צילום תינוקות

כללי יסוד בכל צילום: קירבה, קומפוזיציה ועיתוי

תינוקך הוא יקר ומקסים וזה טבעי לרצות לצלם כל חיוך, כל תנועה וכל שיהוק. הרבה הורים מרגישים שהם אינם מצליחים לתעד את כל היופי והחן של תינוקם דרך עדשת המצלמה. אל תתייאשי. אמנם להשיג תמונה מיוחדת זה לא פשוט אך אינכם זקוקים למצלמה יקרה כדי לתעד תמונה מרגשת. כל מצלמה קומפקטית יכולה ליצור תמונות יפות, בתנאי שאתם מקפידים על שלושה כללי יסוד: קירבה, קומפוזיציה ועיתוי.

צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון

הנה כמה טיפים שיכולים לעזור לכם ללכוד רגעים יקרים בצורה טובה. שימו לב לפרטים הגדולים והקטנים!

 

כל שלב במהלך ההתפתחות של תינוקכם הוא אבן דרך שניתן לתעד באופן מרגש. כדאי לנסות ליצור תחושה של מקום וזמן במסגרת הצילום, ולתעד לא רק את התינוק אלא גם את הפרטים היפים בסביבה שמקיפה אותו, כמו מיטת התינוק (כשהיא מסודרת), הבגדים הראשונים, הצעצוע האהוב עליו באותו גיל וכן הלאה. כך הצילום מקבל פן סיפורי המשתנה ככל שהתינוק גדל ומתפתח.


בתכנון הקומפוזיציה של התמונה, מומלץ לא לכלול בתמונה חפצים שאינם אסתטיים או שטחים גדולים מדי של החדר. עדיף לצלם תמונות יותר אינטימיות ולתת לתינוק לתפוס את מירב שטח התמונה על מנת שלא ילך לאיבוד בתמונה שהיא מלאת פרטים וחפצים. זכרו שהתינוק אינו הנושא היחיד לצילום ואפשר לשלב הורים, סבים, אחים, ואפילו את בעלי החיים שיש בבית.


השתמשו באור טבעי ככל האפשר. למשל, תוכלו למקם את תנוקכם ליד החלון ולסדר סביבו צעצועים ודובים וכדומה כדי לתת תחושת שייכות וחמימות למקום בו הוא נמצא.


נסו לצלם מכמה זויות ומכמה גבהים. צילום מגובה נמוך זו דרך מצויינת ליצור תמונות טבעיות המקנות לתמונה את ההרגשה כאילו נכנסנו לעולמו של התינוק. גם תינוקך וגם החפצים שסביבו יראו שונים פרופורציונלית בתמונה המצולמת מגובה נמוך, ויתנו תחושת שייכות ומקום חדשים.


נסו לגוון את תנוחות התינוק כדי ליצור עניין, כמו למשל להגביה אותו מעט ולצלם מעבר לכתף לכיוון הרגליים, או להשכיב אותו על הבטן. כאשר תינוקך ישן שינה עמוקה כדאי לנסות לקפל אותו קצת בדומה לתנוחה עוברית.
אולי אפילו תנסו משהו קצת אחר... לא תמיד חייבים לצלם את כל התינוק או את פניו. נסו למשל לצלם רק את היד או את האף הכפתור, את החיוך עם גומות חן, את פיתולי האוזן. אז הדפיסו את כל התמונות וסדרו אותם כקולאז'.
שימו לב שלתינוק שזה עתה נולד יש קמטים עדינים באיזור הידיים והרגליים. הקמטים הללו יהפכו לקפלים יפהפיים ככל שיעלה במשקל. כדאי להתמקד בצילום בקמטים או בקפלים הללו, למשל, מהמרפק ועד לאצבעות הקטנות של הידיים, או מהברך ועד לכף הרגל.


בנוסף ניתן להדגיש עד כמה התינוק קטן על ידי שילוב של חפצים יפים שנמצאים בסביבתו, כמו דובי, ספר, סרט מדידה, סלסלה, או ידיו של אבא.


חשוב לזכור, שתינוקות שזה עתה נולדו לא יכולים לשבת בכוחות עצמם ולא מומלץ להושיב אותם באופן יזום וזאת מטעמים רפואיים. צלמו כמה תמונות מזוית עילית – מעל לגוף התינוק, ולאחר מכן נסו ליצור תמיכה ולהרים את הגב העליון והראש של התינוק (לא יותר מ-30 מעלות) וכך תוכלו לצלם תמונות מזווית חדשה.


דרך נוספת לשפר את זוויות הצילום וליצור תמונות יותר אינטימיות היא על ידי תמונות תקריב. אפשר להתקרב באופן פיזי או באמצעות הזום של המצלמה. אני מציעה להתקרב בעזרת הזום של המצלמה משום שהתינוק עשוי להרגיש יותר נינוח כאשר לא מצמידים עדשה לפניו וגם על מנת שהצילום לא יצא מעוות. קחו בחשבון שצילום מקרוב מדי גורם לעיוות של האובייקט שאותו אתם מצלמים בדומה לעיוות שנוצר כאשר מתסכלים מקרוב על דג באקווריום.

 

חשוב לא פחות לתכנן את הצילום לזמנים בהם תינוקכם יותר נינוח ורגוע. תינוקות קטנים מאוד אמנם לא מחיי

כים באופן לגמרי רצוני, אך יש סיכוי רב יותר לתפוס עיניים פקוחות והבעה מתוקה אם תנסו לתאם את הצילום לזמני האיכות של תינוקכם ותמנעו מלנסות לצלם כששעת האוכל או השינה קרבים.


ולסיום, אתן לכם טיפ טכני חשוב. כאשר אתם מתכוננים לצלם, חשוב לשים לב שהמצלמה מתמקדת באיזור העיניים/הפנים של תינוקכם. תמונה בה העיניים מטושטשות תראה לנו לא בפוקוס וזאת גם אם חפצים אחרים בתמונה כן יצאו בפוקוס. הפוקוס חשוב לא רק על מנת שהאובייקט העיקרי יהיה חד, הוא גם חשוב כי הוא משפיע על היכולת של המצלמה לכוון נכון את הצבעים של התמונה והתאורה. אם אתם מכוונים את הפוקוס למשל על החלון ולא על תנוקכם, המצלמה תתייחס לחלון כמרכז התמונה ותכוון את החשיפה (התאורה) לפי החלון. אז תינוקכם עשוי לצאת מאוד חשוך וצבעי עורו יצאו דלים. לכן הקפידו לפקס על פניו של תינוקכם.


המשיכו להינות ולצלם תמונות יפות מרגעים מיוחדים וחולפים אלה. גם אם היום אין לכם את הזמן לסדר אלבום ולפתח תמונות זיכרו שאתם משמרים מזכרת לכל המשפחה, מזכרת שתרגש אתכם ואת תנוקכם חיים שלמים.


שלכם,
פרפרים בבטן, סטודיו לצילום

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה