שלבי הלידה הפיזיולוגית - השלב השלישי והרביעי (כתבה שלישית)

לידת השיליה ומשכב הלידה
|
הדפס
|
שמור

השלב השלישי של הלידה - לידת השיליה

השלב השלישי מתחיל מייד לאחר יציאת התינוק וכולל את שלבי היפרדות השיליה ויציאתה. מספר דקות לאחר יציאת התינוק, הרחם שלך מתחיל שוב להתכווץ. הצירים הראשונים בדרך כלל מפרידים את השיליה מדופן הרחם ובהמשך הצירים הנוספים יסייעו לך ללחוץ עוד לחיצה עדינה שתאפשר לשיליה לצאת. בדרך כלל נדרשת לחיצה אחת עדינה שאינה גורמת לכאב משמעותי.

ממוצע אורך השלב: 5 – 30 דקות.

צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון

אם נקרעת במהלך הלידה או נחתכת על ידי המיילדת או על ידי הרופא, יבדקו אם יש צורך לתפור אותך מייד לאחר יציאת השיליה. אם את עם הרדמה אפידורלית, התפירה תיעשה ללא צורך בשיכוך כאב מקומי. אם את ללא אפידורל או כבר חשה את איזור האגן, חשוב לבקש מהרופא להרדים את מקום התפירה.

 

ברוב בתי החולים בארץ ישאירו אותך להשגחה בחדר הלידה או בחדר השהייה במשך שעתיים. אחיות היחידה יבדקו מדי פעם שהדימום שיש לך הוא סביר. שעתיים אלה הם זה זמן מצוין להתחיל להכיר את תינוקך ולהניק אותו. בקשי מהמיילדת או מהדולה שלך להראות לך כיצד מסייעים לתינוק לתפוס את השד בצורה נכונה. כך תוכלו ליהנות מהנקה תקינה וארוכת טווח ללא בעיות וללא כאב.

 

לאחר שעתיים ינתקו אותך מהקטטר של האפידורל ומכל חיבור אחר שנעשה במהלך הלידה ותועברי למחלקת יולדות, שם נהוג להישאר למשך 48 שעות לאחר לידה רגילה ו-4 ימים לאחר ניתוח קיסרי. האחות במחלקה תסייע לך לרדת מהמיטה וללכת לשירותים בפעם הראשונה. היא תוודא שאת אכן מצליחה לתת שתן. אל תתביישי לומר לה אם את מתקשה לתת שתן.

 

בררי מראש אם בית החולים בו את מתכננת ללדת מאפשר ליולדות לעבור למחלקת יולדות יחד עם התינוק, ולהישאר שם עימו ב"ביות מלא" וללא הפרדת התינוק מאמו.

 

הרחם שלך ימשיך להתכווץ עד שיחזור לגודלו הטבעי סביב שישה שבועות לאחר הלידה. בזמן ההנקות, את תחושי התכווצויות חזקות יותר. נשים מסוימות אף מדווחות על התכווצויות כואבות בזמן ההנקה ונוטלות אקמול כדי להקל על הכאב. עם הזמן, ככל שהרחם יתכווץ מהר יותר, כך תרגישי פחות את מאמציו לחזור לגודלו הטבעי מלפני הלידה.

נשים רבות חוששות לתת צואה לאחר הלידה. ניתן לשתות משקאות כמו מיץ שזיפים יבשים וכו' שיגרמו לצואה רכה יותר, אך החשוב ביותר הוא להרבות בשתייה, ובעיקר בשתיית מים. גופך זקוק למים רבים כדי להתאושש מחווית הלידה וכן כדי שלא תתייבשי כשאת מניקה את תינוקך.

ודאי מתי בית החולים בו תלדי נוהג להפריד בין התינוק לבין אמו. יש בתי חולים שלא מפרידים בכלל, וזוהי כמובן האופציה המוצלחת ביותר, אם היא אפשרית. אם כן מפרידים, וודאי באיזה שלב. ישנן מקומות בהן לוחקים את התינוק לבדיקות כבר חצי שעה לאחר הלידה, מקומות אחרים בהם לוקחים את התינוק מייד, ומקומות אחרים שמאפשרים לכם להיות יחד במשך שעתיים ולאחר מכן רק לוקחים את התינוק יחד עם אביו לבדיקת רופא שגרתית ומייד מחזירים את התינוק לאם.

 

השלב הרביעי של הלידה – משכב הלידה

מייד לאחר לידת תינוקך ויציאת השיליה מתחיל השלב הרביעי של הלידה – משכב הלידה. בימינו שמים פחות דגש על הצורך של היולדת במנוחה והתחברות עם התינוק. שלב זה מאוד חשוב לך פיזית ורגשית. כדאי להתמקד במטלות פשוטות כמו הנקה, אכילה, שתיה ומקלחות. השאירי את כל עבודות הבית לבן זוגך או למי שישהה איתך לאחר הלידה כדי לסייע לך בזמן ההתאוששות. מומלץ לקרוא את הכתבות בפורטל על דכדוך לאחר הלידה Baby Bluesועל דיכאון לאחר הלידה וכן תמצאי עוד המון כתבות על תקופת משכב הלידה במדורי הכתבות השונים.

 

זכרי ללכת לבדיקת רופא שגרתית שישה שבועות לאחר הלידה. רצוי לקבוע את התור מראש מכיוון שלרופאים רבים שמקבלים דרך קופות החולים, תורים ארוכים מאוד.

 

אורך השלב: שישה שבועות

 

יש לך שאלות בנושא? היכנסי עכשיו לפורום הריון ולידה - הריוניות ומומחים מדברים של פורטל דולה למשפחה.  

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה