X
המאמר נשמר בהצלחה
המאמר כבר שמור במועדפים
ההמלצה: להשתיל רק עובר אחד
מחקר בארה"ב: הפריה עם עובר אחד אינה מפחיתה את אחוז ההריונות
שתילת עובר אחד בהפרייה מלאכותית אינו מפחית את הסיכוי להרות, אבל גורם לכך שפחות נשים יולדות תאומים. כך עולה ממחקר שנערך במרכז ההפריה של מדינת איובה בארה"ב.
בהפרייה מלאכותית נוהגים זה שנים לשתול מספר עוברים ברחם, וידוע שנוהג זה מגדיל את הסיכוי ללידת תאומים. הריון מרובה עוברים מעלה את הסיכון הן לאם והן לתינוקות, כולל סוכרת הריונית, לידה מוקדמת ושיתוק מוחין.
ד"ר ג'סיקה קרסוויק מאוניברסיטת איובה, טוענת, כי היא ועמיתי המחקר שלה חשו שאחוז התאומים בקליניקה שלה היה גבוה מידיי, והם שינו את הנוהג ואצל נשים צעירות עם סיכוי טוב להיכנס להריון, החלו לשתול רק עובר אחד. המטרה הייתה ל "להגדיל את התוצאות הרצויות, של תינוק אחד בריא בכל הריון", אומרת ד"ר קרסוויק.
לפי האגודה האמריקנית לרפואת הפיריון, לא יותר משני עוברים יושתלו ברחם של נשים עד גיל 35, ורופאים צריכים לשקול לשתול רק עובר אחד. לדברי החוקרים, הנחיות אלו אומצו באיטיות בארה"ב , כאשר בקליניקות רבות עדיין שותלים כמה עוברים ברחם של נשים צעירות ובריאות.
"בעבר היה צורך לשתול מספר עוברים כדי לשמור על שיעור ההריונות", אומרת ד"ר קרסוויק ולפני השיפורים בטכנולוגיה, רופאים היו שותלים גם שישה עוברים יחד, בתקווה שאחד מהם ייקלט. עכשיו, יותר וותר מרכזי פיריון מציעים לנשים את האופציה של שתילת עובר אחד בלבד.
בקליניקה של ד"ר קרסוויק החלו בשנת 2004 להשתמש בעובר אחד בנשים עד גיל 38 בניסיון ההפריה הראשון, כאשר היו סימנים לתוצאות טובות של ההפריה.
החוקרים אספו מידע על תוצאות הפרייה במשך חמש שנים השינוי במדיניות וחמש שנים אחרי השינוי. התברר, כי שיעור הלידות בקליניקה לא פחת עם יישום המדיניות החדשה, ולמעשה, התוצאות השתפרו עם השמן. לפני המדיניות החדשה של השתלת עובר אחד, 51 אחוזים מכל הנשים מתחת לגיל 38 נכנסו להריון מההפריה המלאכותית וילדו ילד חי, לעומת 56 אחוזים לאחר השינוי. אחוז הנשים שילדו תאומים פחת מ-35 אחוזים לפחות מ-18 אחוזים. מתוך 364 נשים שענו לקריטריונים וברחמן הושתל עובר אחד, 65 ילדו תינוק חיורק 3 אחוזים ילדו תאומים או יותר בהריון אחד. לדברי ד"ר קרסוויק, המחקר משמש מודל למרכזי הפריה נוספים, שרוצים להקטין את אחוז לידות התאומים. "מדיניות כזו היא רעיון מצויין", אומרת ג'ודי שטרן, מומחית לפיריון במרכז הרפואי דארתמות-היצ'קוק במרכז העיר לבנון במדינת ניו המפשייר. "זה יכול לעבוד. צריך באמת לעבור להשתלה של עובר אחד ולתת לזה סיכויים גדולים, ולהפחית מאוד את מספר לידות התאומים".
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה