כיצד לבחור מצלמה דיגיטלית

מצלמה דיגיטלית יכולה לתפקד גם כמצלמת וידאו
|
הדפס
|
שמור

בעידן שלנו כולם מצפים מאיתנו שנוכל לשגר בדואר אלקטרוני לכל החברים, המכירים ובני המשפחה תמונות דיגיטליות של הילדים שלנו מייד לאחר אירוע כמו הצעד הראשון, החיוך הראשון, השן הראשונה, או סתם כשהתמונה יוצאת מתוקה ומדהימה. 

מצלמת Fuji

צילום: יחסי ציבור

יש הורים שלא רק שולחים תמונות אלא גם מקימים אתרי אינטרנט עם אלבומי תמונות, המנציחים כל רגע בחיי התינוק, ומאפשרים תצוגה של מצגות שקופיות, המראות את התפתחותו המהירה של הצאצא. שלא לדבר על אלה המנציחים כל שבוע ושבוע בהריון. הצילום הדיגיטלי מאפשר לנו לצלם ולצלם בלי להיכנס להוצאות מיותרת על צילומים לא מוצלחים. תמונה לא טובה מוחקים, וזהו. בלי עלויות ובלי הוצאות.


רשתות חברתיות

הרשתות החברתיות כמו פייסבוק נותנות לנו במה נוספת להציג את התמונות הכי חדשות, והסלולר החכם עם מצלמה וקישור אינטרנטי מאפשר להציב את התמונות בזמן אמת, ממש מייד לאחר הצילום. יש גם אפשרות להציב את התמונות באתרים שיתופיים כמו פיקאסה, ולאפשר לחברים ולבני המשפחה להיכנס ולצפות בתמונות. 


אם כל זה חדש לכם, אל חשש: קל להצטרף למהפכת הצילום הדיגיטלי. הפעולה היחידה שצריך לחשוב עליה יותר משתי דקות היא בחירה של המצלמה הדיגיטלית הנכונה. יש היום שפע של מצלמות, של יצרני מצלמות ותיקים כמו ניקון, קנון, פוג'י, קודאק ועוד וגם של יצרני ציוד אלקטרוניקה שנכנסו לעידן הצילום הדיגיטלי כמו HP למשל. אלה בדרך כלל פחות מוצלחים כי אין להם הרבה ניסיון בתחום הצילום, והעיקר אצלם זה האלקטרוניקה.


צילום תינוקות או "אופס - אובייקט הצילום ברח לי"

מכיוון שאנו מתמקדים בצילום תינוקות, והתינוקות הללו גדלים מהר מאוד ומתחילים לנוע בחוסר מנוחה וצריך ממש לתפוס אותם לצילום, חשוב מאוד שהמצלמה שתקנו תהיה מאלו שמצלמות מייד כשלוחצים על כפתור הצמצם, ולא יהיה בה שיהוי אפילו לא של חצי שנייה. אם התמזל מזלכם הרע, ורכשתם מצלמה משתהה כזו, אתם יודעים על מה אנחנו מדברים כאן. אנחנו לוחצים, חושבים שמה שראינו בעינית זה מה שנקבל, אבל המצלמה לא הספיקה לבצע את הפעולה והאובייקט שלנו כבר יצא מן הפריים. כך מתקבלת במקרה הטוב תמונה מטושטשת, בכלל לא מה שהתכוונו.


זום

תכונה נוספת חשובה בשיקול רכישה היא עוצמת הזום האופטי ומהירות התגובה שלו. אל תתפתו למספרים גדולים של זום דיגיטלי. על זום דיגיטלי אפשר לוותר, כי זה תיקון בתוכנה שאפשר לבצע גם לאחר הצילום. הזום היחיד שצריך לבדוק זה זום אופטי וכאן אסור לנו להתפשר על פחות מ-X3. זה אמנם מייקר את המצלמה שאנו מחפשים, אבל אם לא זה – עדיף לא לקנות. כמה צער הצטערנו עם המצלמה הראשונה בכל פעם שרצינו לעשות צילום תקריב, ולא היה לנו זום במידה הראויה.


איכות הצילום - פיקסלים

הבחירה הבאה שלנו, שבדרך כלל תקבע את רמת המחיר של המצלמה היא איכות הצילום. היום במצלמות דיגיטליות המשולבות בטלפונים סלולריים מגיעים ל-1.3 מיליון פיקסלים לתמונה לפחות, אבל המהדרין כבר מציעים 15 מיליון פיקסלים בתמונה ויותר. זה אומר איכות מעולה בהדפסה של תמונות גם בגודל 4A ואפילו יותר. אבל אם כל המטרה שלנו היא לשגר תמונות באינטרנט, תמונה של 5 מיליון פיקסלים שוקלת הרבה מגהבייטים, וסותמת תיבות דואר תמימות. יש להקפיד לשלוח גרסה מוקטנת של התמונות ולא לתקוע את חבריכם עם חבילת תמונות שתשקול המון.

 

לצלם החובב הממוצע תספיק מצלמה באיכות של 8 מיליון פיקסלים. כל הוצאה מעבר לכך היא באמת מיותרת.
שימו לב מהו נפח האיחסון בכרטיס הזיכרון שאתם מקבלים עם המצלמה. כאן היצרנים חוסכים ומשלבים את הכרטיס הקטן ביותר הנמצא בשוק, היום כרטיסים בנפח של 16 גיגהבייט ויותר, המסוגלים לאחסן מאות תמונות באיכות מצויינת. אם יש לנו כרטיס קטן, טיולון אחד וכמה צילומים מהירים ימלאו את הכרטיס תוך דקות. כרטיס בנפח גדול יכול להספיק גם לטיול בן כמה ימים, לפני שנצטרך לפרוק את התמונות למחשב כדי שנוכל להמשיך לצלם. מי שיכול להכרשות לעצמו טוב יעשה אם יצטייד בכרטיס זיכרון נוסף.

 

עוצמת סוללות, צג ועוד
שימו לב לעוצמת הסוללה ולמספר הצילומים שאפשר לבצע בין טעינה לטעינה. היום מחירי הסוללות הנטענות נמוך יחסית, וכדאי להצטייד בסוללות להחלפה ולקחת אותנו איתנו תמיד, ואולי גם את המטען, אם הוא אינו כבד מידיי. שימו לב לעובדה, ששימוש בצג האחורי הצבעוני זולל חשמל, ועדיף להשתמש בעינית, כמו במצלמה רגילה. בכל מקרה, לא לוותר על צג LCD כי אפשר באמצעותו להתבונן בתמונה מייד לאחר הצילום, לבדוק את איכותה ולצלם שוב במידת הצורך. יש גם מצלמות המאפשרות עריכה מהירה של הצילומים על הצג האחורי. בדקו אילו תוכנות עריכה מצורפות למצלמה. תוכנות טובות הן של אדובי כמו פוטושופ למשל, וגם פוטואימפקט של Ulead.


להתנסות לפני הרכישה

עצה אחרונה לרוכשים: נסו להפעיל את המצלמה לפני הרכישה. שימו לב אם הזום מספיק מהיר, אם המצלמה מגיבה מהר, מהו הזמן המינימלי בין צילום לצילום, אם אפשר לראות משהו על הצג כשאנו נמצאים באור השמש, ורק אם תרגישו שאתם שלמים עם רמת הביצועים, קנו את המצלמה. בכל מקרה, אל תתחשבו בביצועי הווידאו של המצלמה הדיגיטלית. זו לא מצלמת וידאו, זו מצלמת סטילס, וכל תכונות הווידאו הן תוצר לוואי שאינו צריך להשפיע על ההחלטה שלנו.
המצלמות של היום אינן מצלמות רק סטילס אלא גם וידאו באיכות HD ובמסך רחב. כדי לבדוק אם התכונה הזו אכן עובדת, ולוודא שכרטיס הזיכרון יכול להכיל כמה סרטונים כאלה.


חיבור לטלוויזיה

כדאי בכל זאת לוודא, שיש אפשרות לקשר את המצלמה למכשיר הטלוויזיה כדי לראות תצוגה של התמונות בסלון ולא רק במחשב. זו בדרך כלל לא בעיה של המצלמה אלא של הטלוויזיה. היום מגיעות כמעט כל הטלוויזיות עם כניסת USB או כניסה של כרטיס זיכרון SD כך שאפשר לקשר בין המכשירים. אם יש למצלמה יציאת וידאו אנחנו מסודרים. כדאי גם להשקיע ברכישת קורא כרטיסי זיכרון ולשלוף את הכרטיס בכל פעם מן המצלמה ולא לחבר את המצלמה ישירות למחשב. רצוי לרכוש קורא של מספר סוגי כרטיסים, למקרה שרוכשים אחר כך מצלמה נוספת, עם כרטיס מסוג אחר.


לסיכום
לפי הסטטיסטיקה העולמית, רק 13% מהצילומים הדיגיטליים מגיעים להדפסה וכל השאר נשארים כקבצים דיגיטליים הנצפים במחשב או בטלוויזיה. יש עוד סטטיסטיקה עצובה, ולא נלאה אתכם במספרים: אחרי התלהבות ראשונית מן המצלמה הדיגיטלית, היא מתחילה לצבור אבק והורים עסוקים שוכחים לצלם את ילדיהם. פתאום, אחרי שנים, שמים לב שיש תקופות ארוכות שלא זכו להנצחה. אחת העצות הנפלאות שקיבלנו מחברתנו נחמה דואק ממש עם לידת בננו הבכור, היא לזכור את היום בחודש שבו הוא נולד, ובכל חודש ביום הזה לצלם אותו. שיהיה לפחות צילום אחד בחודש. הקפדנו, והיום יש לנו אלבום התפתחות נפלא, העוקב אחרי התפתחות הילד חודש בחודשו. לפעמים היו עוד צילומים באותו חודש ולפעמים זו הייתה התמונה היחידה. תזכורת חודשית ביומן הממוחשב שלנו החזירה את המצלמה לחיים וגאלה אותה מערימת האבק.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה