במגבת מטבח נקייה אפשרו לבצק לתפוח במשך שעה.
  9. חממו את התנור ל-225-250 מעלות.
  10. לאחר התפיחה יש ללוש את הבצק שוב על משטח עבודה מקומח קלות.
  11. חתכו את הבצק לארבע חלקים שווים. בזמן שאתם עובדים עם רבע אחד, כסו את שאר הרבעים עם המגבת.
  12. לושו את הבצק ורדדו אותו עד שיקבל צורה מלבנית.
  13. חיתכו חתיכות קטנטנות של חמאה ופזרו על הבצק במרחק של כשני ס"מ זה מזה (לא צריך הרבה חמאה). השאירו את הדופן הרחוק של הבצק, כחצי סנטימטר, ללא חמאה וללא מילוי.
  14. פזרו שכבה דקיקה של סוכר וניל על הבצק.
  15. פזרו באופן שווה כוס שוקולד צ'יפס.
  16. גלגלו את העוגה בזהירות - התחילו מקצה אחד, והמשיכו לגלגל את כל האורך של העוגה עד לקבלת גליל אחיד.
  17. עם סכין חדה חתכו פרוסות בעובי סנטימטר וחצי.
  18. הניחו כל פרוסה בתבנית. זכרו להשאיר מקום לתפיחה נוספת מחוץ לתנור ובזמן האפייה.
  19. כסו את העוגות במגבת למשך כארבעים דקות לתפיחה שנייה.
  20. לאחר התפיחה מרחו שכבה דקיקה של חלמון על כל עוגה, גם מלמעלה וגם מהצדדים. אפשר להוסיף גבישי סוכר.
  21. אפו באמצע התנור ב-225-250 מעלות למשך 5-10 דקות.
  22. בתום האפייה, הניחו את העוגות על רשת וכסו במגבת מטבח נקייה.
  23. זכרו לשמור היטב על העוגות, אם אתם רוצים סיכוי לטעום אותם לפני שיאכלו לכם את כולן.
  24. אם בכל זאת נשאר משהו, אפשר לשמור במקפיא.
  25. למי שאוהב מעט זיגוג על העוגות: להכנת זיגוג הסוכר - ערבבו את אבקת הסוכר עם החלב או עם מים עד לקבלת עיסה סמיכה. קשטו את העוגות עם זרזיף של זיגוג אבל אל תכסו את כל העוגה בזיגוג. (הילדים שלי מעדיפים את העוגות ללא זיגוג).

 

בתיאבון!


טיפ: אם תרצו להפוך את המתכון הזה לפרווה, אפשר להחליף את החמאה במרגרינה או בשמן, ואת החלב בחלב סויה או במיץ תפוזים סחוט טבעי, אבל אין ספק שעם חמאה זה יוצא הרבה יותר טעים.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה