דרך חדשנית להרדים את התינוק ללא בכי

ספר חדש בארה"ב מציע גישה חדשה להסדרת הרגלי השינה של התינוק
|
הדפס
|
שמור

 

ספר חדש על שינה של תינוקות ללא בכי הופך בארה"ב לרב-מכר. הוא מציע תהליך של עשרה צעדים, בעשרה ימים שבהם תסייעו לתינוק ללמוד כיצד להירדם בשקט וכיצד להישאר ישן כל הלילה.

 

עד כה היו שתי גישות לגבי שינה של תינוקות. האחת, טכניקת פארבר, האמינה בגישה שיש לתת לתינוק לבכות עד שיירדם. הגישה המנוגדת דגלה בגישה שלפיה ההורים צריכים לקום אל התינוק בכל פעם שהוא בוכה, לא משנה כמה פעמים הוא יקים את ההורים, מן הרגע שהוא שוכב במיטה בערב ועד עלות השחר.

 

מחברת הספר, אליזבת' פנטלי ממדינת וושינגטון, מנחת הורים ואם לארבעה ילדים, מציעה גישה שלישית, שבאה להציל את השפיות של ההורים העומדים חסרי אונים בפני בכיו של תינוקם, שאינו מסוגל להירדם בעצמו. הנוסחה של פנטלי נוסתה בהצלחה על ידי מאות אמהות לתינוקות בארה"ב, בקנדה ובאירופה. היא כותבת בצורה ידידותית, כמו חברה שכבר הייתה בסרט הזה ונותנת עצות מנסיונה העשיר להורים שזו להם ההתמודדות הראשונית עם בעיות שינה של התינוק הגורמות גם להם להדיר שינה מעיניהם ולהיות תשושים כל הזמן.

 

הספר The No-Cry Sleep Solution: Gentle Ways to Help Your Baby Sleep Through the Night מבוסס על המחקר של פנטלי והוא מנחה את ההורים צעד אחר צעד איך להביא את תינוקם להירדם ולישון ללא בכי. פנטלי פורשת אסטרטגיות המאפשרות להורים להתגבר על בעיות הירדמות בשינה של אחר הצהריים וגם בלילה.

צילום: Kakisky

הספר מסביר כיצד לגלות את החסמים המונעים מהתינוק להירדם וכיצד ללמוד את השעון הביולוגי שלו, כדי ליצור תוכנית שינה מותאמת, שתאפשר לו לישון ברציפות לילה שלם. בשלב הראשון ההורים לומדים את שיגרת השינה של התינוק, ורושמים יומן מדוייק של שעות השינה המועדפות עליו. לאחר מכן הם צריכים לנתח את דפוסי השינה, כדי לשפר את דפוסי השינה וכדי להנחות את התינוק ללמוד להירדם בלי להיות צמוד לשד, בלי בקבוק וגם בלי מוצץ.

 

ניתן להתאים את התוכניות לגישת ההורים הנהוגה במשפחה ולפי צורות השינה כמו שינה בעריסה בחדר ההורים, שינה בעריסה בחדר נפרד, או שינה במיטת ההורים.

 

הורים שניסו את הגישה החדשה אומרים, שהספיקו להם כמה לילות ספורים כדי להגיע להבנה לגבי הצרכים והשעון הביולוגי של התינוק שלהם, ואין להם עוד בעיות הירדמות.

 

הספר משופע בעצות של הורים מנוסים, שחוו סוגים שונים של חוסר שינה של ילדיהם.

 

 

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה