מוצרי תינוקות - מה צריך כדי לשמור על תינוק נקי ושבע

משמפו ואמבטיה ועד שידת החתלה ומוצץ
|
הדפס
|
שמור

מאת: שלי, אמא של נדב (בר 23)


מוצרי תינוקות
הטיפול בתינוק אינו מתמצה בהכנת חדר שינה, אלא גם בטיפול היומיומי, הכולל כמובן את כל הקשור לרחצה וניקיון. בשלב הראשון אי אפשר להכניס אותו לאמבט המשפחתי, וצריך אמבטיה מיוחדת.

צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון

אין צורך לרכוש את כל סוגי השמפו, הסבונים והשמנים. מספיק שמפו עדין אחד ואיתו לרחוץ את כל הגוף והראש. גם אין צורך בשמן תינוקות (המכילים תוצרי נפט). בין המשחות לטוסיק עדיפה משחת "ולדה" המכילה קלנדולה וחומרים טבעיים נוספים או המשחה המפורסמת של בית המרקחת שביט בגבעתיים. משחות אלה עושות פלאים כשיש תפרחת חיתולים. לא חובה למרוח משחה בכל החתלה אם תינוקך אינו סובל מאודם באזור. טיפ: הטלק שהיה פופולרי בילדותנו, הינו תכשיר מסוכן, העלול לגרום לקשיי נשימה ואף לאסטמה בהמשך הדרך.
במקום מגבות לתינוק, שהן בדרך כלל יקרות, אפשר להשתמש במגבת אמבטיה רגילה. זה יוצא הרבה יותר זול, וגם יותר פרקטי, כי המגבות עם ה'קפושון' יותר יקרות ומשמשות אתכם רק לחודשים הראשונים.
חיתולים הם מוצר שתלמדו להכיר עם תחילת השימוש. כדאי לפנות לחברות השונות ולבקש שיישלחו לכם כמה דוגמיות. לפעמים. לבנים מתאים סוג אחד ולבנות מתאים סוג אחר. לא כדאי להצטייד בסטוקים שיישארו ללא שימוש. שימו לב שלפעמים תפרחת חיתולים תחלוף כשתעברו לחיתולים של יצרן אחר. בנוסף על החיתולים החד-פעמיים קיימים בשוק גם חיתולים רב פעמיים, לשימוש חוזר. חיתולים אלה בדרך כלל גורמים לפחות בעיות עור, אך כמובן כרוכים בהרבה יותר עבודה מצד ההורים. מגבונים לחים הופכים לאחר הלידה למוצר חובה והם ישמשו אתכם לפעולות רבות מלבד ניקוי התינוק בעת החלפת התינוק. טיפ: מומלץ לשטוף את הטוסיק של התינוק במים וסבון לאחר כל יציאה, ולהשתמש במגבונים לחים רק בהחתלות שמחוץ לבית.
פדים וחזיות הנקה
לרכישת חזיית הנקה יש להמתין עד אחרי הלידה. שד מלא חלב שונה מאוד משד בסוף ההריון. לפני הלידה אפשר להצטייד ב"גוזיה" (חזייה וגופיה) אחת, שתתמוך בפדים למניעת נזילת חלב. את מדידת ורכישת חזיות ההנקה מומלץ לדחות לשבוע לאחר שההנקה מתאזנת והגודש (אם היה) חלף. סוג החזייה שיתאים לך תלוי גם במבנה השד וגודלו. יש לרכוש חזיות ללא עצם או ברזל ועם פטנט פתיחה עליון שקל להפעלה עם יד אחת. זכרי למדוד את החזייה עם פד הנקה. בחירת הפד להנקה הינו מאוד אישי. יש פדים חד פעמיים, שחלקם אינם נוחים. עדיף לבקש דוגמיות ולנסות כמה סוגים, עד שמוצאים סוג נוח. יש גם פדים רב פעמיים, שאמנם צריך לנקות, אבל הם שומרים על איכות הסביבה. כיום יש גם קו אופנה שלם של בגדי הנקה שמאפשרים הנקה נוחה מחוץ לבית.
משאבת חלב ובקבוקים
אם את מתכננת להניק את תינוקך, תוכלי לדחות את רכישת הבקבוקים והמוצצים לתקופה שלאחר הלידה. אפשר לרכוש בקבוק אחד שיהיה בבית למקרה הצורך. רוב האמהות המניקות אינן זקוקות למשאבת חלב בתקופת ההנקה הראשונה. במקרה הצורך ניתן גם לשכור משאבה טובה. על שאיבה אפשר לקרוא בכתבה "שמחת בית השואבות" במדור הנקה בפורטל.
אם את לא מתכננת להניק או מתכננת להניק רק לתקופה קצרה, חשוב להצטייד בבקבוקים, מברשת לניקוי בקבוקים, במעמד לייבוש בקבוקים ו"מחלק מנות" (לאבקת התמ"ל). אם אין באפשרותכם להוציא כסף על סטריליזטור ניתן לעקר בקבוקים בסיר עם מים רותחים (עם טיפה לימון למניעת שכבת אבנית על הבקבוק).
מוצצים
אם את מתכננת להניק, עדיף להימנע משימוש במוצצים בתקופת ההנקה הראשונית. השימוש במוצץ ובבקבוק עלולים לגרום ל"בלבול פטמות" ואף להפסקת ההנקה. אם תינוקך ניזון מתמ"ל תוכלי לתת לו מוצץ. בבחירת המוצץ יש לקחת מספר דברים בחשבון:

  • המוצץ בטיחותי ותקני ואין לו חלקים שנתלשים בקלות בזמן היווצרות הואקום בפיו של התינוק.
  • כל תינוק מעדיף סוג אחר של מוצץ. אל תקנו סטוק גדול של מוצצים מבלי לוודא את ההעדפה האישית של תינוקכם.
  • העדיפו מידת 0-3 חודשים גם בהמשך הדרך על מנת לשמור על בריאות השיניים.
  • ישנם מוצצי גומי ומוצצי סיליקון. גם כאן לרוב יש העדפה אישית של התינוק.
  • המוצץ אינו כלי לדחיית ארוחות. יש להניק או להאכיל את התינוק בהתאם לדרישה והצורך שלו ולא לפי שעון.

מומלץ לעיין גם בכתבה על רכישת בקבוקים ומוצצים בפורטל.
חום נכון
מומלץ לרכוש מדחום לאמבט, כדי שנוכל לדעת מה הטמפרטורה של המים לפני שמכניסים לתוכם את התינוק (מומלץ 37 מעלות). בחודשים הראשונים לחייו התינוק לא אמור להעלות חום, אך חשוב שתצטיידו במד חום דיגיטלי לטוסיק מכיוון שבתקופה זו בחייו דיוק המדידה הוא קריטי. מומלץ לשים בחדר התינוק ובחדר בו ישן מדחום לחדר. כך תוכלו לוודא שטמפרטורת החדר נעה בין 21 ל-23 מעלות. במדור בטיחות ילדים בפורטל תמצאו כתבה בנושא של חימום בטוח של הבית.
הרשתות הגדולות לממכר אביזרי תינוקות עדיין מוכרות "חבילות לידה", אם כי הן מציעות במקביל לחבילה שלמה עם כל העזרים גם חבילות המכילות רק את "הדברים הגדולים", כלומר, מיטה, שידה ועגלה.
חבילות לידה לדוגמה:
רשת "מוצצים": מיטה ושידה בצבע, עגלת זיפ של בייבי סייפ, מזרן אורטופדי, סט מצעים הכולל סדין+ שמיכה+ מגן ראש, אמבטיה ליטף +מעמד+ מושב לאמבט, 3 חזיות פלנל, 3 רגליות פלנל, 6 חיתולי טטרה, 3 חיתולי פלנל, 3 סדיניות כותנה, בקבוק אוונט 260 מ"ל, זוג מוצצי אוונט, שמפו ג'ונסון 300 מ"ל, אל סבון ג'ונסון 750 מ"ל, מספריים, מברשת, מסרק, מחלק מנות, מתקן ייבוש בקבוקים, מגבוני לחות, אלכוהול, צמרוני אוזניים, מד חום עץ לחדר, מד חום דיגיטלי, מד חום לאמבטיה, מברשת לניקוי בקבוקים, פדים להנקה, תחתוני רשת חד פעמיים, משחת בייבי פסטה. המחיר: 2,599 שקל. אפשר להשיג ברשת גם מיטה מעץ טבעי ללא צביעה במחיר של 899 שקלים (תוצרת משכל), כאשר המיטה הצבועה הזולה ביותר היא במחיר של 999 שקל, ואילו רוב המיטות נעות בין 1,200 שקל ועד 2,400 שקלים. מזרנים תקניים מוצעים מ-200 שקל אבל המזרן שהמוכרת ממליחה הוא במחיר של 400 שקל,
ברשת שילב: אי אפשר שלא להתלהב מתצוגת חדרי התינוקות, שמראה פתרון שלם, של מיטה, שידה תואמת וכל המצעים. חדרי החלומות יקרים בסך הכל, כאשר לדוגמה שידה מדגם 257 עולה 1,599 שקלים, והמיטה התואמת זולה ממנה (דגם 16) ב-1,299 שקלים. בחדר של אנה שידה של 9 מגירות כבר מטפסת ל-3,999 שקל, ובקיצור: 4,000 שקל רק על השידה. בחדר של אורי שידה מסדם 64 מוצעת ב-2,199 שקלים. חבילת לידה שלמה, הכוללת מיטה, שידה ועגלה עולה 3,000 שקל, כשמתוך זה רק 999 שקל הוא מחיר העגלה מדגם "קפלה". כשקונים ברשת בסכומים גבוהים אפשר לקבל הנחה של 250 שקל על קנייה בסכום של 4,000 שקל ועד 750 שקל הנחה בקנייה מרוכזת שמעל 9,000 שקל.
רשת "רב קט": מיטת תינוק, שידת תינוק, עגלת תינוק עם 4 מצבים של דוקטור בייבי, מזרן , סל קל אמבטיה+מעמד, חבילת חזיות ניו ברון, מייבש בקבוקים, סטריליזטור, בקבוקים לתינוק, זוג מוצצים ב- 2,285 שקל.
"באני בי" מרעננה: מציעה שידה המשמשת גם כארון וגם להחתלה, מיטת תינוק של "טל", עגלת תינוק דגם אפולו, סל קל לרכב של חברת easy baby, סט מצעים למיטה שכולל סדין, מגן ראש ושמיכה ב-2,569 שקל.
לפני שרצים לחנויות מצויידים בכל ההמלצות, כדאי אולי להמתין מעט ולראות איזה מתנות נקבל מהידידים ומקרובי המשפחה. אם אתם מקיימים קבלת פנים או ברית מילה, דחו כמה שאפשר את הקניות של הדברים שאינם חיוניים לימים הראשונים, כי ייתכן מאוד שתקבלו אותם.
בכל מקרה, אין מה למהר לרכוש מוצרים בחבילת לידה. כדאי לבדוק מחירים ולעשות השוואות ולא להתפתות להצעות שנראות זולות, אבל אינן כאלו.

 

לטיפים לרכישת מתנה ליולדת, עיינו בכתבה זו.

 

כתבה שלישית בסידרה.

לכתבה הראשונה בסידרה על רכישת ציוד ראשוני הקישו על קישור זה.
לכתבה השנייה בסידרה על רכישת ריהוט, מצעים וצעצועים הקישור על קישור זה.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה