סנדוויצ'ים מלהיבים לבית הספרכך תהפכו סנדוויץ' לחוויה קולינרת מגוונת
ארוחות בוקר וצהריים מזינות ובריאות בבית ובבית הספר הן מרכיב משמעותי המסייע לילדים להיות מרוכזים יותר בשיעורים. הבעיה המרכזית בסנדוויצ'ים הללו היא שאחרי זמן מה, נגמרים הרעיונות, וארוחת הבוקר הופכת למשעממת. מהר מאוד הילד יתחיל לחפש תחליפים, שבדרך כלל אינם בריאים.
כדי שהילד יהנה בביה"ס מסנדוויץ' טעים, מזין ובריא ככל האפשר, צריך לגוון לו את הארוחות כמה שאפשר. גם אם הילד נורא אוהב משהו ספציפי (כמו ממרח שוקולד לדוגמא), לשאוף לא לתת לא כל יום אותו סנדוויץ'. כדי לשבור את השיגרה אפשר לתלות על המקרר לוח, שיהיה תוכנית שבועית של הארוחות בבית הספר, שנבנה מראש עם הילד בכל סופשבוע, כאשר המוטו של הלוח יהיה גיוון. הגיוון יבוא לידי ביטוי בסוג הלחם: לחם, לחמניה, פיתה, חצי פיתה (צריך לדאוג להתאים את כמות הלחם לפי ההיכרות עם הרגלי האכילה שלה הילד. אם הוא אוהב רק חצי פיתה, אז נשים לו חצי פיתה). חשוב לבחור לחמים מחיטה מלאה או משיפון. אין צורך לתת לילד לחם קל. היום יש הרבה סוגי לחם מחיטה מלאה, אפילו פיתות ובגטים מחיטה מלאה.
מעבר לגיוון בסוג הלחם, חשוב שהסנדוויץ' יהיה מזין, מכיוון שזה "סנדוויץ' ארוחה" ואין ארוחת בוקר מסודרת לילד. רצוי שיהיו בסנדוויץ' חלבונים (ביצה, גבינות על שלל האפשרויות הקיימות, פסטרמה, חומוס ואם הילד אוהב גם טונה). המטרה להרגיל את הילד להרבה טעמים. לא פחות חשוב שבתוך הסנדוויץ' או ליד הסנדוויץ' תמיד יהיה ירק כלשהו. אפשר לשים לילד ירקות חתוכים, עגבניות שרי, מלפפון, רצועות גזר או גמבה ועוד. כאשר שמים בסנדוויץ דברי חלב, או בשר, צריך לוודא שהסנדוויץ לא יהיה יותר מידיי זמן בשמש ויתקלקל, ושהוא עומד להיאכל תוך זמן סביר.
בממרחים עדיף לא להשתמש במרגרינה רגילה, העשויה שומנים מוקשים, אלא בויקול (של אוליביה). זאת מכיוון שזהו המימרח היחיד המיוצר משמן זית או משמן קנולה. זו המרגרינה היחידה בישראל שאין בה חומצות טרנס. לעומת זאת, היא עשירה בסיבים תזונתיים בעלי ערך בריאותי רב.
צילום: פוטו-ראק לקראת החזרה לבית הספר, להלן כמה רעיונות לסנדוויצ'ים שהביאו יצרני הרכיבים:
כריך רוסט הודו לילדים
החומרים:
אופן ההכנה:
בגט בלקני
בגט פריך וטרי, 1.5 כפות ממרח זיתים (שחורים או ירוקים, לפי הטעם), 2 עלי חסה ערבית טריים ושטופים, חישוקי בצל סגול, רצועות רוסטביף, 2 כפות בסיס לבישול, מלח ופלפל שחור גרוס עדין.
אופן ההכנה:
בגט איטלקי
בגט, ממרח פסטו איטלקי, 60 גרם גבינה צפתית, עגבניה חתוכה לפרוסות, בצל ירוק חתוך לשניים, מלח.
אופן ההכנה:
הכותבת היא דיאטנית קלינית, יועצת לחברת אוליביה. |
כתבות בנושא:
|